FZ sätter betyg på Fallout 76 – spretigt onlinespel med föråldrad teknik

Permalänk
Medlem
Skrivet av cyprus:

Ja recensenter är ju bara människor och de påverkas ju givetvis av vad omgivningen tycker. Det kan vara nog så svårt att publicera en recension som går stick i stäv med vad den högljudda populasen på sociala medier tycker.

Vad gäller ME Andromeda tycker jag tvärtom, jag kan bara rekommendera alla som inte provat att ge den en ordentlig chans. Det är den värd.

Jag förstår vad du menar men på samma sätt som du är en människa och inte påverkades så behöver väl inte recensenter påverkas? Låter som ett antagande som vi inte vet något om. Ja kanske... Eller kanske inte. Okej om du är en liten reviewer men Nordens största gamersida behöver inte kamma folk medhårs. Jag tror bara att de inte gillade spelet. Behöver inte vara svårare än så. Om i stort sätt alla reviewers är negativa så tenderar ju något att vara en negativ upplevelse. Oftast inte alltid.

Men upplevelsen är subjektiv, dock så ska ju dessutom spelet vara väldigt buggigt och max 60fps. Eller ja, du kan ändra detta till högre men då kommer du också springa snabbare än andra som har lägre FPS.

Visa signatur

Råd tas på eget ansvar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Banco:

Men upplevelsen är subjektiv, dock så ska ju dessutom spelet vara väldigt buggigt och max 60fps. Eller ja, du kan ändra detta till högre men då kommer du också springa snabbare än andra som har lägre FPS.

Nja så buggigt har jag inte upplevt det och vad gällande 60 fps gränsen så är det patchat numera. Det verkar funka bra med hög fps.

Visa signatur

9900K | Gigabyte Z390 Auros Pro Wifi | 32 GB Corsair V LPX 3200 | 1TB Evo Plus 2TB 660P | 3090 Asus Tuf Oc | Acer XB271HU

Permalänk
Surdeg 🍞
Skrivet av Storage Jar:

Som väntat gillar jag spelet. Det har sina små brister men har inte stött på något spelförstörande än. FZ och deras omdömen ger jag inte mycket för då dom alltid "tycker fel".

Visa signatur

Poddar i Virtuellt-Veckan med Victor Leijonhufvud - https://virtuellt.nu

Permalänk
Medlem
Skrivet av Roffe:

Att du inte håller med en recensent betyder inte att han har fel. Det kan också vara du som har fel och egentligen inte alls har roligt med spelet, men du intalar dig det för att inte överväldigas av känslan av att ha slösat dina pengar på en uppenbar cash-grab.

Och ja, decimera betydde ursprungligen att ta bort en tiondel. Ett ords faktiska betydelse kan dock ändras en smula under ett par tusen års tid.

Det betyder fortfarande att man tar bort en tiondel. Bara för att folk använder det fel så måste inte ordets definition ändras.

Pengarna är redan glömda, knappast något att vara gnällig om. Behöver inte intala mig något då jag spelar flera timmar varje kväll. Jag håller inte med recensenten i allt, men jag håller med om en del. Artikeln är dock helty klart inte något annat en ytterligare en påstigning av det bruna tåget som går genom varenda release idag.

Permalänk
Medlem

@Indefinite: Kan inte säga emot det du säger. Tycker fortfarande att det är ett hejdlöst underskattat spel dock.

Permalänk
Medlem

Tråkigt att servrarna är offline när man väl har lite tid att spela, uppenbara nackdelen med online spel ....

Visa signatur

|| R9 7950X MSI PRO X670-P WIFI 32GB-DDR5-6400c32 MSI RTX4080 Ventus 3X OC || CORE i9 12900KF MSI Z690 Tomahawk WIFI DDR4 32GB-3600c16 Gear1 TUF RTX3080 OC V2 || R7 5800X3D X570S CH8 Extreme 32GB-3800c18 Gigabyte RTX3080 GAMING OC || R9 5900X(B2) B550-F 32GB-3800c18 EVGA RTX3070 FTW Ultra || R9 3900X X470-Prime Pro 32GB-3200c16 MSI RTX2070 Super ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av Borderlander:

Artikeln är dock helty klart inte något annat en ytterligare en påstigning av det bruna tåget som går genom varenda release idag.

Men om nu recensenten inte gillar spelet så kan han väl inte skriva något annat bara för att de flesta redan uttryckt samma åsikter som han/hon? Om majoriteten ger ett spel dåliga betyg så får man väl anta att det inte är ett vidare bra spel, snarare än att dom bara gillar att kasta skit.

Visa signatur

Idioter förbokar datorspel.

Permalänk

Hoppas verkligen på än ny eller åtminstånde mycket förbättrad motor till ES6 och Starfield. Gillar verkligen Bethesdas spel men FO4 till exempel kändes redan 10 år gammalt i grafiken när det kom ut. Har inte köpt FO76 och kommer troligtvis inte göra det.

Så länge Elder Scrolls 6 och Starfield går att modda kommer jag nog köpa dem oavsett dock.

Permalänk
Medlem

Spretigt onlinespel med föråldrad teknik.
Trodde först det va COD dom satte betyg på.

Visa signatur

Ryzen 5 3600 @ 4.2 Ghz - Cooler Master Hyper 212 Black Edition
MSI B450M Mortar Max - Corsair Ryzen LPX 32GB 3600MHz / DDR4
Phanteks Eclipse P300 - PNY GeForce RTX 3070 8GB - Seasonic Focus+ / 650W / 80+ Gold
Samsung SSD 850 EVO 500GB - Kingston A400 SSD 480 GB
ACER Predator X34GS - Nobelchair Hero Black Edition

Permalänk
Medlem

@Mangee75: CoD undvek, på något underligt sätt, det bruna tåget.

Permalänk
Medlem

Vad menar ni med det bruna tåget?

Visa signatur

| Fractal Design Define Mini C | MSI Z490M MPG GAMING EDGE | Corsair RM750X 750W v2 | Intel Core i5 10600K |
|GIGABYTE RTX 3070 AORUS Master |Corsair 32GB DDR4 3200MHz CL16 |
| Asus Strix Raid DLX | Acer 27" Predator XB271HK G-Sync 4K IPS | Tobii 4C |
| LG OLED55B6V | nVidia Shield V2 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Allexz:

Nästa Fallout/Elderscrolls spel jag spelar använder sig av deras nya motor.
När det händer är helt upp till Bethesda, men de bör iaf någon gång förstå att _ingen_ är nöjd med det skitet de fortsätter att använda.

Permalänk
Sötast

Poänglös video i min mening.
Han förklarar mest att en motor är flera komponenter.
I fallet för bethesda så är det en serie utdaterade skräpkomponenter som skulle bytts ut i takt med att Skyrim släpptes.

Permalänk
Inaktiv

Spelade inte betan men kollade livestreams i ett antal timmar ifrån diverse streamers och det jag såg kan man inte kalla ett bra spel imo, utdaterad grafik (fallout 3), återanvända resurser (fallout3-4/new vegas), auto-aim system som verkar mer som ett skämt när det ska platsa i en multiplayer miljö och många andra saker som helt enkelt verkar banala.

Fallout 76 survival verkar bara vara onödig och tråkig babysitting, världen är näst-intill tom och det finns inga NPC's förutom enstaka maskiner som man kan köpa saker hos, quests som enbart är gå hit, sen updateras questet med att man ska gå till nästa ställe 500km bort, men man bara fast travelar så nära man kan, verkar ganska löjligt och såg en myriad av sådana quests "gå hit, nu ska du gå hit, och nu ska du gå hit, ding ding ding! quest completed!

Om man tycker att Fallout76 är roligt...okej, men du/ni som tycker det borde iallafall förstå varför det är många som tycker det är ett dåligt spel.

Det finns 0 anledning att ge Fallout76 ett högt betyg då det inte har något att ge högt betyg för.

Permalänk
Medlem

@Roffe: Självklart, men man måste ju iallafall försöka låta objektiv.

Sen är recensionen skriven efter att ha spelat på PS4, mycket möjligt att det gör spelar extra bittra pga. prestanda. Jag spelar på PC och upplever inte alls samma frustrationer.

Permalänk
Avstängd

Grafiken är urusel.

Spelet släpps halvfärdigt, långt under den dåliga standard som de normalt brukar släppa spel i.

Buggigt, fryser, kraschar, disconnects från servern. Många som förlorat progress när det hänt.

https://youtu.be/rR95GO0zMuY

Sterling snackar inte skit, han gör många bra videor.

Hade de utvecklat spelet i 6-12 månader till hade det kanske varit spelbart.

Bara för att man spelar och tycker det är kul så måste man ändå se hur fruktansvärt kasst det är för ett AAA-spel för 60$.

Visa signatur

Mr. Scriptman

Permalänk
Medlem

Knappast oväntat. Kan bara hoppas att trenden med alla MP-only och battle royale spel tar slut nu.

Visa signatur

Das Haus, det bästa inom House.

| Asrock X670 SL | Ryzen 7800X3D | 32GB 6000mhz CL30 | Radeon 6950XT Red Devil | Kingston KC3000 2tb M.2 | 20tb+ HDD | Dell UP3017 30" 2560x1600 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Borderlander:

@Roffe: Självklart, men man måste ju iallafall försöka låta objektiv.

Sen är recensionen skriven efter att ha spelat på PS4, mycket möjligt att det gör spelar extra bittra pga. prestanda. Jag spelar på PC och upplever inte alls samma frustrationer.

En recension är av naturen subjektiv. Dessutom är det inte recensentens jobb att hjälpa utvecklaren genom att välja den versionen som funkar minst dåligt.

Visa signatur

Idioter förbokar datorspel.

Permalänk

Angående grafikmotorn Creation Engine. Enligt Todd Howard själv så har Bethesda valt att hålla fast i denna gammalmodiga motorn helt enkelt för att deras utvecklare är vana vid den och den är lätt att använda. Det går därmed att skapa miljöer väldigt snabbt med Creation Engine, vilket är bra om man också vill utveckla spel snabbt. Däremot är andra saker svårare såsom att hantera texturer bland annat. Detta är i alla fall vad jag lärt mig ifrån att läsa vad människor sagt som är erfarna moddare till Bethesda spel (Fallout/Skyrim) och som jobbat med Creation Engine. Creation Engine är modulär och det går att byta diverse komponenter allt eftersom, vilket Bethesda också har gjort först i samband med Skyrim och nu i samband med FO76. Dock verkar det vara otillräckligt för att hålla grafiken på en nivå som man bör förvänta sig i ett fullpris trippel-A spel år 2018. Creation Engine är buggig, vissa buggar har funnits i motorn i många år och följer med från spel till spel. Tänk tillbaka hur katastrofalt Skyrim var när det först släpptes, det tog flera patcher EFTER release innan man ens kunde klara Skyrim eftersom det fanns gamebreaking bugs. Bethesda borde skrota sin gamla motor och använda något mer modernt, såsom Unreal eller Cry engine, men de vill fortsätta med Creation Engine som också lär användas för Elder Scrolls VI. Todd Howard och Bethesda föredrar alltså en gammalmodig buggig motor för att det tillåter de att spotta ut spel snabbare, snarare än att modernisera sig och ta längre tid på sig med varje titel för att kunna leverera kvalité. Rätt dålig filosofi som kommer straffa sig i slutändan. Jag hoppas verkligen på Elder Scrolls VI men jag vågar inte vara för optimistisk.

Permalänk
Medlem

Hur kan man påstå att online delen känns påtvingad ? Man borde ha vett att förstå detta är en multiplayer spinoff i Fallout universumet och inte en Fallout V, med det sagt borde man vara förberedd på multiplayer delen och inte kunna påstå det är påtvingat.....

För övrvrigt kör jag på, Mistress of mystery quest kedjan är bland det bästa jag spelat sedan Baldurs Gate 2!

Level 51 i skrivande stund och jag storm trivs men mitt slutgiltiga betyg håller jag på, för detta spel med online funktion kräver ngn typ av "endgame" och den delen har jag inte utforskat tillräckligt.