Permalänk
Medlem

Problem egenbygge

Hej!
Detta är mitt första inlägg på Sweclockers.
Försöker bygga en egen dator, men vet inte hur vi ska gå vidare.
Har byggt in följande komponenter i chassit (fractal design meshify C):
Nätaggregat Corsair tx 550m
Ryzen 2600
Msi x470 gamling pro
Corsair vengeance Lpx 2x8gb 3000MHz
Crucial MX500 på 500gb
Asus gtx 1070 dual

Har ännu inte byggt in grafikkort och SSD.

Har försökt testa om systemet fungerar genom att se om fläktarna startar. Men det gör de inte. Frågor:
Borde fläktarna fungera?
Om inte, hur testa datorn utan att sätta i grafikkortet?
Om fläktarna borde fungera, hur felsöka?
Tack på förhand för svar!

Permalänk
Medlem

@Rania: Hur har du kopplat in startknappen, eller har du startknapp på moderkortet? Ta gärna en bild.

Permalänk
Inaktiv

De bör fungera, är knappen på PSU:t på, sladden riktigt i? Lyser någon diod någonstans?

Permalänk
Medlem
Skrivet av niro:

@Rania: Hur har du kopplat in startknappen, eller har du startknapp på moderkortet? Ta gärna en bild.

Vi tror att den är inkopplad.
Hur lägger man in en bild?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon273333:

De bör fungera, är knappen på PSU:t på, sladden riktigt i? Lyser någon diod någonstans?

Nej ingen diod lyser. Verkar som sladden är riktigt i.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rania:

Nej ingen diod lyser. Verkar som sladden är riktigt i.

Skickades från m.sweclockers.com

Om ingen diod lyser verkar det som att det är elen som är problemet. Som tidigare sa, se till att switchen på nätagget är på, och att eluttaget ni kopplat in nätagget i har ström. Kolla också så att ni kopplat in alla strömkablar till moderkortet som krävs.

Permalänk
Inaktiv

Annars kan nätagget vara kaputt om det inte kommer någon el alls.