Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Feb 2010

Öppna portar

Så, efter att ha fått upp min pfsense-router från detta bygge så tänkte jag ge mig i kast att fixa lite portar för valfria program bakom den.

Det jag då har är en NAS (DS415play) som hävdar att tilldelade portar i pfsense är tamigtusan stängda, detsamma gäller portar för min PC.

Detta är vad pfsense säger (yeah, jag vet att namnet på WAN är överdrivet, it was the point.)

Detta är vad yougetsignal.com säger (oavsett port jag väljer)

Ett enklare diagram över hur det ser ut i nätverksskåpet.
Fiber [SFP]-> Inteno XG XG6846 (från min hyresvärd) [RJ45]-> PFsense [RJ45]-> TL-SG108 [RJ45]-> Enheter

Min leverantör är Bahnhof och jag har 1gb/s-abonnemang.

Är det Bahnhof som stängt portar eller är det den förbenade mediaonvandlaren (som ju är Managed).

Tankar? Börjar bli aningen frustrerad.

Main: Asus X99 Deluxe|i7 5930k|32GB DDR4|GTX1080|Fostex HP-A7 + Sennheiser 650|
HTPC: STRIX H270I|i5 6400|8GB DDR4|GTX 1050 Ti|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hedesunda
Registrerad
Dec 2005

Om ditt WAN har en ip-adress (som du tyvärr maskerade bort) på börjar på 10.0.0.0, 172.16.0.0 eller 192.168.0.0 är det NAT'at.

Har du kikat på Bahnhof's hemsida @ https://www.bahnhof.se/support/category/bredband/bestall-publ...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Feb 2010

Tack för svar!

Det var en på 155.xxx, så en av deras publika då det inte var samma som i pfsense:s WAN.
Jag har nu fått till en publik IP, vilket löste problemet. Känns som att jag måste ha missat något då de inte väljer att börja dela ut v6 då de ju beklagar sig över bristen på v4.

Main: Asus X99 Deluxe|i7 5930k|32GB DDR4|GTX1080|Fostex HP-A7 + Sennheiser 650|
HTPC: STRIX H270I|i5 6400|8GB DDR4|GTX 1050 Ti|