IKEA Trådfri Color E27 blir väldigt varm ovanför sockeln

Permalänk
Medlem

IKEA Trådfri Color E27 blir väldigt varm ovanför sockeln

Har sedan nästan ett år tillbaka ett Philips Hue med totalt 7st lampor. I helgen var jag på IKEA och såg att de släppt en Trådfri färglampa med E27-sockel för 199 kr, så jag spontanköpte en för att testa. Efter en del strul med att para ihop lampan med Hue-systemet (var tvungen att först gå in i sökläge och sedan slå på lampan för att den skulle hittas) så funkar det bra.

Men... trots att Trådfri-lampan är specad med lägre maxeffekt än motsvarande Philips Hue-lampa så känns IKEA-lampan rejält mycket varmare att ta på om man känner med fingrarna strax ovanför lampsockeln (dvs under själva "plastkupolen"). Är detta normalt på IKEA-lamporna?

Permalänk
Medlem

Jag tror det. Mina blir också varma..

/Knight

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Idag kom Athlon64

Permalänk
Medlem

Ursäkta trådlyft deluxe. Men är detta fortfarande ett känt problem, köpte mina första smarta E27 på Ikea och de känns farligt varma ..

Visa signatur

chmod 775

Permalänk

ganska vanligt på ledlampor över lag att sockeln blir ganska varm iom att all elektronik för spänningsregleringen osv till dioderna ofta sitter där i.

att de är varmare än hue lampor kan ju bero på att ikea kanske kör en mindre effektiv spänningsreglering som producerar mer värme men tillverkningen är billigare så de samtidigt kan hålla ett lägre pris.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem

Är ju per design att keramiken (eller vilket material som nu används) ska bli varm, det är enda kylningen för LED-chippet, all värme ska avledas där. Att Ikeas blir varmare än Philips är troligtvis för att de är mindre effektiva.

Visa signatur

i7 4790k | Asus Z97-A | 16GB | Gainward GTX 1070 Phoenix GS
Phanteks Enthoo Evolv ATX TG | EVGA Supernova G2 750W
Samsung 850 PRO 128GB | Samsung 850 EVO 250GB
Seagate Barracuda 4TB | Cryorig H5 Ultimate