Min externa datorskärm blir svart i 1-2 sekunder

Permalänk
Medlem

Min externa datorskärm blir svart i 1-2 sekunder

Hallå

Jag köpte en extern datorskärm till min laptop i slutet av september. I samband med det köpte jag även en laptop, en Lenovo Y520-15IKBN, precis som denna dator fast röd och endast 256 GB SSD https://www.netonnet.se/art/dator/barbara-datorer/14-15-tum/l...

Skärmen är en ASUS https://www.netonnet.se/art/dator/bildskarm/25tumochstorre/as...

Det är så att min datorskärm slocknar, blir helt svart i 1-2 sekunder och sen kommer bilden tillbaka, går typ 15 sekunder och så sker samma sak. Dock slocknar skärmen 3-4 gånger och inte mer än så. Det är endast skärmen som slocknar och inte laptopen. Detta problem inträffade för ett par dagar sedan, och jag har aldrig tidigare haft detta problem. Läste att det kan ha något med grafikkortet att göra. Men om inte själva laptopen slocknar så måste väl det vara fel på skärmen, eller hdmi kabeln kanske? Laptopen är som sagt nästan splitterny, endast 2 mån och detta börjar bli irriterande. Finns det tips om hur man kan lösa det här? Ska man lämna laptopen/skärmen? Jävligt svårt nu när man är mitt i studier också..

Jag har dock inte testat att endast köra med laptopen. Så ska testa det. Dessutom när man går in i loggboken så står inga rapporterade fel heller. Förhoppningsvis så kanske är det externa skärmen eller hdmi kabeln som är defekt?