Saknar uttag/kontakter på psu/moderkort

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Höganäs
Registrerad
Jan 2010

Saknar uttag/kontakter på psu/moderkort

Tjena SweC~

Precis uppdaterat datorn, fick hem grejerna igår å satte mig direktl å monterade..
Tråd till min köptråd med exakta specc #17562628

Kort:
MITX z370i
I7 8700k
Gtx 1080ti
16gb 3200mhz
2tb HDD
250GB SSD
500GB SSD
Aio kylare

Problem:

Kylaren tar en sata plats ifrån PSU, får ej plats med min HDD, finns det någon splitter där som gör 1-till-2?
Eller något annat råd?

Vet ej exakt vilken psu jag har idag, är på jobb men där alla kablar ifrån psu:n sitter fast och inga uttag att kunna koppla in fler som tex min frus PSU, hon kan koppla in fler/mindre osv.

Har ett fast antal.
Några sladdar används inte, någon platt kontakt med 3-4 hål i osv..

Jag hade tänkt köra inom NetOnNet idag vid 12-16:00 å se om jag kan hitta nån lösning..

Har ni någon, eller är jag körd p behöver uppdatera min psu?

Problen 2, har bara ett chssi fan uttag på mitt mkort, är d lugnt å köra 2st 120mm fläkt på ett uttag?
Vet det finns y-splitters till d men bara för dubbelkolla att det går på ett mitx kort eller just d jag beställde?

Vet jag bara kmr kunna styra 1 fläkt via bios men iaf..

Tack i förskott!!

MSI Z370i Gaming Pro Carbon AC
I7 8700k 3.7 GHz 12mb
ASUS GeForce GTX 1080 TI 11GB Turbo
Ballistix 16gb DDR4 3200MHz CL15 Elite
AOC 35" AGON AG352UCG G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Höganäs
Registrerad
Jan 2010

MSI Z370i Gaming Pro Carbon AC
I7 8700k 3.7 GHz 12mb
ASUS GeForce GTX 1080 TI 11GB Turbo
Ballistix 16gb DDR4 3200MHz CL15 Elite
AOC 35" AGON AG352UCG G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Höganäs
Registrerad
Jan 2010

Köpte https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/installationmodd...

Som fungerade perfekt.

Men köpte även en
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/installationmodd...

Som inte fungerar 🤪🤔 hittar fortfarande ej min 1TB HDD

Skickades från m.sweclockers.com

MSI Z370i Gaming Pro Carbon AC
I7 8700k 3.7 GHz 12mb
ASUS GeForce GTX 1080 TI 11GB Turbo
Ballistix 16gb DDR4 3200MHz CL15 Elite
AOC 35" AGON AG352UCG G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lidköping
Registrerad
Feb 2011

@H4ppy0137:

Y-splitter till fläktar funkar bra som du märkt.

Strömadaptern borde väl funka, de kan vara lite trånga att få i bara med de tjocka stiften i molex-änden (den vita).
Har du kollat så SATA-kabeln sitter i ordentligt också och att hårddisken spinner upp?
Är det även i BIOS som hårddisken inte hittas?

Shadows never sleep...
* Pegasos, 1GHz G4, Radeon 9200SE, MorphOS (Amiga compatible)
* PC1 - Spel: i5-4590, ASUS H81I-Plus, 16GB DDR3, Bitfenix Phenom, Sapphire HD7870XT
*PC2 - Film: Intel NUC i3, allt som behövs för Netflix, HBO och Hearthstone =)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Höganäs
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av blackeagle:

@H4ppy0137:

Y-splitter till fläktar funkar bra som du märkt.

Strömadaptern borde väl funka, de kan vara lite trånga att få i bara med de tjocka stiften i molex-änden (den vita).
Har du kollat så SATA-kabeln sitter i ordentligt också och att hårddisken spinner upp?
Är det även i BIOS som hårddisken inte hittas?

Tjena, tack för svar!
Strömadaptern vill jag få till att den gick in helt, som du säger så var den lite seg.
Jag kollade ej bios, var inne på diskhanteraren och "den här datorn" .

Jag ska kika mer på det efter 16:00 och återkommer !
Den fungerade felfritt med förra moderkortet, d ända som har gjorts är kopplat ut, kopplat in,kopplad ut när jag insåg att hydro100i kylaren behövde ström ifrån en sata strömuttag.

Sen då gårdagens historia 🤪🙈

MSI Z370i Gaming Pro Carbon AC
I7 8700k 3.7 GHz 12mb
ASUS GeForce GTX 1080 TI 11GB Turbo
Ballistix 16gb DDR4 3200MHz CL15 Elite
AOC 35" AGON AG352UCG G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Höganäs
Registrerad
Jan 2010

@blackeagle
Det var glapp, men tydligen i den andra sladden, tack som bara den nu är det löst!!

MSI Z370i Gaming Pro Carbon AC
I7 8700k 3.7 GHz 12mb
ASUS GeForce GTX 1080 TI 11GB Turbo
Ballistix 16gb DDR4 3200MHz CL15 Elite
AOC 35" AGON AG352UCG G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lidköping
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av H4ppy0137:

@blackeagle
Det var glapp, men tydligen i den andra sladden, tack som bara den nu är det löst!!

Gött! Ja, glappande SATA-kablar har jag också råkat ut för och kliat mig i huvudet XD

Shadows never sleep...
* Pegasos, 1GHz G4, Radeon 9200SE, MorphOS (Amiga compatible)
* PC1 - Spel: i5-4590, ASUS H81I-Plus, 16GB DDR3, Bitfenix Phenom, Sapphire HD7870XT
*PC2 - Film: Intel NUC i3, allt som behövs för Netflix, HBO och Hearthstone =)