Harman Kardon Citation BAR vs Harman Kardon Citation 500

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Särö
Registrerad
Jul 2004

Harman Kardon Citation BAR vs Harman Kardon Citation 500

Hej!

Jag är på jakt efter en ny högtalare i vardagsrummet till lite blandad användning med huvudsak, spotify, dokumentärer/podar och till viss del TV-& filmtittande.

Då jag vill ha en multiroomfunktion har jag länge kollat på Sonos men då de bara har stöd för Alexa (i dagsläget) och inte Google Assistens så blev jag rekommenderad HK istället.

Står nu i valet eller kvalet på en soundbar kontra en "vanlig högtalare".

Är det någon som har erfarenhet av de olika alternativen och kan förklara pros/cons?

Läser man specen så verkar ju ljudet vara mer kraftfullt för exempelvis musik medan baren passar bättre till suround/film, är jag rätt på det då?

Vänligen förklara vad ni skulle valt och varför - ljudet verkar bättre på "högtalaren" och även priset är lägre så det lutar mer åt den samtidigt som Baren gör sig bättre under tvn..

Jag är tacksam för alla råd och kloka funderingar!

https://www.harmankardon.se/wifi-speakers/CITATION+500.html?c...

https://www.harmankardon.se/wifi-speakers/CITATION+BAR.html?d...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Särö
Registrerad
Jul 2004

Ingen?

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Vanliga högtalare (golvare) alla gånger om du vill ha ljudkvalitet, små strömningsprylar låter inte bra och saknar genom sin storlek fysiska förutsättningar att kunna låta bra.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Särö
Registrerad
Jul 2004

Hejhej
Förstår att det blir bättre ljud men mindre estetiskt tilltalande och då jag bor i lägenhet så uppskattar mina grannar (och jag) det senare mer