Farthållare på Kia hur i !#¤%¤&QW ?

Permalänk
Medlem

@Exxovion:

Jo detta med touchskärmar till allt i bilar är ett otyg faktiskt och knappast säkerhetshöjande, pratar nu generellt och inte en specifik bilmodell.

ta bara en sådan sak som att välja en förvald kanal på radion, med skärmen så glider gärna fingret runt i bilens rörelser så man måste aktivt titta och sedan försöka pricka rätt. väldigt lätt hänt man trycker fel.

Gamla sortens radio eller de nyare med pekskärm som ändå har kvar fysiska snabbvals knapparna, ja där har man känselfeedback och framför allt kan man låta fingret vila på knappen utan att glida runt innan man trycker in den vilket blir mycket stabilare.

Alla som suttit som passagerare och försökt skriva på telefondisplayen samtidigt som fordonet man åker i skakar till vet hur lätt det blir en helt annan bokstav än man tänkt sig.

Visst man lär sig att stå ut och visa bilar har röststyrning som väl kanske fungerar om det är ens egen bil, men om man exempelvis kör bilar som används av många såsom bilpooler eller hyrbilar eller kör någon annans bil då är det för trassligt med röstkommandon.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lockis:

Du får lov att pilla på din mobil också. Sålänge den sitter i en hållare och det inte stör din körning.

Men ja, du får lov att pilla på skärmen under körning, precis som du får lov att ställa in radion.
Nu har ju dessa bilarna metoder för att ta sig runt att du ska behöva pilla på skärmen under körning (röstkommandon).

Tack för tipset. Upptäckte idag att det fungerar helt ok att röststyra klimatanläggningen i bilen. Avsevärt mycket säkrare.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Exxovion:

Nudda bromsen för att kunna aktivera farthållaren? Va? Nej, däremot så kan man trampa på bromspedalen/kopplingspedalen för att avaktivera farthållaren, istället för att trycka på knappen/spaken.

På saab 9-3 2003-12 så kom det i alla fall upp ett meddelande typ "tryck på bromspedalen först" om man startat bilen kört iväg och försökt lägga i farthållaren utan att ha bromsat först. Detta är antagligen en grej för att undvika stämningar ifall någon skulle få i farthållaren och bilen inte har fungerande bromsar.

Visa signatur

Ryzen 5 7600
Rx 6650xt
32Gb