Permalänk
Medlem

Tips Laptop

Hejsan!

Är på jakt efter en ny laptop, mest för att jag är rädd att min nuvarande 5 år gamla laptop(hp envy dv6) lägger av snart(fläkten "hackar" b la).

Har väl inte tänkt att spela så mycket(ingen tid), är det då onödigt att köpa en datorn med bättre prestanda?
Vill att den ska vara snabb vid uppstart, kunna kolla film utan problem, surfa.
Suttit och tittat runt lite på prisjakt:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=4177163,4177125,4529261...

Funderat på en demodatorn, då min nuvarande köptes som det och har fungerat bra.
Upplever att nuvarande datorn stått sig rätt bra jämfört med tidigare datorer jag haft. Och då var denna dyr när jag köpte den(5 år sedan). Så utslaget på antal år blev den inte så dyr. Lite så jag funderar nu också. Om det är värt det att lägga några tusen extra, och ev få en dator jag kan ha längre.

Min fråga är då egentligen om det är "värt" att lägga några tusen extra på någon av dom dyrare datorerna trots att jag inte tänkt spela så mycket? Eller är det onödigt? Om ni har tips på andra bra deals som ni tror passar mig bättre är ni välkomna att föreslå=). Är det exempelvis någon vits att leta begagnat?

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Min personliga erfarenhet är att det är värt att lägga lite extra pengar för att få bra byggkvalité, så att jag trivs med datorn och att den håller länge. Ju mer du tänker bära runt datorn desto viktigare skulle jag säga att själva byggkvalitén är.

För att få bra kvalitet till ett schysst pris skulle jag rekommendera att titta på begagnade företagslaptops, till exempel här: https://bytdator.se/begagnade-barbara

ThinkPads har ett gott rykte som jag tycker är välförtjänt, gillar också Fujitsu men ogillar HP när det kommer till företagslaptops.

Permalänk
Medlem

https://www.netonnet.se/art/fyndvaror/dator/fyndvaror-laptop/...

Fyndvaror med full garanti, kanske någon här som passar.

Visa signatur

XripperX

Permalänk
Medlem

Tack för svar!

När jag fipplat runt på prisjakt verkar minimipriset alltid hamna på cirkus 6-7000 kr
(min 8 GB ram, SSD, rätt ny processor, gärna extra hdd, vet inte ens om allt detta är nödvändigt om man inte spelar, dock känns SSD som ett krav).
Och för runt 9-11 000 kr kan jag hitta en demodator med ex 1050 ti eller 1060 Grafikkort, lite större SSD, en extra HDD, nyare processor.

Finns det någon fördel att laptopen har mer än bara det dedikerade grafikminnet när det gäller något annat än spel?
Något annat jag borde tänka på?