Msi B75MA-P75 slutade plötslig fungera?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nordvästra Skåne
Registrerad
Jun 2017

Msi B75MA-P75 slutade plötslig fungera?

Skaffade ett nytt grafikkort till min extra dator igår. När jag försökte starta datorn stängdes den av direkt. Gissade på att nätagget var för svagt så jag tog ut grafikkortet igen. Testade sedan att starta datorn igen med vad som hade suttit i den innan. Då startade den i ca 5sekunder och slog av direkt efter det. Fläkten snurrade upp och så stängdes den av direkt. Inga beep koder heller. Bytade ram, processor, nätagg, grafikkort, kylare, ram slots, cmos och breadboardade den. Samma resultat. Någon som har något förslag?

Chassi: Fractal Design Core 1100 CPU: i5-6400 PSU: Noname 400W RAM: 8GB DDR4 2133Mhz GPU: Nvidia Geforce GTX 1060 6GB Heatsink: Be Quiet! Pure rock Slim

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2016
Skrivet av morronrost:

Skaffade ett nytt grafikkort till min extra dator igår. När jag försökte starta datorn stängdes den av direkt. Gissade på att nätagget var för svagt så jag tog ut grafikkortet igen. Testade sedan att starta datorn igen med vad som hade suttit i den innan. Då startade den i ca 5sekunder och slog av direkt efter det. Fläkten snurrade upp och så stängdes den av direkt. Inga beep koder heller. Bytade ram, processor, nätagg, grafikkort, kylare, ram slots, cmos och breadboardade den. Samma resultat. Någon som har något förslag?

ja vilka delar är det ?
du har delar i sign kan du använda dom?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nordvästra Skåne
Registrerad
Jun 2017

@Xcalibur: Delarna jag har i sign funkar bra. Här är specs på datorn som är sönder.

Mobo: MSI B75MA-P75
CPU: i5-2400, i3-2120, i3-3220
Psu: FSP 600w, FSP 400w och random 400w
RAM: 4x2gb Kingston 1066mhz ddr3
Grafikkort: Msi R9 290x, Asus 560ti

Chassi: Fractal Design Core 1100 CPU: i5-6400 PSU: Noname 400W RAM: 8GB DDR4 2133Mhz GPU: Nvidia Geforce GTX 1060 6GB Heatsink: Be Quiet! Pure rock Slim

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2016
Skrivet av morronrost:

@Xcalibur: Delarna jag har i sign funkar bra. Här är specs på datorn som är sönder.

Mobo: MSI B75MA-P75
CPU: i5-2400, i3-2120, i3-3220
Psu: FSP 600w, FSP 400w och random 400w
RAM: 4x2gb Kingston 1066mhz ddr3
Grafikkort: Msi R9 290x, Asus 560ti

så du har testat med ett nätagg som du vet fungerar. cpu & minne sätt skärmkabeln i moderkortet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nordvästra Skåne
Registrerad
Jun 2017

@Xcalibur: Yup. Satt kabeln i både grafikkort och moderkort.

Chassi: Fractal Design Core 1100 CPU: i5-6400 PSU: Noname 400W RAM: 8GB DDR4 2133Mhz GPU: Nvidia Geforce GTX 1060 6GB Heatsink: Be Quiet! Pure rock Slim

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2016
Skrivet av morronrost:

@Xcalibur: Yup. Satt kabeln i både grafikkort och moderkort.

grafikkortet behöver inte vara med då du har en processor med integrerad gpu,

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nordvästra Skåne
Registrerad
Jun 2017

@Xcalibur: Har testat utan gpu också.

Chassi: Fractal Design Core 1100 CPU: i5-6400 PSU: Noname 400W RAM: 8GB DDR4 2133Mhz GPU: Nvidia Geforce GTX 1060 6GB Heatsink: Be Quiet! Pure rock Slim