Lyckas inte få SLI att fungera

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2007

Lyckas inte få SLI att fungera

Hej, jag har nyligen uppgraderat med ett till GTX 670 för SLI men jag kan inte få det att fungera.
Har testat olika slots, enda sättet det överhuvudtaget funkar är om jag har de båda i x16 slots, vilket är korrekt.
Har testat ändra bryggans placering, ingen skillnad.
Har testat gamla drivers, funkar delvis med de drivers som windows update hämtar själv. Dock så fryser systemet när jag startar vissa spel. Då har jag testat stänga av sli i kontrollpanelen och då funkar spelet, dock med bara ett kort då ju.
Med senaste drivers kan jag överhuvudtaget inte aktivera sli i panelen, appen fryser. Vad kan det vara för fel?
Iomed att det funkar delvis med gamla drivers så antar jag att hårdvaran är okej. Kan det vara så att gtx 670 är för gamla och saknar stöd i drivers nuförtiden? Spelen som jag har mest problem med är Euro truck simulator 2 och project cars 1, kan det vara så att de saknar sli stöd? Hjälp jag håller på att ge upp hoppet, har även testat ren installation både via ddu och nvidia så jag har inget mer att prova. Hjälp!

HP Pavilion 17-e016eo = 17,3" + A10-5750M + 8650G/8670M + 8GB + 1000GB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
TX-225 GAVw
Registrerad
Dec 2017

Jag tänker fråga först vad du har för moderkort? Jag ställer den frågan eftersom moderkortet måste fungera med SLI. Om inte så spelar de ingen roll vad du gör i Windows och via drivrutinerna.

🖥 Fractal Design Define Mini C. Fractal Design Integra M 550W. Intel Core i5-8400. GIGABYTE Z370M D3H. 2x8GB Ballistix Elite 2666MHz. NVIDIA RTX 2080 FE. 250GB + 1TB WD BLUE 3D NAND. 32 GB Intel Optane Memory. 2TB WD Black. SAMSUNG SE-218.
AOC G2460FQ. GUNNAR VAYPER ONYX. Logitech G603. Logitech G240. Logitech G613. Logitech G933. Luxorparts Headphone Stand.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
\\Localhost
Registrerad
Mar 2006

Som sagt måste modermedemet stödja för sli också.

Och sen brukar simulatorer generellt va dåliga med sli stödet.

Asus Z97-A, I7 4790K @4.8GHz 1.29V, 24Gb ram, 2x GIGABYTE GTX 970 WindForce 3X OC @ 1511Mhz/7246Mhz.
[Lista] De bästa gratisprogrammen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Mar 2011

Project cars 1 stödjer SLI, euro truck simulator 2 gör det inte
Vill du veta vilka spel som officiellt stödjer SLI kan du roa dig med denna lista
Alltid funnit SLI mer bråk än det är värt
Finns en anledning till varför man fasat ut SLI under åren

Chassi: Enthoo EVOLV mATX Moderkort: MSI M75A-E33 CPU: i5 3570K 4.4GHz Kylare: Corsair H75(P&P) Nätagg: FD Newton R2, 650W RAM:Corsair Vengence 16GB GPU: EVGA SSC ACX GTX 970 SSD: Japp Tangentbord: Gigabyte Aivia Ghost (röda brytare) Mus: QPAD 5K Ljud: Turtlebeach Earforce
OS: Win 10 pro Mobil: Motorola G5 Plus.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2007
Skrivet av HC-8315:

Jag tänker fråga först vad du har för moderkort? Jag ställer den frågan eftersom moderkortet måste fungera med SLI. Om inte så spelar de ingen roll vad du gör i Windows och via drivrutinerna.

Skrivet av Rouge of Darkness:

Som sagt måste modermedemet stödja för sli också.

Och sen brukar simulatorer generellt va dåliga med sli stödet.

Moderkortet är Gigabyte GA-990FXA-UD3 och den stödjer SLI

HP Pavilion 17-e016eo = 17,3" + A10-5750M + 8650G/8670M + 8GB + 1000GB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
\\Localhost
Registrerad
Mar 2006

har du aktiverat SLI i kontrollpanelen?

och sen följdfråga om du inte kan aktivera det är korten samma version av 670? vet inte om det finns olika versioner av det men vet att sli kan vara lite kinkiga med att ha samma typ av minnen och även mängden kan ställa till problem och sen att de kör samma gpu kärna.

Asus Z97-A, I7 4790K @4.8GHz 1.29V, 24Gb ram, 2x GIGABYTE GTX 970 WindForce 3X OC @ 1511Mhz/7246Mhz.
[Lista] De bästa gratisprogrammen

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2007
Skrivet av Rouge of Darkness:

Det är ju det jag har problem med ju, det hänger sig efter att jag klickar på använd. Korten är ena zotac andra evga.

HP Pavilion 17-e016eo = 17,3" + A10-5750M + 8650G/8670M + 8GB + 1000GB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Staffanstorp
Registrerad
Okt 2001

Vill minnas att mitt system var väldigt instabilt med två GTX 570 från olika tillverkare, trots att folk här på forumet sa att det skulle fungera. När jag fick tag på ett likadant kort som ett av de jag hade så fungerade sli som det var tänkt (om än med alla sina begränsningar som nämnts tidigare).

Skickades från m.sweclockers.com

WS: i7-2600k på vatten | GTX 970 på luft | Corsair AX860W | Corsair Obsidian 750D | 3x Dell U2414H
HTPC1: Pentium G2020 | GT520 | Seasonic X-400 Fanless | FD Node 605 | Noctua NH-L9i
HTPC2: Intel NUC3217IYE | 8GB | 120GB mSATA
Server1: HP N54L Microserver | Server2: Fujitsu Primergy Tx1310 M1 | Dell R210 II

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2007

Lyckades äntligen få det att funka. Uppdaterade moderkortets och båda grafikkortens bios, och så kör jag lite äldre drivrutiner dvs. 399.24. Dock förstår jag inte varför spel som inte stödjer sli fryser fast vid uppstart. Går att lösa via profiler i kontrollpanelen dock. Får va nöjd så för idag nu ska jag sova, gonatt

HP Pavilion 17-e016eo = 17,3" + A10-5750M + 8650G/8670M + 8GB + 1000GB.