Permalänk
Medlem

Varför uppgraderar ni?

Hej!

Nu i dessa tider när Nvidias släppt nytt och Intel snart släpper nytt kretsar mycket av diskussionerna om huruvida det är värt att uppgradera för prestandan och/eller den nya tekniken som kommer.

Detta fick mig att undra, varför uppgraderar ni egentligen? Är det verkligen bara för att ni behöver prestandan och/eller den nya tekniken? Känner ni att det ni äger fungerar dåligt och sen lanseras någonting nytt och ni säger "äntligen!"?

Detta behöver inte begränsas till just GPU/CPU utan kan ju gälla kylare, chassi eller vad som helst i datorn. Det kan även gälla teknik som inte är datorer som hörlurar, högtalare, TV, Chromecasts, you name it.

Jag själv vet att jag uppgraderar för att det är roligt och inte nödvändigtvis för att jag behöver något bättre. Det är kul att pilla med saker och roligt att förändra så därför kan jag byta ett 1070 mot ett 1080, eller en Noctua D15 mot en AIO kylare. Det är inte för att jag behöver prestandan men det är en hobby så att kolla på tester, läsa på, bygga ihop och testa själv är ett nöje.

Jag tror att många på detta forumet är som jag, tycker det är kul med tekniken och därför vill testa så mycket som möjligt. Så varför uppgraderar ni?

Permalänk
Medlem

Kul och bättre prestanda i spel.

Nu har jag 5775C och ett 1080Ti och kommer inte uppgradera denna eller nästa generation. Helt enkelt för att jag har roligare saker att lägga pengarna på och behöver inte prestandan.

Permalänk
Medlem

Mest för att det är roligt och väldigt sällan för att jag faktiskt egentligen behöver mer prestanda.

Tänkte köpa en i9 9900K senare. Spelar CSGO och streamar alltid när jag spelar. Både CSGO och streaming är väldigt cpu-intensivt, så det hade blivit en stor uppgradering för mig. Funkar i dagsläget bra redan som det är, men kan nog öka kvalitén på streamen lite med bättre prolle.

Permalänk
Medlem

Senaste åren uppgraderar jag främst för att kunna köra 4K i 60+ fps med allt på max (så det kommer bli ett 2080 Ti förr eller senare, när alla intressanta tredjepartskort har recenserats), men även för att det är kul förstås.

Och varje gång jag gör det så ärver sambon det "gamla", och farsan får i sin tur ärva det sambon hade. Uppgraderingskedjor FTW!

I hembiosammanhang så har jag bara uppgraderat när det "behövts", senast tv + förstärkare + skivspelare + mediaspelare för 4K HDR.

I telefonsammanhang så sällan som möjligt, gör det enbart när det slutar komma säkerhetsuppdateringar (och senast slapp jag pga att jag kunde köra in LineageOS på min Samsung S5 och kommer köra vidare så tills antingen LineageOS-stödet läggs ner eller telefonen pajar).

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk
Medlem

för mig blir det i omgångar, visst vill man kunna köra spel i högre grafik, blir ju alltid ( nästan ) en bättre spelupplevelse, dock så blir det en del kompromisser för min del, då mina 2 intressen ofta krockar

(bygga bil och bygga dator, en ekvation som inte går ihop )

stavar som en kratta, skyller på för låg koffeinhalt.
Visa signatur

Glöm inte att gilla bra inlägg!

AMD Ryzen 7 2700X | ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2060 6GB OC Gaming |
Fractal Design Meshify S2 (Blackout) | ASUS ROG STRIX X470-F Gaming |
G.Skill Trident Z RGB 3200mhz 16GB | Samsung 970 EVO Series 500 GB M2 | Seasonic Focus Plus 750W

Permalänk
Lego Master

Olika anledningar;
Bil senast - den gamla hade gått 30'000 mil och började bli dyr i reparationer, plus att jag saknade lite ny teknik som "vore najs".

CPU/GPU - köpte 144hz-skärm begagnat för ett pris jag inte kunde säga nej till, och då blev det uppenbart att jag behövde mer kräm än min gamla 3570K/GTX 970-kombo kunde leverera. Så då blev det hel plattformsuppgradering till 8600K/GTX 1080 och allt vad det innebär.

Kylare - hade en Corsair H60i sen jag byggde datorn 2012/13, men sen började slangarna se skruttiga ut så jag bytte till en H80i. Den fick pumphaveri på kort tid, och bytte därför till Noctua.

Chassi - i samband med att jag bytte kylare gick ena foten av på mitt gamla chassi, och det passade därför bra att även byta det i samma veva. Define R6 är jävla fint.

Vardagsrummet - endast vid behov när något kraschar. Jag byter lite enheter ibland, men bara med sådant jag redan har hemma, typ PS3 -> PS4 eller TV -> projektor.

Uppgraderar sällan pga nåt enskilt teknikskifte på marknaden. Det kommer ta bra lång tid innan jag ger mig på RTX-tåget. Enda området där jag (oftast) väljer att ligga i "framkant" är mobilen, där jag senast gick från Galaxy S8 till S9.

Visa signatur

* Vänsterhänt högerskytt med tummen mitt i handen.
* A franchises worst enemies are its biggest fans.
* 🖥️ i5 12600K | Z690 | 32GB | RTX 3070 | Define R6 | 48" 4K OLED | Win11 | 💻 Surface Go 3
* ⌨️ G915 Tactile | ⌨️ G13 | 🖱️ G502 X | 🎧 Pro X | 🎙️ QuadCast | 📹 EOS 550D | 🕹️ X52 Pro | 🎮 Xbox Elite 2
* 📱 Galaxy Fold4 | 🎧 Galaxy Buds Pro | ⌚ Galaxy Watch5 Pro | 📺 65" LG OLED | 🎞️ Nvidia Shield

Permalänk
Medlem

När det behövs^tm.

Antingen pga av långsamt/omodernt eller går sönder.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem

Sitter nog på mina prylar så länge det går.

Ifjol köpte jag en ny stereoanläggning för att jag ville ha en bättre. Den kommer jag nog inte att ändra på innan någon del går sönder.

Datorn i signaturen sitter jag nog på så länge det går att få hyfsat bra fps i nya spel eller tills någon del går sönder. Kanske med undantag av nätaggregatet där jag vill byta till ett som är tystare speciellt i idle.

Mina 2 TV-apparater har jag tills de går sönder eller tills jag får hela huset för mig själv.

Min (knapp)telefon har jag så länge den fungerar tillfredsställande. Har dock inte bestämt mig om jag ska köpa en smartphone eller knapptelefon som nästa.

Min bil har jag så länge det går att få den besiktad utan orimliga reparationskostnader.

Min motorcykel har jag så länge den går vilket kan vara väldigt länge med tanke på hur lite jag kör. Osäkert om jag skaffar någon ny.

Visa signatur

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Seasonic Focus+ Gold 750FX - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H 1440p

Permalänk

Bra tråd!

Visa signatur

+++8700K 5GHZ+++Z370 ASUS TUF+++BALLISTIX 16 GB DDR4
CORSAIR HYDRO 150i RGB+++RTX 2070+++NZXT H700i
EVGA SUPERNOVA G3 750W GOLD+++SAMSUNG 250GB SSD

Permalänk

För att det ska fungera bättre, uppgradera dock extremt sällan, Byggde dock ny dator i våras förutom grafikkort.
Favorit spelet innan va STALKER, hade dock slö dator då så kunde bara köra på låga inställningar.
Nya Metro känns som ett spel som kan ha samma känsla och denna gången ska det vara ULTRA på 1440P så kommer troligen köpa ett 2080ti nån gång runt årsskiftet och en ny skärm (Beroende på hur prestandan är med Raytracing och hur ryktena går om nya modeller å prisutvecklingen)
Alldeles för dyrt egentligen men rättfärdigar det eftersom jag aldrig behövt betala för nån dator innan (lagat skrotade jobb datorer å bara bytt till ett budget grafikkort)

Köpte även en LG OLED TV 55" detta året, hade 32" budget tjock tv innan..

Stereo hade jag samma 80-tals Marantz i 20år bytte dock till en 70-tals Rotel för några år sedan men kommer bli 70-tals Marantz när det kommer ut nån vettig

Kört Lada Samara i 8år (två olika) har fungerat väldigt bra men behövde en bil med dragkrok så bytte till nyare Subaru istället. Räknar med å ha den 5-10år om inget speciellt skulle inträffa.

Permalänk
Medlem

Stationär:
Det är för prestandan inte hänger med. Gick från phenom 965 med 560ti till 1500x och 1050ti. Det brev ett rejält lyft i både spel och premiere pro. Passade även på att byta från atx chassi till m-itx vilket känns skönt i bostaden att datorn inte är en sån gigantisk pjäs.

Bärbar:
Jag har bytt när den mekaniska konstruktionen inte orkar med. Ex min förra råkade bli trampad på under en fest så skärmen gick sönder. Då köpte jag en surface pro 2 för 4990 kr. Har haft den i 3,5 år nu. Den börjar se sliten ut, färg som losnat. Har just nu inte så stort behov av bärbar. Kanske köper ny om jag hittar ett fynd.

Projje:
Har ingen TV. Köpte denna för 1500 kronor år 2011. Lampan funkar fortfarande. Lär köpa ny när lampan ger upp.

Hörlurar:
När sladden börjar glappa eller om de håller 3 år så börjar de se äckliga ut, så byter då.

Mobil:
Detta är mina mest onödiga uppgraderingar. Är väl prestandan och kameran som motiverat köpen. Har i snitt bytt var annat år. Å andra sidan är det den tekniska produkt jag använder mest så det är väl ändå skäligt...

- - -
Jag tycker det är skoj med teknik men samtidigt har jag en begränsning i lönen som gör att jag inte kan köpa vad som helst. Därför försöker jag vara sparsam och verkligen ifrågasätta behovet och köpa det som ger mest prestanda per krona. Ex min 1500x köptes för 900, 1050ti köptes för 600 och min surface 256 gb 8 gb köptes för 4990...

- - -
Men sen är man väl inget ekonomiskt underbarn. Råkade lägga 157 kronor på en (1) drink på under bron i helgen... så atteeeeeee..

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Avstängd

De beror på för min del. Inom teknik så se de ut såhär. Ibland uppgraderar jag bara för att jag är trött på de jag har och känner att de skulle va skoj med nåt nytt. De finns ju tillfällen de släpps något som triggar ens "måste ha" begär. Dock så försöker jag att uppgradera innan komponenterna börjar bli en flaskhals för de jag gör. Jag drar sällan ut på köp av nya grejer så att man faktiskt upplever att något flaskhalsar.

Visa signatur

🖥Phanteks Enthoo Evolv iTX . Phanteks AMP 650W. AMD R5 3600X. msi B450I GAMING PLUS AC. 32gB HyperX Fury RGB 3200MHz. msi RX 5700 XT GAMING. 1TB Kingston A2000.
AOC G2460FQ. Logitech G903. Logitech G840 XL. Logitech G513. Logitech PRO Gaming Headset. Luxorparts Headphone Stand. LG BP50NB40.

Permalänk
Avstängd

Eftersom jag aldrig spelar några spel så uppgraderar jag väldigt sällan. Brukar köpa någon begagnad dator med något år på nacken för ett par tusenlappar då och då och de duger för musik, video, bild- och videoredigering samt surf.

Lägger hellre en halv miljon eller mer på ett snyggt och trivsamt poolområde som jag kan nyttja året runt än en dator som faller som en sten i värde.

Permalänk

undrar jag också, alltså för min egen del, varför uppgraderar jag. jag är en retro spelare, typ pongs tid hela vägen upp till PS1 och det krävs det ingen superdator för att kunna spela, men sen har jag ju mina stunder, där det dyker upp något nytt spel som jag vill spela och ska jag köpa spelet så vill jag ju få ut det mesta utav spelet, dvs på så höga grafikinställningar som möjligt och då är det ju bra att ha en dator som klarar av det. jag är inte som den stora majoriteten på detta forumet som försöker hålla sig uppgraderade med det nyaste och det bästa, men när jag uppgraderar så vill jag ha det absolut bästa jag kan få tg i på marknaden för just den stunden.

Visa signatur

keep your friends close but your enemies even closer

Permalänk
Medlem

Mest för att det är kul tror jag. Behovet finns väl för att köra spel lite snabbare och snyggare, men utöver det, enbart för att det är mitt största intresse.

Senaste "jag blåser av stolen" uppgradering var nog när man gick över till SSD. Det var fan sjukt.

Nästa uppgradering blir 1080TI, samt en Samsung 970 m2...

Visa signatur

| i9 10900K AllCore @5GHz | Gigabyte 3080 Vision OC @1845MHz (0.9v) | HyperX 32GB DDR4 @3600 MHz | LG 32'' @165Hz G-Sync | Samsung 970 Evo Plus M2 1TB | Asus ROG Strix Z490-F | Corsair RM750x | Noctua NH-D15 Cromax | FrDesign R7 | Soundblaster AE-5 | LG CX 65" | Nintendo Switch | PS5 Disc Ed. | RetroPie | One+ CE | Amiga 500 |

Permalänk
Medlem

För att det ska bli bättre flyt, har man inte moderna saker så känns det rätt "fel" att behöva köra på medium eller low settings. känns som spelmakarna vill att man ska uppleva spelet på höga inställningar, kanske inte högsta men nära.

sen är givetvis ny teknik kul, speciellt om man kan nyttja den vilket man inte kan alla gånger (*tittar på RTX*).

sen behöver inte all modern teknik vara dyr, kolla på SSDer hur dom sjunkit i pris på senare år och prestandan gått upp.

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

Jag uppgraderar när jag känner att jag inte riktigt är nöjd med det jag har och det inte uppfyller mina krav längre. Jag kör med r9 390 och en 3770k, fungerar bra för det jag spelar och jag använder datorn för. TV valde jag att haka på 4k i år med oled för den gamla tvn hade börjat krångla, högtalarna vill jag ex byta men kan inte pga plats. Men annars uppdaterar jag mina teknikprylar när de antingen inte fyller kraven eller de nya grejerna gör sakerna så mycket bättre än det jag har Jag kommer troligtvis inte uppgradera varke sig cpu eller gpu på iallfall 1 år till kanske 2 då jag inte lirar så mycket och bara i 1080p ändå..

Visa signatur

Chassi: Fractal design Define C Mobo: aorus x570 elite
Cpu Ryzen 3600 Kylare noctua nh-d15Gpu 7900XT Ram g.skill flare x black
Kingston a2000 1TB 2x PSU: EVGA SuperNova 850 G2

Permalänk
Medlem

Köpte 4k tv förra året, och testade att köra den som spelskärm med mitt gamla 290. Och det gjorde att jag uppgraderade till ett 1080TI fort som fan.

1080TI + 4k tv och på vissa spel HDR = OMG det går inte att beskriva hur snyggt det blir.

Spelar shadow of the tomb raider, vissa delar av djungeln ser nästan fotorealistiskt ut, mums.

Visa signatur

XripperX

Permalänk
Medlem

Snor Shudnawz inlägg och ändrar innehållet bara.

Olika anledningar;
Bil - Tjänstebil, så uppgraderar mig vart tredje år.

CPU/GPU - Brukar byta varannan generation på båda, nu har det lite att göra med mitt behov i arbetet också så kan bli oftare.

Kylare - Köpt Noctua luftkylare till båda mina stationära, räknar inte att byta ut mer än fläktarna.

Chassi - Här är det funktion som styr, vill ha saker utan glas och rgb, men med ljuddämpning. Har Define R6 till bägge burkarna och räknar inte med att byta på ett bra tag.

Hörlurar - Har dille på hörlurar, så brukar bli 10-30 par om året beror lite på vad som släppts. Har en garderob dedikerad till hörlurar och headsets. Använder dom sällan särskilt länge.

Tv/projektor - Går i vågor, just nu så är jag rätt nöjd med min plasma. Men när plasman går så blir det nog projektor igen, har turen att kunna mörklägga mitt tv-rum helt.

Högtalare/receiver - Högtalare när dom går sönder, om det inte är någon av dom dyrare högtalarna som då istället skickas iväg för rep. Receiver byts när jag saknar funktioner på bef som finns på nya.

Telefoner blir väldigt sällan, förra bytet var från en iPhone 4 till en 8. Vet inte hur många år det var mellan, men det var en högskoleutbildning och 3 jobbyten.

Visa signatur

Arbetsstation/streamdator: Define R6, Ryzen 2600, 16GB DDR4, EVGA 980ti.
Speldator: Define R6, 6700k, 16GB DDR4, MSI 2080ti X Trio.
Filserver: Define R6, 2500k, 16GB DDR3, EVGA 960.

Permalänk
Medlem

Jag körde på samma burk i 5 år, GTX 660, i5 och rullade på galet bra. Förra året byta jag ut den för ett nytt bygge(i5, 1070Ti) Hoppas att den håller i minst 5 år också

Visa signatur

Hej, :)

Permalänk

Sitter på rätt utdaterad dator, är en sån som köper en rätt highend bygge och sedan kör på den tills den mer eller mindre ger upp eller jag inte längre kan spela något kul nytt. Den jag sitter på nu fyller ca 6.5år och jävlas rätt bra ibland samt kan inte längre lira något nytt utan att behöva skruva ner allt på lägsta.

Visa signatur

Antec P280, Intel core i5-2500k, Corsair H80, Corsair Vengeance 8GB 1600MHz CL9, Asus P8Z68-V Pro/Gen 3, MSI GTX 680, Corsair Force Series GT SDD 120GB, Western Digital Caviar Green 2TB, Asus Xonar DX, Corsair AX 750W.

Permalänk
Medlem

1080ti > 2080ti
i7 7700k > i9 eller en annan i7a ej säker ennu

anledning hobby

Visa signatur

CPU: i7 9700k GHz |GPU:GTX 2070 ROG |Moderkort: ASUS ROG Strix Z390-F |Kylning: Corsair H115i PRO |RAM: Corsair ddr4 32GB 3000 mhz |SSD:m.2 90 evo plus |OS: windows 10 Pro
Online:| Overwatch(master) | CS:GO | APEX | VR-SPEL | PUBG |
Bredband | Fraktfritt Inet | hemsida| swec bb-koder

Permalänk
Medlem

För att det är en stimulerande sysselsättning att pilla med datorn. Gör lika många sido- och nedgraderingar som uppgraderingar. Det är förändringen och inte den eventuella förbättringen som driver mig.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Inaktiv

Vanligtvis för att den gamla saken blir något så in i h-lskotta underpresterande och det finns en bättre sak att köpa.

Jag skiljer dock på olika typer av uppgradering där jag ser ena som komplettering. Spelkonsoler har varit såna, jag har behållit den gamla och skaffat en ny för mer utbud. På dator så är det samma sak med ssd/hdd, köper mer när det behövs. Ram är redan maxat på de maskiner jag har.

Jag anser mig ändå vara trög på att uppgradera. Jag har en 7700K, med 64GB ram, 1080Ti, 2TB 960 evo etc stående någonstans. De flesta hade nog uppgraderat denna nu eller när 9900K kommer, men jag vet ej vad jag gör. Jag är missnöjd över de flesta cpuer, Hedt blir svindyr och alla arbetsgivare går emot allt mer restriktivt att användning av privat dator i arbete = grovt tjänstefel. Vilket har lett till att jag har förlorat all lust som finns i privatägda datorer, som man inte får använda till något vettigt.

Det som kommer näst att uppgradera är Nintendo switchen när nu 2an kommer. Jag hoppas på bättre prestanda att den kan ersätta surfplatta, vilket gör det mer attraktivt att offra plats i väskan för att dagligen bära med sig den.
Jag tänker t.o.m att en Nintendo Switch 2 skulle kunna ersätta en dator under tiden då man sitter på en buss, det krävs office paket av något slag (google office), sedan teamviwer, vnc, rdp, ssh etc.

Permalänk
Avstängd

För att jag vill ha det nyaste och bästa.
Att kunna spel på max inställningar.

Permalänk
Medlem

Kan väl ställas inte bara till datorhårdvara, utan även allting annat rent allmänt.

Uppgradera till senaste kylskåp, diskmaskin, spis, etc...

Visa signatur

MSI X99A GODLIKE GAMING | i7-6950X 4.3GHz | 64GB RAM 3200MHz | RTX 2080

Nintendo Switch | PlayStation 5 | Xbox Series X

Min FZ Profil

Permalänk
Medlem

Uppgraderade gaming pc:n vid tvn. Den gamla hade några år på nacken (i5-4670). Denna gång byggde jag själv. Insåg att jag var sugen att göra det själv igen efter ledsnat på det för 10 år sen. Kul hobby att välja komponenter och lull lull (Helt plötsligt blev RGB kul, så där 47 år gammal ).

Min gamla dator hade lite problem med storlek på grafikkort (längd) och väsnades en hel del. Nu är det en tyst. Hade också för dålig PSU så nu är allt framtidsäkrat. Målet var att stoppa in i ett nytt Nvidia kort av någon modell. (Siktade på 2080 ti men vet inte längre)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aktsu:

Så varför uppgraderar ni?

Bättre, snabbare prestanda, så spel flyter på bättre, etc. Jag uppgraderar bara när det behövs, vilket oftast blir vart 4de år.

Permalänk
Hedersmedlem

Bil: Inte jätteofta men hittills har det varit ihop med andra större förändringar i livet. Senast var det på grund av flytt och andra behov... samt att det var kul att byta upp sig till något nyare

Stationär dator: När den blir för trött, dvs ungefär nu. Min i7 2600k börjar närma sig pensionsålder men det främst grafikkortet, (6950) som sätter begränsningarna.

Bärbar dator: så sällan som möjligt. Hoppas den nuvarande hänger med några år till eftersom bärbara datorer med bra byggkvalitet är så förbaskat dyra.

Ljud: När jag är missnöjd/något går sönder. Har just nu fler högtalare än vad som finns förstärkare till så vi har hamnat lite i otakt. Förstärkare uppgraderas när behov finns men de har ju ganska lång livslängd om de inte misshandlas

Tv: När den gamla är för liten eller saknar något vi vill ha. Har den kopplad till en tv-dator så det finns inga krav på att eventuella smart-funktioner ska vara snabba och väluppdaterade. Nuvarande tv har passerat 6 år och är mer eller mindre lagom stor till vardagsrummet.

Mobil: när batteriet är kass. Hade en Nexus 4 i många år, kanonbra telefon på alla sätt tills batteriet kroknade på den och krävde laddning 2-3 gånger om dagen. Känner mig tyvärr inte lika hemma på Oneplus5 som jag har nu, trots att den är ganska mycket bättre på många saker.

Oavsett vad som ska uppgraderas så görs det inte utan eftertanke och en rejäl marknadsundersökning för att få såpass bra saker som möjligt för pengarna.

Visa signatur

|| SWECLOCKERS.COM || oskar@sweclockers.com || OSkar000.se || Fototråden ||
|| Gundeman || Bartonofix || GundemanX2 || Obelinux || Nexofix || Filofix || Ircofix ||
|| Tillse att hjärnan är inkopplad innan fingrarna vidrör tangentbordet ||
|| D300 | D700 | 24/2,8 | 28/2,8 | 35/2 | 50/1,8 | 55/2,8 | 85/1,8 | 105/2,5 | 200/4 | 300/4,5 | 10-20 | 24-70/2,8 | 75-150/3,5 | 80-200/2,8 ||

Permalänk
Medlem

Förr uppgraderade jag mer för att det var kul att ha det senaste. Så fort något nytt kom ut kändes det gamla otillräckligt. En aspekt av detta var ju att förr (typ för 10-15 år sedan) var varje ny generation av t.ex. GPU och CPU ofta dubbelt så snabba som de gamla. Nu när en ny generation kanske är 30, 20, 10% snabbare än den gamla känns det mindre värt att slänga tusentals kronor på det.

Numera uppgraderar jag mer efter behov, även om jag gillar att ha hårdvara som presterar relativt bra. Köper jag ett spel vill jag gärna kunna ställa in alla detaljer på högsta nivå, så att jag får se alla specialeffekter, texturer och detaljer som utvecklarna lagt in i spelet och som jag betalat för. Däremot måste jag inte köra spelen i 4k och 160 FPS. 45-60 FPS som minimum räcker utmärkt för mig, och skippar jag läsglasögonen ser jag ingen skillnad på 1080p och 4k

När det gäller annan hemelektronik är det helt efter behov. Jag hade tjock-tv fram till 2014, eftersom jag inte tittar så mycket på TV. Stereon är minst 15 år gammal men fungerar fortfarande. Mobil får jag ny av jobbet ca. vart tredje år, samma med bärbar dator.

Visa signatur

Ryzen 7 3800X, Asus Prime X370 Pro, 32 GB LPX 3600, Gainward RTX 3060 Ti Ghost, 7 TB SSD + 4 TB HDD