Harman Kardon Citation BAR vs Harman Kardon Citation 500

Permalänk
Medlem

Harman Kardon Citation BAR vs Harman Kardon Citation 500

Hej!

Jag är på jakt efter en ny högtalare i vardagsrummet till lite blandad användning med huvudsak, spotify, dokumentärer/podar och till viss del TV-& filmtittande.

Då jag vill ha en multiroomfunktion har jag länge kollat på Sonos men då de bara har stöd för Alexa (i dagsläget) och inte Google Assistens så blev jag rekommenderad HK istället.

Står nu i valet eller kvalet på en soundbar kontra en "vanlig högtalare".

Är det någon som har erfarenhet av de olika alternativen och kan förklara pros/cons?

Läser man specen så verkar ju ljudet vara mer kraftfullt för exempelvis musik medan baren passar bättre till suround/film, är jag rätt på det då?

Vänligen förklara vad ni skulle valt och varför - ljudet verkar bättre på "högtalaren" och även priset är lägre så det lutar mer åt den samtidigt som Baren gör sig bättre under tvn..

Jag är tacksam för alla råd och kloka funderingar!

https://www.harmankardon.se/wifi-speakers/CITATION+500.html?c...

https://www.harmankardon.se/wifi-speakers/CITATION+BAR.html?d...

Permalänk
Medlem
Permalänk
Rekordmedlem

Vanliga högtalare (golvare) alla gånger om du vill ha ljudkvalitet, små strömningsprylar låter inte bra och saknar genom sin storlek fysiska förutsättningar att kunna låta bra.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Hejhej
Förstår att det blir bättre ljud men mindre estetiskt tilltalande och då jag bor i lägenhet så uppskattar mina grannar (och jag) det senare mer