Permalänk

Water chiller projekt

Så jag hoppades att någon eller flera här kommer att ha lite input på detta eftersom jag inte kan tyckas hitta någon bra info om det
Det är många frågor och funderingar men jag kan bara hoppas att någon är villig att hjälpa till:)
När det gäller Hydraulik, mekanik, svetsning och el har jag inga problem men det här med kyl aggregat är nytt för mig, så det blir en inlärningskurva.

Jag började med detta projekt redan 2011 men hade svårt att hitta delar eller göra vad som krävdes för att jag skulle bli nöjd. Sen dök ju Harbinger crossdesk up och det blev att jag lämnade mitt projekt på ritningsbordet.
Jag har byggt många datorer under åren fram till 2015 då jag tappade intresset, senaste till mig själv blev byggt 2013 med dessa specs!
Case: Cooler Master Storm Trooper
PSU: Corsair AX860i
Motherboard: Asus Rampage IV Extreme
CPU: Intel i7 3930K - 4200Ghz
CPU cooler: NXZT Kraken x60
Dram: Corsair Dominator 32GB 1600Mhz
GPU: Dual GTX Titan
SSD: Samsung 850 Pro
Men nu senaste månaden har jag gått o grubblat mer o mer på mitt gamla projekt så jag har nu uppdaterat det o ska se om de inte går att göra nåt med de nu:)

Så då va vi framme vid frågan om water chiller!
Jag vill bygga en water chiller som ska monteras inuti skrivbordet, helst vill jag faktiskt kunna ha 2 st. Skrivbordet i sig mäter ca Bredd:1500mm, Höjd:750mm, Djup:770mm. Det är redan ganska trångt i detta skrivbord eftersom det är möjligt att köra ner 3 st 27" monitorer i skrivbordet så att dessa göms undan samt att det redan finns 4 st 420 Hardware labs gtx nemesis radiatorer i push/pull. Skrivbordet i sig är under utvekling o jag vill inte bygga på det mer nu innan jag vet vad plats dessa chillers behöver.

Det finns premade chillers där ute som!
Koolance - https://koolance.com/450W-chiller-subassembly-vlx-450
Aspen Chillers - https://photonicsolutioncenter.com/s...1200LowRes.pdf
Hailea Chillers - http://www.hailea.com/e-hailea/product1/HC-500A.htm

Jag vill bygga en kylare som liknar Koolance / Aspen men hur stor kondensor och förångare kan jag behöva till en viss kompressor?
När man läser Hailea info säger de att förångaren kyls av en Huayi AE1370YZ kompressor som är fylld med R134a kylmedel. Denna kompressor är klassad till 350W, men på grund av den stora förångaren är HC-500A klassad av Hailea till 790W (tillräckligt för att kyla 1000 liter vatten till 23 ° C eller 500 liter till 18 ° C).

Så i min förståelse har de lagt till en större förångare i systemet för att få bättre kapacitetskylning från en mindre kompressor?
Det måste också betyda att kondensorn måste vara i linje med förångaren då?
Hur ser vi kylkapaciteten på förångaren och kondensorn i w eller BTU / hr?

Om vi ​​tittar på Koolance vlx 450 som utgångspunkt. vad behövs för att få minimum dubbel effekt på det när det gäller kylkapacitet?
Kan vi titta på 3 exempel nedan!

Aspen 3,8cc Twin Series - Denna når redan 1200w - 4094Btu / hr kylkapacitet men hur stor är förångaren och kondensorn
Danfoss BD50F Kompressor - Kan vi bygga med denna kompressor för att nå 900w - 3070 Btu / h eller mer kylkapacitet. Om så är fallet, vilken storlek av förångare och kondensor behövs
Danfoss BD250GH Kompressor - Kan vi bygga med denna kompressor för att nå 900w - 3070 Btu / h eller mer kylkapacitet. Om så är fallet, vilken storlek av förångare och kondensor behövs

Info om Aspen - http://aspencompressor.com/wp-conten...2018-Rev-3.pdf

Info på Danfoss - http://files.danfoss.com/TechnicalIn..._pk100c802.pdf

Vet någon vart man ska köpa Aspen 3,8cc compressor?
Men sen har ju LG, toshiba, Mitsubishi, Panasonic också kompressorer som kanske är bättre. Vore mycket tacksam för hjälp
Jag antar det bästa är att hitta en twin rotary compressor i lämplig storlek

Nåväl kan vi börja där