Windows 7 bootar inte efter windows uppdateringar

Permalänk
Medlem

Windows 7 bootar inte efter windows uppdateringar

Hej,

För några dagar sedan installerade windows tre uppdateringar, när datorn sedan ska startas om kommer jag inte in i windows igen utan får upp en bluescreen. Är det en slump att detta inträffade precis efter dessa uppdateringarna och det är de som gör att jag inte kan boota eller kan det vara problem med någon hårdvara?

Följande uppdateringar installerades:

Corsair - HIDClass

Corsair - System

.Net Framework

Detta är bluescreenen som dyker upp:

Bluescreen

Går det att avinstallera dessa uppdateringar utan att komma in i Windows, t.e.x. genom kommandotolken eller måste jag formatera datorn och installera windows på nytt?

Permalänk
Vila i frid

Har du provat F8 (safe mode) som din blåskärm föreslår?

Om det är en bärbar dator, boota upp i kommando-prompts läge och kör: powercfg -h off
och starta sen om datorn.

Permalänk
Medlem

F8 ger mig inte alternativet att boota i safe mode utan endast vilken källa jag vill boota ifrån. Jag har även provat att försöka tvinga datorn att boota i safe mode genom att skriva in bcdedit /set {current} safeboot minimal men jag får bluescreen då också.

Det är en stationär dator. Jag har även provat att plocka bort externt grafikkort och använda internt grafikkort, plockat bort ram-minne och provat olika stickor, återställa bios.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Vila i frid
Skrivet av Xzypher:

F8 ger mig inte alternativet att boota i safe mode utan endast vilken källa jag vill boota ifrån.

Då har du en BIOS funktion för tangenten F8 och trycker på F8 för tidigt. När du får upp boot-alternativen och trycker Enter för HDD, hamra F8 efteråt. https://support.microsoft.com/sv-se/help/17419/windows-7-adva...

Permalänk
Medlem

Testade detta nu, det blir samma blåskärm.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Testa en Windows 7 installationsskiva eller USB, boota från den välj reparera och sedan systemåterställning och välj en återställningspunkt före Windows update.

Permalänk
Medlem

Jag provade att trycka på Last Known Good Configuration (Advanced) och då kom jag in i Windows. När jag sedan installerade uppdateringarna igen kraschade datorn när jag installerade Corsair - HIDClass - 5/25/2017 12:00:00 AM - 3.0.72 så det är den som orsakat detta.

Skickades från m.sweclockers.com