Gtx 970 fungerar i 5-10s sen ingenting, kommer in i bios sen svart.

Permalänk
Medlem

Gtx 970 fungerar i 5-10s sen ingenting, kommer in i bios sen svart.

Hej!

Jag har nyligen bytt ut lite delar i fruns dator. Bytte moderkort, processor och ram minnen.
Efter windows blivit ominstallerat och fibblat med alla spel och fått igång allt igen, provat spel och sett till så att alla saves fungerar m.m.
Så skulle jag visa frun hur bra datorn fungerade nu och drar igång två spel samtidigt. Skärmen blinkar till och sen svart. Väntar en 4-5min men låter inte som att datorn jobbar något och bildskärmen säger att den inte får signal så tänkte att windows dött eller något.
Håller inne knappen och sen startar om datorn men den posta inte och startar om igen. Sen står den bara still innan post och snurra..
Rensar cmos och sen postar den och säger att hårdvara förändras F1 för setup osv, inget ovanligt när man rensat cmos efter den dött. Men precis innan jag hinner trycka på något blir den svart igen och samma visa igen.

Efter mer pillande och testat grafikkortet i min dator (där den beter sig på exakt samma sätt) har jag kommit fram till att om man låter strömmen gå ur grafikkortet fungerar kortet i ca ~5-10s sen blir det svart. Spelar ingen roll om jag kommer in i bios, inga kommandon jag ger när den är svart reagerar datorn på.

Nu till min fråga, kan jag vara säker på att inte moderkortet eller psun som orsakat det? Eller kan jag nöja mig med att det bara är grafikkortet som fick fnatt? Någon som varit med om något liknande?
Som tur är var det 36mån garanti på grafikkortet vilket löper ut i mars nästa år så jag ska kontakta komplett imorgon och se vad de har att säga men skulle vara tacksam om någon har lite mer info eller varit med om något liknande.

datorn består nu av:
Msi x470 gaming plus
Ryzen 2600x
Strix gtx 970
Corsair 500w psu
Corsair 3000mhz cl15 rgb

Tack på förhand!

Edit: satte i ett gammalt grafikkort i datorn och den fungerar som den ska, men kan jag vara säker på att det bara va grafikkortet och inget annat som orsakade det?