Google avtäcker Pixel 3 och Pixel 3 XL – lanseras inte i Sverige

Permalänk
Inaktiv

Vilken jäkla skitmobil. Förstår inte varför någon saknar den eller skulle vilja köpa den för det priset.

3000kr skulle jag max betalt.

Var låg styrkan liksom? Lite ram, lite minne single kamera på den sidan det behövs, litet batteri, ingen 3.5 hörlursuttag.. ja öh.. hur motiverar folk priset? Skulle hellre köpa en note 9 om google telefonen så kostade hälften så mkt.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av davvarn:

Inte 100% såld på min OP5 som nedgraderar sig i hastighet för var dag.
Skickades från m.sweclockers.com

Min OP3 känns fortfarande lika snabb nu, som för 2 år sedan när jag köpte den. Märkligt att du tycker att den segar ner sig. Testat en återställning?

Skrivet av Lordsqueak:

mjaha , så man tog bort 3,5mm jacket och å ä ö för att spara plats då?

Pixel 2 och 2XL hade inte heller 3.5mm jack. Är förvånad över att så många här verkar bli förvånad över att Pixel 3/3XL inte har 3.5mm jack, när föregående Pixel inte heller hade det

Visa signatur

Stationär PC: Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX MB: MSI B550 Gaming Plus CPU: AMD Ryzen 7 5700X Kylning: Noctua NH-U12S GPU: MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3600MHz NVMe: 2st Kingston A2000 SSD: Intel 520 180GB och Intel 530 240GB HDD: WD Green 1TB, Toshiba 640GB samt fler HDD PSU: Corsair RM750X. Mobila enheter Mina Androidenheter och Dell Latitude 5400. Citera om du vill ha ett garanterat svar från mig

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Hucke:

@cider123: Smaken är nog som baken. Tror inte jag känner någon som har ett headset som kräver 3.5mm anslutning
Personligen får den gärna kliva åt sidan så vida man får något i genlängd, som exempelvis längre batteritid.

Som vi alla vet är bluetooth bra för batteritiden 😂

Har flera headset och samtliga är 3,5. Skulle överleva med en adapter dock, ingen big deal.

Permalänk
Avstängd

Sjukt dyr. 💲
Bara fjuttiga 4 GB RAM när konkurrenterna har 8 GB RAM.
Kanske blir det svårt att motivera sina kunder att uppgradera nästa år om skulle vart kraftfullare bestyckad.

Bara 4K i 30 fps medan konkurrenterna klarar 4K i 60 fps.

Hemskt ful notch. 😭

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon291473:

Som vi alla vet är bluetooth bra för batteritiden 😂

Har flera headset och samtliga är 3,5. Skulle överleva med en adapter dock, ingen big deal.

Dessa adaptrar går sönder på löpande band. Jag har aldrig i mitt liv haft sönder ett par hörlurar och jag är inne på min tredje adapter.. Det räcker med att andas på dem, otroligt frustrerande.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ggustavsson:

Google börjar likna Apple alltmer, släpper bara trams till överpriser...

De sysslar inte enbart med trams — att de har ingenjörer som lägger ned omtanke på en åtta år gammal dator är inte så dumt (NVMe-stöd): https://forums.macrumors.com/threads/mp5-1-mojave-10-14-1-dp3...

Inte heller detta är särskilt tramsigt (iPhone XS vs CINEMA Camera - Can you spot the DIFFERENCE?): https://www.youtube.com/watch?v=k2CJoR3F2t0

Men visst, deras grejer kostar…

Visa signatur

• Fractal Design North | ASUS ROG Strix B650E-F | Ryzen 7 7800X3D | Radeon RX 7900 GRE | 64 GB RAM | Windows 11
• Mac Pro (Mid 2010) | 6-Core Intel Xeon ”Westmere” | Radeon RX 5700 XT | 32 GB RAM | macOS 12 Monterey | Windows 10
• MacBook Pro 14" | M2 Max | 96 GB RAM | macOS 14 Sonoma

Permalänk
Medlem
Skrivet av ggustavsson:

Google börjar likna Apple alltmer, släpper bara trams till överpriser...

Nix vill ha tillbaka 16:9 formatet samt 3.5 mm kontakt...

Nokia 8 är ett hett tips. Inte den bästa telefonen i år, men en av toppkandidaterna från förra året.

edit. ser nu att den kostar hutlösa 5000 kr idag, jag köpte för 3500kr i april...

Visa signatur

AMD Ryzen 5 1600 3.2 GHz - MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6GB - Corsair 2x8GB 3000MHz

YOMAHA, YOMASO!

Permalänk
Medlem

Google kunde anställa bättre designers till deras telefoner tycker man? är ju årets fulaste telefon med den notchen.

Permalänk
Medlem

Är lite konstigt att man lanserar assistant i Sverige, men fullkomligt struntar i hårdvaran. Aja hur som helst, med den fula notchen kan dom lika gärna behålla skräpet. Var inne på att eventuellt byta min u11+ mot en pixel 3 för att få tillgång till snabba uppdateringar, men det sköter Nokia nästan lika bra och då till ett mycket mer humant pris.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem

@Mirialia: Nokia 8 är nog en rätt OK mellanklass mobil men 5,3" är för lite tycker jag, 18:9 och minst 5,5" ska det vara, helst lite till..(5,7")

Med 18:9 måste man upp på 6"+ för att storleken ska bli vettig..

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon132576:

Ljudkvalité hit och ljudkvalité dit... Var är du när du lyssnar på musik i din mobiltelefon - i bilen när du kör runt? På bussen eller t-bana/spårvagn? Till fots på stadsgator? På cykel i tätort? Åkandes skatbord? I folksamlingar, restaurangmiljö, kontorslandskap eller dylikt? Osv.

Du kommer ALDRIG att höra skillnaden på trådat och trådlöst under sådana eller liknande förhållanden. Helt omöjligt, det är för mycket störningar och bakgrundsljud. Frågan är ju om du skulle kunna höra någon skillnad oavsett i ett riktigt utfört optimalt blindtest; ifall din skepsis mestadels sitter i hjärnan på dig som så ofta är fallet när människor med sina ganska kassa öron (men ordentligt tilltagna fördomar ) diskuterar ljud... Referens: audiofiler.

Meh. Airpods har ett laddfodral. Plopp-plopp in med lurarna; de laddar. Kanske en gång i veckan eller så sätter jag fodralet på mobildockan och laddar det... Betungande? Inte det minsta lilla. Den som tycker detta i-världsproblem skulle vara krångligt måste leva ett så priviligerat och problemfritt liv att jag blir rent utav avundsjuk! lol

Jag sa inte att de har väldigt/skitbra ljud, bara att de är bekväma att använda. De duger för mig vad gäller kvalitet, särskilt som jag bara använder dem när jag är ute och rör mig, hemma har jag mitt 5.1 Sonos-system att lyssna med. Att inbilla sig att man får värsta hifi-ljudet oavsett vad för lurar man bär när man bor i en storstad är ju bara att slå blå dunster i ögonen på sig själv.

Men du får plus i kanten för din nedlåtande elitism.

Haha. Du kan ta åt dig av budskapet eller ej; det spelar ingen roll. Faktum är att örlurskontakten är på väg bort. Du ser det hända framför dina ögon i fler och fler mobiler. Visst, rätt långsamt ännu, men det kommer inte förbli så. Tjock-TVn försvann puts väck efter att ha varit kung i massor av år, och örlurspluggen kommer att gå samma väg. Bara att mentalt ställa in sig därefter och anpassa sig, istället för att obstinat tjura över det likt många gör. Bakåtsträvande lönar sig inte; verkligheten rullar på ändå obevekligt. Bättre att se positivt på förändringar och ta fasta på de fördelar som finns istället för att häkta upp sig enbart på det negativa.

Stirra dig inte blind på mina airpods, lol. Du vet mycket väl att det finns många, många fler trådlösa örlurar att välja på, och ett växande antal med kvalitetsfokus.

Nu håller jag med om att han kanske uttrycker sig lite odiplomatiskt eller vad man ska kalla det.
Men jag tycker nog ändå att du förenklar lite väl mycket.

Det är ju så att vi alla har lite olika krav på ljudkvalitet. För din del så tycker du att airpods funkar utmärkt och att Sonos är toppen hemma. Dvs du har hittat lösningar som du tycker är utmärkta och som du är nöjd med. Allt gott så långt.

Men det betyder inte att någon som har andra krav på ljudkvaliteten är nöjd med samma lösning.
För min egen del så anser jag ljudkvaliteten i Airpods så dålig att jag hellre avstår från att lyssna. Dom duger till telefonsamtal men inte till musik enligt min mening och med mina krav på ljudkvalitet.
Sonos skulle jag möjligen kunna tänka mig att ha i sovrummet för att slölyssna på när jag inte verkligen lyssnar. Men jag skulle aldrig kunna tänka mig att ha det som ersättning för min ljudanläggning i vardagsrummet eller vid hemmabion pga att det är inte alls den ljudkvalitet jag vill ha och det är dessutom enligt min mening alldeles för dyrt i förhållande till den ljudkvalitet som man får ut.

Det är något som du ger intryck av att inte ha någon som helst förståelse för.

Hur mycket störande ljud man får är ju väldigt beroende av vilken typ av lurar man har. Det finns In-ear och Over-ear lurar som dämpar bort omgivningen väldigt effektivt. Mina In-ear är i det närmaste att betrakta som hörselskydd skulle jag säga.
Så jag skulle säga att med dom förutsättningarna har man hyfsade möjligheter att faktiskt höra skillnad på ljudkvaliteten i olika typer av uppkopplingar.

Dock är det väl så att om man tittar på en blåtand av lite högre kvalitet (exvis APT-x) så är ljudkvaliteten där så bra att det duger för mina behov när jag är ute på språng eller sitter på jobbet. Jag har ytterst svårt att skilja den från en trådbunden anslutning även med relativt bra lurar. Det tror jag också är något som gäller för dom allra flesta människor. Det är nog ytterst få som inte faktiskt tycker att en sådan anslutning är tillräcklig om man bara har lurar som är tillräckligt bra.

Och det är nog där som det klämmer misstänker jag.

Vad gäller kabelanslutna lurar så är det ju så att anslutningen faktiskt är av högre kvalitet än vilken trådlös standard som helst. Men den stora skillnaden är att för trådanslutna lurar så finns ett mycket stort urval av väldigt högkvalitativa lurar till förhållandevis låga priser.
Dvs det är lätt att hitta trådbundna lurar som ger den ljudkvalitet man vill ha.
Tittar man på trådlösa lurar så är det väldigt många där själva luren, öronsnäckan eller vad det vara månde faktiskt inte ger någon bra ljudkvalitet. Dessutom är det många där man inte specar kopplingen alls eftersom det då ofta inte stödjer dom högre standarderna utan bara A2DP som är basen vilket faktiskt ger sämre ljud.

Dvs urvalet på lurar med bra ljudkvalitet är enormt mycket mindre när man tittar på trådlösa alternativ och det är svårt att veta vad man köper.
Dessutom är det ju så att om man är en av dom som alltid cyklar till jobbet så är dom trådlösa tyvärr behäftade med problemet att dom inbyggda batterierna straffas ganska hårt när det börjar bli kallt. Och dom håller också sämre och kommer därför att behöva bytas ut lite då och då.

Det betyder att för någon som har höga krav på ljudkvalitet så innebär dom trådlösa alternativen att det i längden kan bli relativt dyrt att ha ljud i öronen.

Med det sagt. Jag själv använder i stort sett uteslutande trådlösa lurar i mobilen. Och det gör jag dels för att med det sätt jag använder mobilen så blir det lite slit och drag i sladdarna vilket ledde till att jag var tvungen att byta ut mina trådbundna lurar flera gånger om året. Något som jag inte behöver göra förrän efter några år med trådlösa. Och det går med dagens teknik att hitta lurar som är tillräckligt bra för mina krav.

Dock förstår jag att det fortfarande finns dom som tycker att den kvaliteten är sämre än dom skulle önska eftersom en 3,5mm kontakt fortfarande är bättre. Du slipper ju en omvandling till digitalt för överföring via BT och sedan tillbaka till analogt i headsetet och den omvandlingen påverkar ju ljudet negativt.

Dvs även om jag är nöjd så innebär det ju inte att alla skulle vara det med samma lösning.

Permalänk
Medlem

Nej du är inte ensam, har själv Nexus 6P som ska bytas ut inom snar framtid och det lutar åt en Xiaomi lur denna gång. Skulle aldrig falla i tanken att köpa en mobil för 10000kr eller mer som denna lär kosta. Jag vill ha en mobil med bra batteri och med ren android och då är utbudet litet har jag märkt men en Mi a2 lite duger nog utmärkt för mina behov.

Skrivet av jappejopp:

Köpte min "mellan klass telefon" (snapdragon 6xx CPU) Nokia 6.1 men har för mig att en ny Nokia lur skulle släppas..

Helnöjd är jag i alla fall för 3000 sek.

Största problemen jag haft med telefoner är värme, denna har nog blivit varm en gång tror jag...

Jag behöver inte mycket mer prestanda heller , men de är kanske bara jag?...

Visa signatur

Save us from fate, save us from hate. Save ourselves before it's too late

Permalänk
Medlem

@anon291473: För min del är det telefonsamtal som suger ur min batteritid om dagarna, och det är guld värt att kunna gå omkring att prata utan att nödvändigtvis ta med sig telefonen

Men det är klart, lyssnar man på musik non-stop med mobilen om dagarna så förstår jag att man kan föredra en sladd. Vi har alla olika användningsområden.

Permalänk
Medlem
Skrivet av cider123:

Mja, jag är en av dom som föredrar ljudkvalité över trådlöshet.

Dock är det nog en överhängande majoritet som kör Spotify med lite enklare lurar och ändå inte märker nån direkt skillnad eller som jag själv som lyssnar på gymmet och föredrar mobilitet framför trassel.

Visa signatur

WS: R7 5800X, 32GB, Suprim X 3080, Acer X38P+Acer XB271HU
FS: HPE ML110 Gen10 Xeon Silver, Qnap TS-h973AX ~100TB
NW: Fortigate, Ruckus, Zyxel XS1930HP 10Gb

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dumbullen:

För det första så likställer du sonos med hifi. För det andrs så säger du ditt sonos 5.1 system.
Inget av detta stämmer, sonos har kass ljudkvalité ställt mot riktiga prylar och de stödjer inte 5.1 - nej, en ljudlimpa gör inte ett 5.1-system.

Så ditt snack om ljudkvalitét är att avfärda ganska direkt, blåtandslurar har sällan en chans mot ordentliga trådade.

OT: 10k för 4gb RAM? Pinsamt.
Skickades från m.sweclockers.com

Med risk att trampa någon audiofil på tårna.
Sonos håller hög ljudklass.

Vad har du annars för wi-fi högtalare att jämföra mot?
Visst finns B&O men det är ett rejält kliv upp i pris för att få lite bättre ljud.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hucke:

@avrasta: För min del är det telefonsamtal som suger ur min batteritid om dagarna, och det är guld värt att kunna gå omkring att prata utan att nödvändigtvis ta med sig telefonen

Men det är klart, lyssnar man på musik non-stop med mobilen om dagarna så förstår jag att man kan föredra en sladd. Vi har alla olika användningsområden.

Samma här för mig, blir väldigt många samtal varje dag, då är det skönt att slippa sladden, någon större skillnad i ljudkvalitet har inte jag märkt av, det var väl äldre blåtandsstandarden som gav lägre ljudkvalitet.
Musik lyssnar jag på i bilen eller hemma inte i hörlurar så för min del kvittar det.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Avstängd

Kollade Clove, UK och det är ju Applepriser på den här luren....

https://www.clove.co.uk/google-pixel-3

815 pund = 9746kr för den billigaste modellen

EDIT, sen kan man spekulera i att inte Google kommer överens med de nordiska operatörena och därför väljer att inte saluföra luren? de stora volymerna är ju via en operatör.

Visa signatur

ASUS K56CB i7, W10 > Asus VivoBook S15 S530UN
HTC 10
ASUS Transformer Prime 32GB, Nougat :)
Ubiquiti Edge Lite, UniFi AP-AC-Lite (AP) samt ASUS AC68U och N66U (AP), fiber 500/100Mbit/s.
Mitt nätverk: https://imgur.com/aco9XQz Bild https://imgur.com/oQ2WG9Y

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dem8n:

Med risk att trampa någon audiofil på tårna.
Sonos håller hög ljudklass.

Vad har du annars för wi-fi högtalare att jämföra mot?
Visst finns B&O men det är ett rejält kliv upp i pris för att få lite bättre ljud.

Du missade nog helt poängen med det han skrev.
Sonos är bra för det dom faktiskt är.
Dvs som multiroomhögtalare betraktad så är det bra ljudkvalitet.
Men det är INTE HiFi

Sätter du ihop ett Sonos system som sägs vara 5.1 så står det sig väldigt slätt mot HiFi prylar om du tittar på ljudkvalitet.
Sonos stödjer exempelvis inte en rad högkvalitativa kodek som valfri HiFi hemmabioreceiver grejar.

Jag säger inte att Sonos är dåliga. Det är användarvänliga grejor som ger skaplig ljudkvalitet om än till ett rätt rejält överpris.
Är det det man är ute efter så är dom ju bra för dom kraven.

Men är man ute efter att få så bra ljudkvalitet som möjligt så är det inte rätt väg att gå. Plockar du ihop ett HiFi system för motsvarande pengar så får du ohyggligt mycket bättre ljud med den lilla nackdelen att det innebär mer kablar i rummet. (Kablarna till min hemmabioanläggning fyller en Ica-kasse om jag packar ihop den.)

Permalänk
Tangentbordskonnässör
Skrivet av anon56869:

Vilken jäkla skitmobil. Förstår inte varför någon saknar den eller skulle vilja köpa den för det priset.

3000kr skulle jag max betalt.

Var låg styrkan liksom? Lite ram, lite minne single kamera på den sidan det behövs, litet batteri, ingen 3.5 hörlursuttag.. ja öh.. hur motiverar folk priset? Skulle hellre köpa en note 9 om google telefonen så kostade hälften så mkt.

Skickades från m.sweclockers.com

Grejen är ju den att kameran är den bästa på en mobil idag oavsett hur många kameror du har satt där bak..
Batteritiden kan jag inte orda om mer än att den är grymt mycket bättre på min Pixel 2 än på andra telefoner jag haft.

Ramminnet kan ju vara något man saknar, men android är så optimerat det kan vara mot just Pixeltelfonerna så jag har iaf aldrig märkt några begränsningar gällande ramet.
3.5mm uttag saknar iaf jag, men det är väl ingen dealbreaker direkt då (tyvärr) de flesta tillverkarna verkar vara överense om att det är en "onödig" feature idag.

Telefonen har ju sina brister men är samtidigt det mest optimerade du kan få från android idag. Så att kalla det " en jäkla skitmobil" är ju bara tecken på okunskap, känns ju lite som du bara går på specs och struntar i allt annat. Det spelar ingen roll hur bra hårdvara man har om man inte kan optimera den mot systemet man använder.

Permalänk
Medlem
Skrivet av plunn:

Kollade Clove, UK och det är ju Applepriser på den här luren....

https://www.clove.co.uk/google-pixel-3

815 pund = 9746kr för den billigaste modellen

EDIT, sen kan man spekulera i att inte Google kommer överens med de nordiska operatörena och därför väljer att inte saluföra luren? de stora volymerna är ju via en operatör.

Tack för länken! Jag har letat efter ett ställe där man kunde beställa telefonen!

Visa signatur

7 tycker jag.

Permalänk

Tycker att utvecklingen av telefoner går i fel riktning generellt sett, byggda i bräckliga material med batterier som knappt går att byta och stora som hus...Själv har jag en Sony Ericsson K530i som visserligen inte är speciellt upphetsande men den gör det en telefon ska göra.

Visa signatur

2x Xeon E5 2697 v3 | 64GB | 6700 XT

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon132576:

Pluggen är lång, vilket gör att kontakten också blir lång, sticker in långt i telefonen o tar mycket plats. Om du sett inuti en modern smartfån är de knôk fulla, så allt gammelt man kan eliminera underlättar. Sedan, vattentätning. Att ta bort en kontakt som är som ett enda stort hål i chassit hjälper säkert det med.

Note 9 har 3,5mm samt en S-Pen som går in långt i telefonen. De har dessutom klämt till med IP68. Skiljer ändå bara 4,4mm x 1mm x 1,1mm mellan Note 9 och Iphone XS Max.
Klart det underlättar utan det men det verkar vara fullt möjligt med extra allt.

Visa signatur

[Phanteks Eclipse P400A][ASUS TUF Gaming B650-PLUS WIFI][AMD Ryzen 7600X][Corsair iCUE H100i RBG PRO XT][Kingston FURY Beast RGB DDR5 6000Mhz 32GB CL36][ASUS TUF GAMING 6800 XT][Corsair RM750x][NVME Samsung 970 Evo Plus 1TB][SSD Samsung 870 Evo 1TB][WD Black SN850X NVMe SSD 2TB]

Permalänk
Medlem
Skrivet av Arotica:

Note 9 har 3,5mm samt en S-Pen som går in långt i telefonen. De har dessutom klämt till med IP68. Skiljer ändå bara 4,4mm x 1mm x 1,1mm mellan Note 9 och Iphone XS Max.
Klart det underlättar utan det men det verkar vara fullt möjligt med extra allt.

Man får även inte glömma Note 9:ans gigantiska 4000 mAh batteri, jämfört mot iPhone XS Max 3174 mAh

Visa signatur

12c/24t 4.0GHz (Zen2) • 2x16GiB 3200MHz C14 • RTX 2080 FE 1965MHz 7000MHz • X570 I PW • Ghost S1 MKII

Permalänk
Medlem
Skrivet av sba74:

Du missade nog helt poängen med det han skrev.
Sonos är bra för det dom faktiskt är.
Dvs som multiroomhögtalare betraktad så är det bra ljudkvalitet.
Men det är INTE HiFi

Sätter du ihop ett Sonos system som sägs vara 5.1 så står det sig väldigt slätt mot HiFi prylar om du tittar på ljudkvalitet.
Sonos stödjer exempelvis inte en rad högkvalitativa kodek som valfri HiFi hemmabioreceiver grejar.

Jag säger inte att Sonos är dåliga. Det är användarvänliga grejor som ger skaplig ljudkvalitet om än till ett rätt rejält överpris.
Är det det man är ute efter så är dom ju bra för dom kraven.

Men är man ute efter att få så bra ljudkvalitet som möjligt så är det inte rätt väg att gå. Plockar du ihop ett HiFi system för motsvarande pengar så får du ohyggligt mycket bättre ljud med den lilla nackdelen att det innebär mer kablar i rummet. (Kablarna till min hemmabioanläggning fyller en Ica-kasse om jag packar ihop den.)

Ja nej Hi-Fi är det ju inte men bland wi-fi högtalarna står det högt upp på listan.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Avstängd

Roligt att se alla människor gnälla över att tillverkarna sätter högre priser.

Dollarn var en gång värd 6 kr, idag runt 9kr.
Det är en ökning med 50%.

Ni får börja i rätt ände, tror det stavas vänsterpolitik

Kronan är bedrövligt svag, inget konstigt att vi börjar närma oss U-land standard med våra löner