Nybörjare (smarta hem)

Permalänk
Medlem

Nybörjare (smarta hem)

Så, då börjar Google assistant rulla ut på svenska och inget funkar alls från telefonen känns det som med detta. Men det blir väl bättre hoppas jag. Bara våningen uppe kommer landa på 11 lampor (ruinerad), nere något lindrigare. Men så är det ju snart juletider med ljusstakar och då behöver man väl lite proppar istället men borde ju gå att lösa med grenuttag och många kopplade på samma. Kommer väl allteftersom att få köpa några minis för att kunna ha med mig min telefon.

Några frågor som uppkommer när jag nu ska börja nysta ut i detta:

1. Kommer troligtvis bli Philips Hue av blandade modeller, en del ställen funkar med vita lampor andra vill jag kunna styra mer så det kommer bli flera olika sorter, inga problem att blanda väl?

2. Jag har två våningar, det räcker att ha en hue bridge på våningen uppe?

3. Funderar även på om rörelsesensorn går att koppla rakt på en vanligt ljusknapp? Tänkte på de två badrummen där det är lysrör om det går att koppla in dem där.

4. Är det bättre med kontakter och koppla allt på grenuttag om det är många fönsterlampor eller är det lika bra och inse att detta är framtiden och börja byta ut alla lampor eftersom?

Många fler frågor finns men jag fyller väl på allt eftersom...

Visa signatur

|Playstation 5|Metspö

Permalänk
Medlem

Ett billigare alternativ skulle kunna vara Yeelight om man tycker hue är lite dyrt. Värt att kolla in iaf. Jag har 3st och tycker dem är helt okej.