Permalänk
Medlem

Problem med h115i platinum....

Nån som vet varför kylaren verkar "nollställa" sig ibland?
video

Kyler annars bra, fläktarna varvar upp ca 1sek sen slocknar rgb:n ned å efter det går den som den ska ett tag....

EDIT: Verkar bara hända strax efter uppstart av datorn....

Permalänk
Medlem

Verkar vart nått glapp i usb-kabeln.....

Permalänk
Medlem

Hittade problemet på Corsairs forum.
Verkar vara problem med rgb-styrningen.LÄNK

Permalänk
Medlem

Intressant att problemet verkar vara kopplat till RGB-teamat rainbow. xD

Permalänk
Medlem

Jag lär ha statisk färg, annars börjar den bråka med usb:n.......

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Jobbade lite extra så tänkte byta ut min några månader gamla H115i Pro mot en Platinum men ju mer jag läser om den så blir jag avskräckt.

Kostnad
Pro - 1190kr
Platinum - 1692kr vilket gör den 40% dyrare

Fläktar
Pro - högsta RPM är 1200rpm
Platinum - högsta RPM är 2000rpm, ca 65% snabbare

Pump
Pro pumpen har ca 1200rpm vid quietmode
Platinum pumpen ca 2500rpm vid quietmode, en ökning på ca 120%!

@quattromaniac: vad snurrar din pump på?

Pumpen på Platinum ska dessutom låta lite mer än PRO.

Temp
Pro - 59 grader vid full load
Platinum - 58 grader vid full load, minskning med knappt 2%
Platinum pumpen låter dessutom något mer än Pro.

Så Platinum produkt som är betydlig dyrare än sin föregångare med betydligt bättre hårdvara, hastighetsmöjligheter och reklameras som en förbättring i både ljudnivå och temp men som realitet knappt hänger med.

Permalänk
Medlem

Skulle vara trevligt med en fix av mjukvaran nu....
Idag fick jag ett nytt problem.
Yttre ringen på pumpens RGB vill inte vara vit längre....
Den är nu ljust gul/orange istället. Går jag in i iCUE å väljer lite andra färger så kan jag få den vit igen en liten stund. Knepigt detta

Permalänk
Medlem

@quattromaniac: vad snurrar din pump på?

Min liger på 2440rpm vid quiet.
Sitter på moderkortets AIO-pump plats så det är väl full fart hela tiden?

Permalänk
Medlem

Efter att ha testat en äldre version av iCUE (fick inte igång den)
Så rensade jag de filer jag hittade som hade med iCUE att göra å gjorde en nyinstallation av den senaste versionen. Har funkat utan problem hela dagen än så länge!
Knepigt....

Permalänk
Medlem

Nähe, idag kom usbljudet tillbaka igen.......

Permalänk
Medlem
Skrivet av quattromaniac:

Sitter på moderkortets AIO-pump plats så det är väl full fart hela tiden?

Ska egentligen sitta på cpu_fan och det är endast för att ge bios indikation på att du har en kylare inkopplad.
Strömmen kommer ju direkt från nätaggregatet via sata-ström så det har ingen betydelse vad uttaget på moderkortet ger.

Permalänk
Medlem

Jag får också den här buggen, men det är enbart när jag startar Steam.

Annars så rullar den på utan problem, undrar varför just Steam triggar igång problemen?

Permalänk
Medlem

Sett fler som haft steam som "problemstartare".
Hoppas det kommer en lösning snart.....

"Ska egentligen sitta på cpu_fan och det är endast för att ge bios indikation på att du har en kylare inkopplad.
Strömmen kommer ju direkt från nätaggregatet via sata-ström så det har ingen betydelse vad uttaget på moderkortet ger."

Är du hundra på det?
Nu har jag inte haft många AIO-kylare, men det jag läste mig till innan jag byggde denna setup var att sätta kabeln till pumpen vid den specifika platsen på kortet. Sen kunde man välja om man skulle köra fläktarna från moderkortet eller pumpen (iCUE).
Har sedan avaktiverat varningen för cpu.fan i bios.
Men det jag upptäckte var att det fanns många olika meningar om vad som var bästa alternativet

Jag lät iCUE styra fläktarna å pumpen verkar snurra på max hela tiden.
Styr inte moderkortet pumpen om jag kopplar in den på cpu_fan?
Varför finns det en speciell anslutning för AIO_pump om man inte ska använda den?
Tror det finns en för bara pump med....

Permalänk
Medlem

Nu har jag ett annat problem med
Vissa färger har Ändrats/försvunnit och rgb:n flimmrar.
Även vid statisk färg.
Gjorde en film med standardläget...

https://youtu.be/gIZqk7DGCVY

Permalänk
Medlem

Kan detta med att färger försvinner/ändras verkligen vara mjukarufel? Det försvinner inte när jag startar om iCUE Service.
Verkar som att det även orsakar krascher i FarCry 5. Stänger jag av RGB:belysningen helt krånglar inte spelet nått.....
Det är ju även bara den yttre ringen på pumpen som strular, den inre och fläktarna lyser som de ska. Jag har normalt kört med fast sken för att slippa strulet med usb-ljudet. Med vitt på fläktarna och den yttre ringen på pumpen. Den inre Corsairloggan har jag röd. När detta problem uppstår blir den yttre ringen orange och flimmrar. Har inte kommit på nått sätt att stoppa det på. Det "fixar" sig själv efter en obestämd tid. Kör nu med RGB helt avstängt.
Känns som det är dags att höra med Komplett om att byta denna kylaren till annat märke....

Permalänk
Corsair

Hejsan,

Har du testat att uppdatera firmware på din kylare? Om du har nyaste kör en Force update ändå. Jag ska se internt vad de säger om dessa buggar. Ursäktar allt krångel för dig.

Med vänliga hälsningar,
CORSAIR Johan

Permalänk
Medlem

Hej Johan!
Jodå har testat det mesta...
Kör nu utan usb-kabeln i å då har jag inga problem.
Det enda som verkar funka ska vara att installera iCue 3.1.133.
Är ett känt problem för Corsair å de säger att de håller på att försöka lösa problemen.
Bla finns denna stora tråd LÄNK
Kylningen funkar kanon, men det är nått strul med USB och RGB:n i yttre ringen på platinum kylarna.
En i tråden har fått hem 5st nya kylare å alla har haft samma problem. Så det känns inte som ett alternativ att byta till en likadan om problemen finns kvar. Nu lär man ju köra med ett "standardläge" för rgb:n när jag inte har USBkabeln ansluten. Samma med inställningen på fläktar/pump.

Permalänk
Medlem

Hittade du nån lösning på problemet mer än att sluta använda funktioner på produkten som den var designad för att användas med?

<rant>
Föga överraskande kom inga fler uppdateringar från Corsair, för problemen kvarstår 4 månader efter trådstarten.

Min gissning är att det internt mest är allmän panik över att så många har problem och Corsairs tekniker springer runt som yra höns, för problemet har existerat LÄNGE och ingen lösning verkar vara nära.

Jag önskar verkligen det omvända, att lösningen är nära, men inget tyder på det...

Fräsch installation av Windows 10.
Nyaste versionen av iCUE.
Nyaste firmware på H115i Platinum.
Steam är uppdaterat.
Har testat annan USBkabel.

#failkylare eller #failföretag - har svårt att bestämma mig vilket som passar mest men är oerhört besviken att en flaggskeppsprodukt kan få så lite kärlek från tillverkaren att samma problem kvarstår i över ett halvår, det tyder ju på att något är grovt fel iaf.
</rant>

Permalänk
Medlem

Ser ut som en ny beta av iCUE ska ha löst problemet nu.
För mig räcker nog inte det dock... Kört utan iCUE & usb-kabel några månader utan problem, men igår började rgb:n på pumpen strula ändå!
Har kört statisk vit hela tiden, men nu verkar den försöka blanda det med standard rengnbågsläge.
Är nått gräddvitt flimrande nu.... Fläktarna gör det de ska som vanligt dock.
Ser ut som man lär göra en reklamation ändå

Permalänk
Medlem

Installera icue. Välj den färg du vill ha sen avinstallera programmet. Har jag fått göra till mitt tangentbord.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Är så jag kört, men nu krånglar det ändå.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Lät datorn stå avslagen utan ström över natten. Vid start på morgonen lyste det vitt som det skulle, men nu är det strul igen....

Permalänk
Medlem

Jobbigt läge. -_- Det ryktas att en ny uppdatering är på G. Kanske hålla ut tills dess?

Permalänk
Medlem

Jo, betan verkar ha löste en del problem. Har jag väntat så här länge kan jag vänta ett tag till

Permalänk
Medlem

De släppte nya iCUE tidigare på forumet för att lugna ned oss lite
LÄNK
Verkar än så länge ha fixat usb disconnect-problemet. Men mitt andra problem med rgb:n på pumpen är kvar. lär vara hårdvaran.
Får väl bita i det sura äpplet å ta kontakt med komplett, är ju drygt 4år kvar på garantin
https://photos.app.goo.gl/SgRh1scww9eDBJvz7
Pumpen ska vara lika vit som fläktarna...