Fläktar går på högvarv och får ingen bild.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2016

Fläktar går på högvarv och får ingen bild.

Hej!
Det är nämligen så att min stationära dator har valt att börja krångla.
Allting började för 3 dagar sen då jag skulle starta datorn, fick ingen bild på skärmen och datorn lät i i princip som en högljudd dammsugare. Jag tänkte att det kanske kunde bero på mycket damm eller något så jag gick ut och blåste ur burken försiktigt med kompressor. Kopplade in allt och den startade som normalt igen.
Datorn funkade normalt i 3 dagar och nu idag när jag startade den så hände samma sak, fläktarna på högvarv och ingen bild. Jag scrollade lite mellan några trådar och testade följande: Bytte plats på ram-minnet, drog ur tangentbord, mus och hörlurar, drog ur strömförsörjningen för chassifläktarna samt att jag drog ur strömförsörjningen till dvd:n. Testade starta datorn igen och nu gick GPU-fläkten som normalt och allt lät som vanligt men fortfarande ingen bild på skärmen. Därför vänder jag mig till er som är lite mer kunniga och hoppas på att ni möjligtvis vet någon lösning.
Förstår att någon komponent möjligtvis är lite trött och behöver bytas ut.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2016

Kan tillägga att jag testade med att ta ur batteriet till moderkortet sen stoppa tillbaka det efter ett tag men även det utan framgång.