Stationära datorn hittar inte 5ghz nätverket.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010

Stationära datorn hittar inte 5ghz nätverket.

Hej

Stationära datorn hittar inte 5ghz nätverket. Den hittar bara 2.4ghz nätverket.
Ingen annan enhet har problem med det.
Nätverksadaptern jag använder till datorn är Asus PCE-AC68.
Routern är en Telia router: TECHNICOLOR TG799VAC XTREAM.
Hur löser jag detta ?

Tack !

ASUS GeForce STRIX GTX 970|i5-4670K 3.4Ghz |Gigabyte GA-Z97X-GAMING 3|Kingston DDR3 HyperX 1600Mhz 8GB|
Cooler Master G650M| - Macbook Pro Retina 13'' Late 2013.|Playstation 4.|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Upplands Väsby
Registrerad
Jul 2001

Vilken region ligger routern på? Vissa kanaler funkar inte nämligen. Efter en snabb googling då.

i7 7770K @ 4,7 GHz med Noctua NH-D15. 16GB corsair. Asus Prime Z270-P. GTX 1070 @ 2100 / 8500. Samsung 960 EVO nvme. AOC AG271QG@165hz 2560x1440. Fractal R4. Antec 650Watt PSU.
Logitech G900. Logitech K65.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av Printscreen:

Vilken region ligger routern på? Vissa kanaler funkar inte nämligen. Efter en snabb googling då.

Region: Europe
Channel: 64

Men alla andra enheter hittar 5ghz nätverket, det är bara stationära datorn som inte hittar det.

ASUS GeForce STRIX GTX 970|i5-4670K 3.4Ghz |Gigabyte GA-Z97X-GAMING 3|Kingston DDR3 HyperX 1600Mhz 8GB|
Cooler Master G650M| - Macbook Pro Retina 13'' Late 2013.|Playstation 4.|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Täby
Registrerad
Apr 2009

Har du täckning vid datorn? 5GHz har väldigt dålig penetrationsförmåga och ska helst ha fri sikt mellan router och dator.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Götet
Registrerad
Maj 2006

Men va fasen, har samma problem nu med mitt Asus PCE-AC68 och råkade komma in i detta forum!!!! Jag har dock en helt annan router, en Asus AC68U. Fattar inte varför/när detta börjat strula. Kan det vara driver eller Windows då???

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2007
Skrivet av Problematik:

Region: Europe
Channel: 64

Men alla andra enheter hittar 5ghz nätverket, det är bara stationära datorn som inte hittar det.

64 är en DFS-kanal, det kanske ställer till det. Byt till t ex kanal 40 och testa.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Götet
Registrerad
Maj 2006

Jag nergraderade till en gammal drivare och ändrade kanal och fick igång kortet. Vet dock inte om det var drivaren eller kanalbytet som var lösningen. Har provat massor av kanaler från 36 och uppåt. Kortet klarar inte höga DFS kanaler vet jag.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008

Prova att flytta datorn närmare routern

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013

Jag hade samma problem (med samma nätverkskort) och även i mitt fall hjälpte det att ändra kanal.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010

Jo jag tror problemet uppstod när jag hade problem med datorkrascher. Kommer inte riktigt ihåg, men jag avinstallerade/inaktiverade nätverkskortets drivrutiner och då slutade datorn att gå i bsod. Ominstallerade drivrutinerna men då uppstod det här problemet istället.
Hade stora problem tidigare med att 5ghz nätverket fungerade skitdåligt för alla enheter.
I routern var channels inställd på auto. Jag kollade upp det och det visade sig att jag var på samma 5ghz channel som nån annan i närheten. Så därför provade jag byta till channel 64. Nu har 5ghz nätverket fungerat hur bra som helst på alla enheter som hittar den.
Så här ser det ut när jag kör routerns analyzer för 5ghz. Min heter Telia 5ghz. Siffran med stjärnan i högra hörnet är channel.

J&F-5GHz 42* -84
COMHEM_4403ad 58* -84
comhem_6CE02B-5G 106* -84
COMHEM_62a2f1-5G 106* -84
COMHEM_6e91b0-5G 58* -84
Telia5GHz-B560E5 106* -84

Jag ska testa med Channel 40 och se vad som händer.
Edit: Ja nu hittade datorn 5ghz nätverket ^^ Få se nu hur stabilt det är på Channel 40.

ASUS GeForce STRIX GTX 970|i5-4670K 3.4Ghz |Gigabyte GA-Z97X-GAMING 3|Kingston DDR3 HyperX 1600Mhz 8GB|
Cooler Master G650M| - Macbook Pro Retina 13'' Late 2013.|Playstation 4.|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2007
Skrivet av Problematik:

Jo jag tror problemet uppstod när jag hade problem med datorkrascher. Kommer inte riktigt ihåg, men jag avinstallerade/inaktiverade nätverkskortets drivrutiner och då slutade datorn att gå i bsod. Ominstallerade drivrutinerna men då uppstod det här problemet istället.
Hade stora problem tidigare med att 5ghz nätverket fungerade skitdåligt för alla enheter.
I routern var channels inställd på auto. Jag kollade upp det och det visade sig att jag var på samma 5ghz channel som nån annan i närheten. Så därför provade jag byta till channel 64. Nu har 5ghz nätverket fungerat hur bra som helst på alla enheter som hittar den.
Så här ser det ut när jag kör routerns analyzer för 5ghz. Min heter Telia 5ghz. Siffran med stjärnan i högra hörnet är channel.

J&F-5GHz 42* -84
COMHEM_4403ad 58* -84
comhem_6CE02B-5G 106* -84
COMHEM_62a2f1-5G 106* -84
COMHEM_6e91b0-5G 58* -84
Telia5GHz-B560E5 106* -84

Jag ska testa med Channel 40 och se vad som händer.
Edit: Ja nu hittade datorn 5ghz nätverket ^^ Få se nu hur stabilt det är på Channel 40.

Vilken kanalbredd kör du? Undvik 80Mhz om du har störningar. 40Mhz är bättre.
Och här är kanalerna du kan välja:
https://www.nowire.se/kanaler-och-frekvenser-for-5-ghz/

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

DFS Kanaler som tidigare påpekats fungerar inte med alla enheter. Tyvärr är detta något rätt vanligt om man bor i närheten med många olika WIFI-nätverk nära varandra.

I7 8700K @4.5, Asus GTX 1080TI och annat smått o gott.

Acer Predator XB270HU 1440p 144hz G-sync + Qnix 2710