Är dessa högtalare bra?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2018

Är dessa högtalare bra?

Jag kan inget om ljudenheter etc etc,, men uppskattar ett bra ljudsystem.

Är dessa bättre än standard, är basen ok, är ljudet högt, eller är det uppenbart att priset redan avslöjar att de är kassa?

Effekt: RMS 2.5W, SNR: >90+2 Db Högtalare: D40 mm (20HZ-20KHZ)

Produkt:
https://www.designtorget.se/hogtalare-bluetooth-vit

Tack:)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Jan 2011

Nej den är nog inte särskillt bra.

Edit : Söker du något i den stilen så tycker jag denna är prisvärd om du inte vill lägga över 1000.
https://www.kjell.com/se/sortiment/mobilt/bluetooth/bluetooth...

Fractal Design Meshify C | ASRock Z77 Extreme 6 | Intel Core i7 2600K 4,4GHz | MUX-120 thermalright CPU-kylare med Nocuta fläkt | EVGA GTX 1070 | CORSAIR XMS3 16GB 1600MHZ | SAMSUNG EVO 960 500GB M.2 | INTEL 330 180GB SSD | 3TB WD BLUE | Corasair RM750X V2 | AOC q2963pm | LG 65UF675V 65" 4K

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Nov 2015

Långt utanför budget men kan rekommendera Audio Pro. Svenskt märke med otroligt ljud för sin storlek; https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3179046

QSFP+

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Nov 2002

Ska den användas hemma (eller som bärbar ute eller inne, är dock ej vatten tålig) så har Ikea ett mycket bra alternativ i sin Eneby 20.

https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80401386/

Finns som svart eller vit och i två storlekar 20 x 20cm samt 30 x 30cm.

https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80401466/

Den minsta modellen Eneby 20 som jag länkade har jag köpt och den låter verkligen väldigt bra för sina 499kr är helnöjd med den.

Det trodde man inte om Ikea att de skulle kunna lyckas så bra med ljudprylar. Lovar gott inför samarbetet de ska ha med Sonos även om just dessa nu inte är några Sonoshögtalare och antagligen hamnar de nya kommande högtalarna från det samarbetet i en betydlig högre prisklass men vem vet när det gäller Ikea.

De här billiga Eneby utklassar lätt både den billiga du frågade om först och Kjell o co alternativet som länkats till och är mer i klass med Audio Pro högtalarna ljudmässigt fast mycket billigare då.

Man ska nog uppåt 1000-1500kr klassen för att hitta någon likvärdig konkurrent ljudmässsigt misstänker jag då den verkligen låter otroligt bra för storleken.

Den lilla är helt klart mest imponerande av dem då den både kan spela med bra ljudkvalitet och dessutom förvånande högt för sin storlek och till den kan man även köpa till ett laddbart batteri för 199kr så den blir bärbar vilket jag också gjorde och det fungerar bra.

https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40357535/

Provlyssnat båda modellerna men fastnade för den lilla då den verkligen inte låg långt bakom sin dyrare storebror, den större går naturligtvis lite längre ned i basen och är inte alls dålig den heller men kostar också betydligt mer samt är mer stationär samt bara går på 230V då enbart den lilla går att köra på batteridrift.

Man får inte en massa finesser för pengarna men däremot mycket bra ljud, de kan inte appstyras eller kopplas ihop med flera högtalare för att få stereo.

(det går visserligen att få till stereo med två högtalare om man enbart kör trådat via Aux och ordnar rätt kopplade kablar på ett ganska knöligt vis).

Enda finessen som finns är fakiskt att den har en riktig bas och diskantkontroll, samt då en Aux ingång på baksidan om man vill köra trådat istället för Bluetooth. Med andra ord väldigt basic, men lär knappast gå att hitta någon med bättre ljud för en ynka femhundring.

Batteriet som laddas i högtalaren är också valbart, har man ej behov av det är det bara att låta bli att köpa till det och slipper då betala för det om man ej tänker använda batteri.

En annan bra sak är att det inte är någon lös klumpig bula till strömadapter utan enbart en vanlig standard elsladd.

Handtaget får man så klart montera på själv om man vill ha det (annars vore det inte Ikea)med en miniversion av en insexnyckel som följer med vilket jag tyckte var lite kul. Finns annars både väggfäste och stativ att köpa till extra men är väl mest meningsfullt till den stora modellen.

Ska man ändå hitta en nackdel så är det att det automatiska frånslaget som gör att den stänger av sig själv om den inte fått signal på 20 minuter inte går att stänga av.

Har man pausat den i 20 minuter och den har somnat så får man trycka på volymratten så den startar igen.
Är väl också något Eu-påhitt för att vi ska spara energi då de flesta elektronikprylar verkar ha något sådant här numera.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Dec 2004

Baserat på storleken så skulle jag säga att basen inte är något att ha. Skribenten på Metro säger dock att basen är bra. https://www.metro.se/artikel/test-fyra-högtalare-för-sommaren....

Själv har jag Ultimate Ears Wonderboom. https://www.elgiganten.se/product/ljud-hifi/hogtalare/bluetoo.... Inte den tyngsta basen men spelar i alla riktningar. Tålde dessutom ett 2 meters fall rätt ner i asfalten i somras utan en skråma.

Så frågan är lite hur du tänkte använda den?

Skickades från m.sweclockers.com