Mobo visar inget liv?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
vetinte
Registrerad
Feb 2008

Mobo visar inget liv?

Tja! Ja har haft en plan att sätta upp min egna nas som nog många andra här också har så köpte lite budget prylar på komplett som dom sa fungerade ihop.
ja hade ett gammalt case ståendes här hemma så tänkte ja använder det ist för att köpa nytt och nu när allt är inkopplat så händer absolut ingenting när ja trycker på powerknappen på frontpanelen
Jag tänkte prova PSUn så ja tog en sån 24pins brytare (kommer inte ihåg vad dom heter) men då kan du iaf starta upp utan mobo. PSUn gick igång och hdd började vina så är mobo dött då innan ja ens knappt packat upp det??

Gigabyte GA-H110M-DS2, Socket-1151
Cooler Master MasterWatt Lite 500W PSU
Intel Celeron G3950 Kaby Lake Processor
Kingston DDR4 2666MHz 8GB ECC
WD Red 1TB 3.5" NAS HDD

tips n tricks tack!
ty på förhand!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2017

har du testat att kortsluta pwr pinsen på mobo? Hur du gör står i bruksanvisningen

Kan ju vara knappen som är död!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
vetinte
Registrerad
Feb 2008
Skrivet av evirob:

har du testat att kortsluta pwr pinsen på mobo? Hur du gör står i bruksanvisningen

Kan ju vara knappen som är död!

Har ingen bruksanvsning för de enda som fanns med var en lapp på översikten på mobo
Casen tvivlar ja på e nåt fel med för den funka för 1 dag sen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Sep 2003

H110 chipset har väl inte stöd för kaby lake rätt ur lådan om nu inte det är senaste bios från fabrik?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
vetinte
Registrerad
Feb 2008
Skrivet av elixyr:

H110 chipset har väl inte stöd för kaby lake rätt ur lådan om nu inte det är senaste bios från fabrik?

så cpun passar inte? varför sägr dom då att det passar ihop? hmmm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Sep 2003

@PrOxY_1337: De fungerar ihop om det är senaste bioset på det.

Lätt att kolla upp då det ska finnas en liten klisterlapp vid bios chipset vilken version brädan har vid leverans. Så kan du kolla upp det på GBs sida.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
vetinte
Registrerad
Feb 2008
Skrivet av elixyr:

@PrOxY_1337: De fungerar ihop om det är senaste bioset på det.

Lätt att kolla upp då det ska finnas en liten klisterlapp vid bios chipset vilken version brädan har vid leverans. Så kan du kolla upp det på GBs sida.

Okej men hur kan ja isf uppdatera BIOS om de är de som behövs?
Med tanke på att ja inte får nåt liv i det alls?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Där min VPN visar
Registrerad
Jan 2005

Oj oj oj vad ni börjar i fel ände gott folk.

Har du satt chassi-power-knappen rätt på pinsen till att börja med?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
vetinte
Registrerad
Feb 2008
Skrivet av Undie:

Oj oj oj vad ni börjar i fel ände gott folk.

Har du satt chassi-power-knappen rätt på pinsen till att börja med?
https://i.imgur.com/SaY3yx4.png

Ja har satt dom på pinsen som de står på mobo, Under alla pins så står de pwr, led osv med figur liksom o ja har satt de så som de visar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
vetinte
Registrerad
Feb 2008

Fick ett svar nyss från komplett där ja köpt sakerna att dom har kollat upp så alla produkter ska vara kompatibla med alla så det skulle inte vara några problem. men MB är fortfarande livlöst

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Där min VPN visar
Registrerad
Jan 2005

@PrOxY_1337: Strippa ner till minsta nödvändiga komponenter.
1 sticka ram, väck med GPU.
Använd endast kablar som följde med nätagget.
Börja där och se om något händer.

Du kan mäta kontinuitet/ohm-mäta så kontakten verkligen sluter kretsen också (alltså power-knappen på chassit).

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
vetinte
Registrerad
Feb 2008
Skrivet av Undie:

@PrOxY_1337: Strippa ner till minsta nödvändiga komponenter.
1 sticka ram, väck med GPU.
Använd endast kablar som följde med nätagget.
Börja där och se om något händer.

Du kan mäta kontinuitet/ohm-mäta så kontakten verkligen sluter kretsen också (alltså power-knappen på chassit).

har ingen gpu. har 1 ram, en cpu 3hdd mobo o nätagg, har inget mer o, de enda kablarna som sitter i är direkt från nätagg som är integrerade i psun så inga lösa extra kablar man kan sätta i/ ta bort från den. i mobo sitter 24pins, f-panelens pins cpu fläkt o fron panel usb (breda tjocka kabeln som sitter vid 24pins)
Annars inget mer

Där finns heller ingen startknapp på mobo för att endast starta mobon

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
nollan
Registrerad
Sep 2008

@PrOxY_1337:
Leta efter en liten klisterlappar i närheten av cpu.
Det står antingen F1 eller F20 på den.
Står det F1 har du problem. Står det F20 är det lugnt.

Ibland kan det finnas en klisterlapp på mobo lådan också

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
vetinte
Registrerad
Feb 2008
Skrivet av milkab:

@PrOxY_1337:
Leta efter en liten klisterlappar i närheten av cpu.
Det står antingen F1 eller F20 på den.
Står det F1 har du problem. Står det F20 är det lugnt.

Ibland kan det finnas en klisterlapp på mobo lådan också

Vad betyder det då?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falkenberg
Registrerad
Mar 2013
Skrivet av PrOxY_1337:

har ingen gpu. har 1 ram, en cpu 3hdd mobo o nätagg, har inget mer o, de enda kablarna som sitter i är direkt från nätagg som är integrerade i psun så inga lösa extra kablar man kan sätta i/ ta bort från den. i mobo sitter 24pins, f-panelens pins cpu fläkt o fron panel usb (breda tjocka kabeln som sitter vid 24pins)
Annars inget mer

Där finns heller ingen startknapp på mobo för att endast starta mobon

ska du inte ha 4/6pin till CPU också?

Hette något annat förut, men kom fram till att det är dumt att ha samma namn på 78 miljoner sidor...
citera, svara osv. osv...
hot tip - ctrl + shift T öppnar senast stängda flik i vissa webbläsare

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
vetinte
Registrerad
Feb 2008
Skrivet av moonblase:

ska du inte ha 4/6pin till CPU också?

Så såklart haha glömde skriva de inser ja nu när du påpeka det men de sitter med 4pins

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

Antar att du har kontrollerat att 8-pin + 24pin sitter monterade i sina kontakter ordentligt?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Där min VPN visar
Registrerad
Jan 2005
Skrivet av PrOxY_1337:

har ingen gpu. har 1 ram, en cpu 3hdd mobo o nätagg, har inget mer o, de enda kablarna som sitter i är direkt från nätagg som är integrerade i psun så inga lösa extra kablar man kan sätta i/ ta bort från den. i mobo sitter 24pins, f-panelens pins cpu fläkt o fron panel usb (breda tjocka kabeln som sitter vid 24pins)
Annars inget mer

Där finns heller ingen startknapp på mobo för att endast starta mobon

Som ovan skriver ska du ha en eller flera matningar till CPU också.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
vetinte
Registrerad
Feb 2008
Skrivet av Skrotnisse92:

Antar att du har kontrollerat att 8-pin + 24pin sitter monterade i sina kontakter ordentligt?

24pins sitter ordentligt.
8pins??

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2009

@PrOxY_1337:

Ovanför CPU till vänster

"The following statement is false: The previous statement is true! Welcome to our corner of the universe"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
vetinte
Registrerad
Feb 2008
Skrivet av sp1k3n:

@PrOxY_1337:

Ovanför CPU till vänster

Ja de är 4pins till cpun, den sitter i som den ska med en kabel som har en delad 8a men ingången är bara 4pins

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
nollan
Registrerad
Sep 2008

@PrOxY_1337:
Det är bios versionen.
Även om komplett säger att det är kompatibelt så måste du kolla.
Står det över F20?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
vetinte
Registrerad
Feb 2008
Skrivet av milkab:

@PrOxY_1337:
Det är bios versionen.
Även om komplett säger att det är kompatibelt så måste du kolla.
Står det över F20?

asså har försökt kolla men kan inte hitta nåt f1 eller f20 eller nåt? varken på mb eller lådan

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
nollan
Registrerad
Sep 2008

@PrOxY_1337:
Det är inte säkert att det finns.
Ladda gärna upp ett foto om du har möjlighet.
Finns det ingen bios lapp, eller en klisterlapp som det står kaby lake ready på. Så är jag rätt säker på att det inte är ett uppdaterat bios i den och du behöver returnera det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
vetinte
Registrerad
Feb 2008
Skrivet av milkab:

@PrOxY_1337:
Det är inte säkert att det finns.
Ladda gärna upp ett foto om du har möjlighet.
Finns det ingen bios lapp, eller en klisterlapp som det står kaby lake ready på. Så är jag rätt säker på att det inte är ett uppdaterat bios i den och du behöver returnera det.

Okej returnera mb o byta mot ett som de står "kaby lake ready" på eller liknande?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
nollan
Registrerad
Sep 2008

@PrOxY_1337:
Utifrån det som du beskrivit skulle jag gissa på 3 saker.
Fel bios version.
Trasiga pins under cpu.
Doa.

Kan ju vara att du kopplat nått fel, inte satt i 24pin ordentligt eller pw heder på fel plats.
(tryck ner 24pin och 4pin så de sitter ordentligt samt testa lägga något i metall över de 2 pwr pinsen)

Så ja, returnera.
Min åsikt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
vetinte
Registrerad
Feb 2008

Okej då ja redan provat med att koppla om o kontrollera 24 + 4 connectors så blir de att returnera :/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
vetinte
Registrerad
Feb 2008

Tänkte på en sak om ja nu ska returnera o ordna ett nytt.
När ja läste o kolla ytube angående nas för ett tag sedan so nämndes det att det skulle vara ECC, Vad egentligen är det och ska/behöver man det?
Ska ja välja ett mb som INTE har "ikke ECC" ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
vetinte
Registrerad
Feb 2008

Hur viktigt är det med de här "ECC" och vad innebär de?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av PrOxY_1337:

Hur viktigt är det med de här "ECC" och vad innebär de?

ECC-minnen är för servrar! Vanliga konsumentmoderkort ska ha ICKE ECC-minnen, annars fungerar de inte!

vad är ECC och hur vet jag om produkten använder det
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1108195-vad-ar-ecc-och...

"The following statement is false: The previous statement is true! Welcome to our corner of the universe"