Vad ska jag välja för lösning?

Permalänk
Inaktiv

Vad ska jag välja för lösning?

Hej,

Jag vill ha en lösning för att styra mina lampor (först och främst) här hemma.
Har dock svårt att förstå vad jag ska välja, jag vill ha möjlighet att starta/dimra lampor på både fysisk knapp på väggen samt i telefon/platta.
Jag läste lite att Fibaro har en dimmer jag kan montera in i väggen, bakom brytaren.
Jag hade från början tänkt mig HUE eller Ikea lampor, men behövs inte smarta lampor om jag kan starta och dimra lampor med Fibaro dimmern?
När ska jag använda smarta lampor och när ska jag inte göra det för att istället använda denna Fibaro dimmer? Har jag någon användning för både och?
Är väldigt lost i detta.. 😂

Permalänk

Jag började med att köpa en conbee-sticka som jag pluggat in i min home assistant server. Har i nuläget bara enheter från IKEA inkopplade mest för de i mitt tycke är sjukt prisvärda jämfört med andra enheter. Om du vill kunna dimmra dina lampor tror jag att du kan köpa en trådlös dimmer till IKEA-lampor också. Har inte själv testat detta utan dimmrar mina lampor genom home assistant.

Skulle rekommendera min setup då jag är riktigt nöjd!

Permalänk
Medlem

Vill du kunna använda de existerande knapparna så är det inbyggnadsbrytare som gäller (och då använder du existerande lampor, inga smarta lampor).

Inbyggnadsbrytare finns ett gäng olika, själv kör jag qubino, men fibaro och nexa har också. (Finns även lite blåtand(plejd) och wifi(shelly) varianter också).

Nackdelen som finns är väl oftast att mångs inbyggnadspuckar behöver nolla framdragen vilket inte alltid är fallet i äldre hus/lägenheter.

Många som valt zigbee (ikea/philips) har satt lock över de gamla knapparna och sen en fjärrkontroll till lamporna på locket.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

// Pierre Broberg
http://www.pierrejavel.com

Permalänk

Kika på plejd, det kör jag hemma. Med deras dimmerpuck har du astrour samt kan styra alla typer av laster (upp till 300W om jag minns rätt, samt att du inte behöver välja dyrare ljuskällor med inbyggd intelligens). Appen är väldigt pedagogisk också om du har fler i hushållet som inte är lika tekniskt intresserade.