Datorn startar (delvis) direkt när elen slås på SAMT att den måste stängas genom att koppla ut elen

Permalänk

Datorn startar (delvis) direkt när elen slås på SAMT att den måste stängas genom att koppla ut elen

Hej!

Jag har precis monterat min nya burk och det har förhållandevis gått bra. Men jag dock ett litet besvär vid start och avstängning:

Min dator startar nämligen direkt när jag slår på strömmen om baksidan av datorn är på "1-läget". Vid det här läget börjar samtliga fläktar att snurra och dylika dioder att lysa, precis som det ska göra ifall man startar en dator. Men det blir dessvärre ingen bild på datorn, eftersom den anses vara avstängd och ett tecken på detta är att dioden på startknappen på chassit inte lyser vid detta läge.

Det jag då gör är att jag trycker på startknappen (förtydligande: fläktar och dioder är igång innan jag trycker på startknappen). Helt plötsligt lyser startknappen (som den ska göra) och jag får bild och så rullar allt vidare som det ska. Jag har till och med hunnit spelat lite.

Detta var problemet med start - jag vill inte saker ska gå igång bara för att datorn har ström. Detta ska ske endast om jag trycker på startknappen, dvs så som det ska vara.

Liknande problem sker när jag stänger av via Windows 10. Skärmen släcks till slut som om datorn vore avstängd. Dessvärre snurrar samtliga fläktar och dioderna lyser. Däremot lyser inte dioden för startknappen, antar att den anser att datorn är avstängd.

Någon som vet något om detta? Tänker att start- och avstängningsdilemmat är av relaterade!
Min dator består av följande:

1x AMD AM4 Ryzen 5 2600X

1x ASUS ROG STRIX X470-F GAMING

1x HyperX Fury DDR4 2666MHz 16GB

1x Samsung PM981 SSD 512GB

1x Corsair Carbide SPEC-05 Midi Tower

1x Corsair TX550M 550W PSU

1x ASUS GeForce GTX 1070 DUAL OC

Tacksam för all hjälp,

Haj!

/Martin

Permalänk

Har ytterligare information om att min vän inte stöter på samma på problem. Han har exakt likadan burk.

Permalänk

Tjo,

Jag löste det på egen hand. Tog ut bios batteriet och lät det vila några minuter. Sen när jag la tillbaks det var problemet borta.

Skickades från m.sweclockers.com