1080ti krasch och nu ingen signal.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finspång
Registrerad
Jan 2016

1080ti krasch och nu ingen signal.

Hej!

Har lite problem med ett MSI 1080ti gaming x trio. Det kraschar/låser sig helt random. Idag frystes bilden när sambon spela sen fick hon ingen signal när hon starta om. Har försökt få bild nu igen här men lyckas inte.

Har jag missat något man kan testa innan jag skickar tillbaka skiten? Skickar man tillbaka kortet kan man ju ge sig fasen på att det funkar hos Inet. Har plockat i och ur flera gånger. Testat olika skärmar. Har även testat med annat moderkort/ram/cpu innan det dog och frysningarna/krascherna var likadant där.

Har det stendött?

Ryzen 2700X 4.0ghz/1.237v | Msi 1080 TI Gaming X Trio 2000/12700mhz | X470 Asus Crosshair VII Hero | 16GB G.Skill 3200mhz/cl14 | Evga 750 G2 | Evga clc 280 | Acer 1440p 144hz ips

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kramfors
Registrerad
Mar 2004

Fungerar datorn i övrigt eller med annat grafikkort ?
Kanske nätagget som inte orkar ge ström.

Arbetsdator: Imac 27" Core I3@3,2 Ghz, 1TB HDD. Backup: Scaleo home server 2205 2+2TB
GamerPC: Core i7 2,8 Ghz, 6GB DDR3, Geforce 2x680 Sli, 128GB Samsung 830 SSD, Corsair 750W nätagg, W7 Ultimate.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finspång
Registrerad
Jan 2016

@BerraJobb:

Har fått igång den nu så det är bild iaf. Hänger sig fortfarande. Ska testa underklocka kortet.

Ryzen 2700X 4.0ghz/1.237v | Msi 1080 TI Gaming X Trio 2000/12700mhz | X470 Asus Crosshair VII Hero | 16GB G.Skill 3200mhz/cl14 | Evga 750 G2 | Evga clc 280 | Acer 1440p 144hz ips

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finspång
Registrerad
Jan 2016

Underklocka hjälpte inte. Den har även frusit fast i bios nu en gång. Vissa spel går att spela med enbart lite fryslagg och enstaka krascher. Andra ger upp redan när menyn börjar ladda.

Kan tyvärr inte testa utan grafikkort då cpun inte har någon grafikdel. Finns väl bara nätdel och grafikkort kvar om man utesluter cpu,moderkort,ram. Mjukvara kan man väl också utesluta när det även kan frysa i bios?

Grafikkortet blir skållhett efter det fryser även om man inte har belastat det.

Ryzen 2700X 4.0ghz/1.237v | Msi 1080 TI Gaming X Trio 2000/12700mhz | X470 Asus Crosshair VII Hero | 16GB G.Skill 3200mhz/cl14 | Evga 750 G2 | Evga clc 280 | Acer 1440p 144hz ips

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finspång
Registrerad
Jan 2016

Hittat felet! Pinsamt då jag skickat det gamla på rma till inet. Men de skickar väl tillbaka det Stoppade i ett 2080 och fortfarande precis samma strul. Det var processorn som inte gillade performance enhancer lvl 3 i bios oavsett om man underklockade. Det andra systemet jag testa med kan inte heller ha varit 100 stabilt. Symptomen kommer så fort lvl 3 används.

Ang värmen så blir backplate riktigt varm på det här kortet också så det är nog som det ska. Bara skicka tillbaka 2080, det var då en riktig besvikelse till kort.

Ryzen 2700X 4.0ghz/1.237v | Msi 1080 TI Gaming X Trio 2000/12700mhz | X470 Asus Crosshair VII Hero | 16GB G.Skill 3200mhz/cl14 | Evga 750 G2 | Evga clc 280 | Acer 1440p 144hz ips