Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!

Forumdelen sponsras av

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2004

Sony XF9005 ARC HDMI problem

Köpte själv Sonyn på BF.
Har ett problem som många har enligt sök på Google att den tappar ljudet till ARC HDMI kopplat med ljudlimpa.
I mitt fall en Canton DM 90.3

Har tjatat på Sony och hoppas dom fixar det med nästa FW som ska släppas snart.

Om någon har tips på hur jag löser det så välkomnar jag det.
Har även snackat med Canton i Tyskland och dom vet heller ingen lösning.

Det enda som hjälper är att starta om limpan.

8700K - NH D15S - Maximus X Hero - 32gb G-Skill 3200Mhz cl14 - Intel 900P 480Gb _ Samsung 960 Pro 512gb - Samsung 960 EVO 500 gb - Samsung 850 PRO 512gb - MSI GeForce GTX 1080 TI 11GB GAMING X TRIO - RM 850i - Fractal R5 - AOC 27" AGON AG271QG G-Sync IPS 165Hz - B&W P9 Signature - Sennheiser GAME BOOSTER GSX 1000.HP Omen 17-AN180no

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På jobbet
Registrerad
Aug 2004

ARC känns lite som blåtand, en teknik som borde slängas i soporna och ersättas med nåt bättre.
Jag har också en XF9005 och tappar ibland ljudet till min reciever. Har tyvärr ingen lösning på det.

Jag skriver så lite som möjligt nu för tiden.
Det finns alltid någon som blir ledsen, arg, kränkt osv och jag orkar inte.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2004
Skrivet av issue:

ARC känns lite som blåtand, en teknik som borde slängas i soporna och ersättas med nåt bättre.
Jag har också en XF9005 och tappar ibland ljudet till min reciever. Har tyvärr ingen lösning på det.

Detta är sjukt med en så ny och modern tv.Jag var tvungen att stänga av CEC på limpan för att det överhuvud taget ska fungera.

Enligt Sony släpper dom snart Oreo till TVn.men tvivlar på att problemet är löst.

8700K - NH D15S - Maximus X Hero - 32gb G-Skill 3200Mhz cl14 - Intel 900P 480Gb _ Samsung 960 Pro 512gb - Samsung 960 EVO 500 gb - Samsung 850 PRO 512gb - MSI GeForce GTX 1080 TI 11GB GAMING X TRIO - RM 850i - Fractal R5 - AOC 27" AGON AG271QG G-Sync IPS 165Hz - B&W P9 Signature - Sennheiser GAME BOOSTER GSX 1000.HP Omen 17-AN180no

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2004
Skrivet av issue:

ARC känns lite som blåtand, en teknik som borde slängas i soporna och ersättas med nåt bättre.
Jag har också en XF9005 och tappar ibland ljudet till min reciever. Har tyvärr ingen lösning på det.

Löste problemet efter långt trixande med inställningar.

Tryck på HOME-knappen och välj [Inställningar] — [Ljud] — [A/V-synkronisering] —PÅ, denna stod på Auto innan.
Sedan gjorde jag hela anläggningen strömlös i 5 min,väntade 1 min innan jag tryckte på tvn och voila det funkar som det ska nu.

Hoppas det hjälper dig som det gjorde för mig:)

8700K - NH D15S - Maximus X Hero - 32gb G-Skill 3200Mhz cl14 - Intel 900P 480Gb _ Samsung 960 Pro 512gb - Samsung 960 EVO 500 gb - Samsung 850 PRO 512gb - MSI GeForce GTX 1080 TI 11GB GAMING X TRIO - RM 850i - Fractal R5 - AOC 27" AGON AG271QG G-Sync IPS 165Hz - B&W P9 Signature - Sennheiser GAME BOOSTER GSX 1000.HP Omen 17-AN180no

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2019

Har samma problem med att den tappar ljudet via min tv -> reciever (NAD T758v3). En omstart av recievern ger tillbaka ljudet, men det är störande när det händer. Hade en Marantz SR7009 innnan NADen och på den så tappade jag aldrig ljudet. Kör Atmos via Netflix-appen så en optisk kabel för ljud är inte att tänka på.
Min lösning just nu är att jag köpte en Nvidia Shield, men den har inte Dolby Vision/Atmos i Netflix-appen 😪

Ska testa din lösning jorgen69 och se om det håller sig.
Har du upplevt problemet sedan dess?

Skickades från m.sweclockers.com

| Ryzen 7 2700x | MSI X470 Gaming Pro Carbon | 16GB HyperX Fury 2933MHz | Noctua NH-D15 SE-AM4 | ASUS Rog Strix 1080Ti | 256GB 850EVO, 525GB MX300 | Corsair RM850x | Fractal Design R6 | ASUS ROG Swift PG279Q (IPS 1440p) | Acer Predator XB271H (TN 1080p) | Logitech G403 & Asus Rog Strix Flare | AKG K701 | Marantz HD-DAC1 | Svive Hydra Mikrofon Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2004
Skrivet av Goong:

Har samma problem med att den tappar ljudet via min tv -> reciever (NAD T758v3). En omstart av recievern ger tillbaka ljudet, men det är störande när det händer. Hade en Marantz SR7009 innnan NADen och på den så tappade jag aldrig ljudet. Kör Atmos via Netflix-appen så en optisk kabel för ljud är inte att tänka på.
Min lösning just nu är att jag köpte en Nvidia Shield, men den har inte Dolby Vision/Atmos i Netflix-appen 😪

Ska testa din lösning jorgen69 och se om det håller sig.
Har du upplevt problemet sedan dess?

Skickades från m.sweclockers.com

Ja.tyvärr så är problemet tillbaka.

8700K - NH D15S - Maximus X Hero - 32gb G-Skill 3200Mhz cl14 - Intel 900P 480Gb _ Samsung 960 Pro 512gb - Samsung 960 EVO 500 gb - Samsung 850 PRO 512gb - MSI GeForce GTX 1080 TI 11GB GAMING X TRIO - RM 850i - Fractal R5 - AOC 27" AGON AG271QG G-Sync IPS 165Hz - B&W P9 Signature - Sennheiser GAME BOOSTER GSX 1000.HP Omen 17-AN180no

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2019
Skrivet av jorgen69:

Ja.tyvärr så är problemet tillbaka.

Okej, ja då kan man väl bara vänta på att Sony lyckas lösa problemet.
Har skickat ett supportärende till NAD och där känner de till att flera AVR-tillverkare har problem med ARC på Sony 4k-tvs.

Skickades från m.sweclockers.com

| Ryzen 7 2700x | MSI X470 Gaming Pro Carbon | 16GB HyperX Fury 2933MHz | Noctua NH-D15 SE-AM4 | ASUS Rog Strix 1080Ti | 256GB 850EVO, 525GB MX300 | Corsair RM850x | Fractal Design R6 | ASUS ROG Swift PG279Q (IPS 1440p) | Acer Predator XB271H (TN 1080p) | Logitech G403 & Asus Rog Strix Flare | AKG K701 | Marantz HD-DAC1 | Svive Hydra Mikrofon Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2010

Har du kört in nyaste firmwaren då?

Finns på sonys hemsida

Dator : EVGA 1070Ti OC | i9 9900K |
| Hifiman HE-500 | Musical Fidelity M1HPAP |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2019
Skrivet av HaBBarN:

Har du kört in nyaste firmwaren då?

Finns på sonys hemsida

Nej, den senaste var inte installerad. Laddar ner den nu och provar. Tackar

| Ryzen 7 2700x | MSI X470 Gaming Pro Carbon | 16GB HyperX Fury 2933MHz | Noctua NH-D15 SE-AM4 | ASUS Rog Strix 1080Ti | 256GB 850EVO, 525GB MX300 | Corsair RM850x | Fractal Design R6 | ASUS ROG Swift PG279Q (IPS 1440p) | Acer Predator XB271H (TN 1080p) | Logitech G403 & Asus Rog Strix Flare | AKG K701 | Marantz HD-DAC1 | Svive Hydra Mikrofon Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2004

Det jag upptäckte med nya FW är att bilden blev klarare och skarpare.

8700K - NH D15S - Maximus X Hero - 32gb G-Skill 3200Mhz cl14 - Intel 900P 480Gb _ Samsung 960 Pro 512gb - Samsung 960 EVO 500 gb - Samsung 850 PRO 512gb - MSI GeForce GTX 1080 TI 11GB GAMING X TRIO - RM 850i - Fractal R5 - AOC 27" AGON AG271QG G-Sync IPS 165Hz - B&W P9 Signature - Sennheiser GAME BOOSTER GSX 1000.HP Omen 17-AN180no

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På jobbet
Registrerad
Aug 2004

@jorgen69: woho, vi kan ju även hoppas att det är mindre blooming.. är nästan så jag ångrar mig att jag köpte denna apparat.

Jag skriver så lite som möjligt nu för tiden.
Det finns alltid någon som blir ledsen, arg, kränkt osv och jag orkar inte.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Okt 2001

Jag har samma TV, kommer FW uppdateringen trilla ner automatiskt så småningom över nätverket eller måste man ladda ner den manuellt? Såg att Oreo 8.0 var på ingång också?

- i7 2600k @ 4.4GHz | GTX 1080 | Intel 320 120GB - Samsung EVO 850 500GB | 16GB RAM -

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2010
Skrivet av Schluug:

Jag har samma TV, kommer FW uppdateringen trilla ner automatiskt så småningom över nätverket eller måste man ladda ner den manuellt? Såg att Oreo 8.0 var på ingång också?

Enklast är att ladda in den manuellt

https://www.sony.co.uk/electronics/support/downloads/00015794

Dator : EVGA 1070Ti OC | i9 9900K |
| Hifiman HE-500 | Musical Fidelity M1HPAP |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2019

Den har gått på ARC nu i ca 2 timmar sedan update utan dropout av ljud.
Hoppet stiger

Skickades från m.sweclockers.com

| Ryzen 7 2700x | MSI X470 Gaming Pro Carbon | 16GB HyperX Fury 2933MHz | Noctua NH-D15 SE-AM4 | ASUS Rog Strix 1080Ti | 256GB 850EVO, 525GB MX300 | Corsair RM850x | Fractal Design R6 | ASUS ROG Swift PG279Q (IPS 1440p) | Acer Predator XB271H (TN 1080p) | Logitech G403 & Asus Rog Strix Flare | AKG K701 | Marantz HD-DAC1 | Svive Hydra Mikrofon Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2004

Var i kontakt med Sony och dom har erbjudit att reparera TVn,så det tyder på hårdvarufel.

8700K - NH D15S - Maximus X Hero - 32gb G-Skill 3200Mhz cl14 - Intel 900P 480Gb _ Samsung 960 Pro 512gb - Samsung 960 EVO 500 gb - Samsung 850 PRO 512gb - MSI GeForce GTX 1080 TI 11GB GAMING X TRIO - RM 850i - Fractal R5 - AOC 27" AGON AG271QG G-Sync IPS 165Hz - B&W P9 Signature - Sennheiser GAME BOOSTER GSX 1000.HP Omen 17-AN180no

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På jobbet
Registrerad
Aug 2004

trevligt. såg att dom även avbrutit utrullningen av android 8. går fortfarande att installera manuellt man dom avråder til det ifall man använder en reciever eller soundbar osv.

Jag skriver så lite som möjligt nu för tiden.
Det finns alltid någon som blir ledsen, arg, kränkt osv och jag orkar inte.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Dec 2014
Skrivet av issue:

trevligt. såg att dom även avbrutit utrullningen av android 8. går fortfarande att installera manuellt man dom avråder til det ifall man använder en reciever eller soundbar osv.

Jag har en äldre Sony XE85 och den hade samma problem men sedan jag uppdaterade till Oreo såhär jag inte haft problemet

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På jobbet
Registrerad
Aug 2004

https://www.sony.se/electronics/support/televisions-projector...

firmwaren har ju varit pausad för utrullning sen i februari, den återupptogs igår igen. ny firmware att vänta.

Jag skriver så lite som möjligt nu för tiden.
Det finns alltid någon som blir ledsen, arg, kränkt osv och jag orkar inte.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På jobbet
Registrerad
Aug 2004

Efter att ha uppgraderat till senaste firmware så har mina Arc besvär eskalerat, kör enbart med ljudet i TVn nu...

Jag skriver så lite som möjligt nu för tiden.
Det finns alltid någon som blir ledsen, arg, kränkt osv och jag orkar inte.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av issue:

Efter att ha uppgraderat till senaste firmware så har mina Arc besvär eskalerat, kör enbart med ljudet i TVn nu...

Har det löst sig med senaste firmwaren?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skara
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av Åsa-Nisse:

Har det löst sig med senaste firmwaren?

Jag har en XF9005 sedan en vecka tillbaka och har inte upplevt några problem med ARC.

Skickades från m.sweclockers.com

Spelmaskinen
| Phanteks P600S | Corsair H115i Pro | i5 8600k @4,8Ghz | MSI z370m Gaming Pro Ac | Corsair LPX 3000MHz 16GB | MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio | Samsung 830 SSD| Acer XB273KP | Corsair RM750X | Varmilo VA88M | Logitech G305 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På jobbet
Registrerad
Aug 2004

@Åsa-Nisse: har det kommit en ny??
Jag uppdaterade till den som då skulle lösa alla arc problem. Men har inte hållt koll på om något nytt kommit

Jag skriver så lite som möjligt nu för tiden.
Det finns alltid någon som blir ledsen, arg, kränkt osv och jag orkar inte.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av issue:

@Åsa-Nisse: har det kommit en ny??
Jag uppdaterade till den som då skulle lösa alla arc problem. Men har inte hållt koll på om något nytt kommit

27 November:

https://www.sony.se/electronics/support/lcd-tvs-android-xf90x...

Står iofs inget om ARC i just denna updaten.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2010
Skrivet av Åsa-Nisse:

27 November:

https://www.sony.se/electronics/support/lcd-tvs-android-xf90x...

Står iofs inget om ARC i just denna updaten.

Har inga problem med ARC på min iaf, kör HT-XF9000 som soundbar

Dator : EVGA 1070Ti OC | i9 9900K |
| Hifiman HE-500 | Musical Fidelity M1HPAP |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

Får hem min XF9005 imorrn och kommer para den med en Denton DHT-S516H, hoppas verkligen att det ska fungera bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Vet hut Fredrik Åkare - skäms gamle karl!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2015
Skrivet av Matheeeew:

Får hem min XF9005 imorrn och kommer para den med en Denton DHT-S516H, hoppas verkligen att det ska fungera bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Får också hem min XF9005 imorgon efter ett antal år utan TV. Funderar på att även införskaffa en soundbar så lite nyfiken på anledningarna till att du valde DHT-S516H då jag inte är särskilt insatt?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2010
Skrivet av Mobik:

Får också hem min XF9005 imorgon efter ett antal år utan TV. Funderar på att även införskaffa en soundbar så lite nyfiken på anledningarna till att du valde DHT-S516H då jag inte är särskilt insatt?

Kika på HT-XF9000, den är anpassad för tvn.

Dator : EVGA 1070Ti OC | i9 9900K |
| Hifiman HE-500 | Musical Fidelity M1HPAP |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2004

Har fortfarande samma problem att den tappar ljudet till limpan ibland,
Det som hjälper är att göra TVn och limpan strömlöst i 2 min och sedan funkar det igen ett tag.

När jag byter till Apple tv 4k så blir det ett helsickes problem att få igång ljudet igen.

Blir så trött på detta och funderar på en Sony Oled.Någon som vet om dom har samma problem med ARC?

8700K - NH D15S - Maximus X Hero - 32gb G-Skill 3200Mhz cl14 - Intel 900P 480Gb _ Samsung 960 Pro 512gb - Samsung 960 EVO 500 gb - Samsung 850 PRO 512gb - MSI GeForce GTX 1080 TI 11GB GAMING X TRIO - RM 850i - Fractal R5 - AOC 27" AGON AG271QG G-Sync IPS 165Hz - B&W P9 Signature - Sennheiser GAME BOOSTER GSX 1000.HP Omen 17-AN180no

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

@jorgen69:

Har du uppdaterat till senaste versionen, v6.6545? Annars skulle jag köra optiskt ljudkabel så slipper du eventuella problem. Det kan även vara problem med soundbaren, möjligtvis att det går att uppdatera den med?

i7 2600k | Asus P8P67 | Corsair H80 | Asus GTX 770 OC | 8GB | Corsair TX650W | Fractal Design R3 | Samsung 860 EVO 1TB

Macbook Pro Retina 15'' 2.6Ghz | 16GB | 512GB Late 2013

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2004
Skrivet av joeldeluxe:

@jorgen69:

Har du uppdaterat till senaste versionen, v6.6545? Annars skulle jag köra optiskt ljudkabel så slipper du eventuella problem. Det kan även vara problem med soundbaren, möjligtvis att det går att uppdatera den med?

Senaste FW installerat och clear cache och strömlöst i 2 min så funkar allt bra igen.
Min Canton DM 90.3 har inte stöd för ny FW.

clearing the cached data by pressing Home - Settings - Storage & Reset - Internal Shared Storage - Cached data then pressing and holding the Power button for 5 seconds to improve the overall performance.

8700K - NH D15S - Maximus X Hero - 32gb G-Skill 3200Mhz cl14 - Intel 900P 480Gb _ Samsung 960 Pro 512gb - Samsung 960 EVO 500 gb - Samsung 850 PRO 512gb - MSI GeForce GTX 1080 TI 11GB GAMING X TRIO - RM 850i - Fractal R5 - AOC 27" AGON AG271QG G-Sync IPS 165Hz - B&W P9 Signature - Sennheiser GAME BOOSTER GSX 1000.HP Omen 17-AN180no