Tror ni posten tar ut (kina-avgiften) på ett 3x3cm brev med dessa i?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ferrat:

Normalt är ju att andra aktörer har någon form av leveransbekräftelse dock och du får även brev, mail, sms och/eller samtal när de ska leverera samt ta ut avgifter (iaf varit så för mig).

Får du bara reda på det i förväg och kan bestrida det där, så är det ju okej.

Hade nämligen en arbetskollega som aldrig ens beställt från Ebay/Ali som fick "räkning" från posten, och bestred denna direkt. För om jag beställer saker i ditt namn för 1-2kr st, måste du ju kunna säga, "nej, inte mitt".

Skrivet av Ferrat:

Jo, det var när det välde över från några få som köpte en del små saker billigare till stora aktörer som marknadsförde sig på TV och fick alla och deras farmor att beställa allt de kunde hitta för de var ju så billigt. Suger dock när man köpt saker som olika chip och elektroniska delar som i flera år pga att de inte går att få tag på i Sverige, iaf inte för rimliga pengar. Ska dock medges att bara senaste åren så har det blivit lite bättre på den fronten pga att större EU leverantörer faktiskt nu även har en del online försäljning via distributörer i Sverige.

Delvis finns det ju enormt med grå-zoner av dessa företag på nätet fortfarande, som agerar nån form av mellanhandel. Huruvida dessa kommer fortsätta eller växa vet jag inte, men tills Kina tvingas betala "vettiga" fraktpriser så lär det nog finnas marknad här.

Det är väl dock som glödlampan, en av de mest omtalade "förbuden" på länge...
Pga den så har vi nu LED av enorma variationer och helt annat belysningskultur, och tom Ikeas 9krs LED har ju sina fördelar mot glödlampan. Finns där en marknad, kommer där också företag som slår sig in på den. Men så länge något annat har den marknaden, kommer ingen lösning komma.

Svåra är ju att just elektronik tillverkas nästan uteslutande i Asien, så på någon nivå måste detta importeras. Men denna typ av import kan ju göras vettig till rimliga nivåer också till EU och sen har du distributörer som har hand om resten.