Hur ha en klutterfri dokumentapp efter ominstallation?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2015

Hur ha en klutterfri dokumentapp efter ominstallation?

Hej

Inom inte alltför länge kommer jag installera om Windows 10 och tänkte passa på att försöka få bukt på en av mina större windowsrelaterade det-är-egentligen-inget-problem-men-jag-stör-mig-på-det-som-fan-problem.

Dokumentappen som finns blir bombarderad av orelaterade mappar från diverse spel och program vilket gör den värdelös för att använda till "riktiga" dokument. I dagsläget har jag ca 15 mappar som bara ligger och tar plats för att några utvecklare inte har vett nog att använda undermappen "My games" eller ännu bättre, någon plats utanför "Dokument".

Jag kan förstås göra en egen dokumentmapp men problemet är att jag använder "Den här datorn" ganska frekvent och vill oförklarligt mycket ha min mapp liggandes där och windows har så vitt jag vet inte gjort det möjligt att skapa egna mappar där.

Så det jag alltså vill är att:
"Lura" spel och program att lägga sina filer någon annanstans än i dokumentmappen.

Eller

Komma på ett sätt att skapa en ny mapp i "Den här datorn" (d.v.s. i underrubriken "Mappar" som finns i "Den här datorn")

Eller

Någon annan fiffig lösning ni vet om.

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Dokument är ingen mapp utan ett bibliotek, du kan själv välja vilka mappar som ska ingå eller inte genom att välja ta med i bibliotek med ett högerklick på en mapp.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jul 2001

Dokument är både en mapp, %UserProfile%\Documents, och ett bibliotek vilket som standard bara innehåller den mappen.

Ett sätt du kan göra detta är att skapa en annan mapp, typ "c:\users\<namn>\Mina RIKTIGA Dokument" och lägga till den i biblioteket. Sedan accessar du bara Dokument via Bibliotek, Dokument, och fäller in noden med den "röriga" Dokument-mappen så du slipper se den, eller tar helt bort den mappen från biblioteket.

Ryzen 7 1800X, Asus Prime X370 Pro, 16 GB DDR4 3200 C14, Asus GTX 1070, 2,3 TB SSD, Win10