Sänka fläkthastighet under 27%

Permalänk
Medlem

Sänka fläkthastighet under 27%

Går det att sänka idle fläkthastighet på GTX1070 under 27%? Använder idag msi afterburner och skulle gärna vilja få ner fläkhastigheten några % till när datorn används till t.ex. vanlig surfning, går annars på ca 60% under spel men då har jag ju alltid hörlurar på.

Permalänk
Medlem

Från vilken tillverkare är ditt 1070?

Mitt EVGA-kort kan med hjälp av endera EVGA's nya Precision X1 (är fortfarande beta) eller speedfan ändra fläkthastighet väldigt flexibelt

Permalänk
Rekordmedlem

De flesta fläktar går inte att varvtalsstyra fritt utan har ett min varvtal där nästa steg under är att de inte orkar rotera och då bör stängas av i stället för tt få ström men inte ork rotera.
Det är kanske den gränsen du nått och korttillverkaren tillåter inte att man stoppar fläkten helt. ?

Permalänk
Medlem

Ja, du kan sätta i MSI AB men det finns hårdvaruskydd som kickar igång när den anser det blir för varmt. Isf måste du göra (eller ladda ner) en bios/firmware för kortet med ändrad fankurva. Tror att det går på 10x korten numera men iaf inget jag rekommenderar om du måste fråga, om inte ditt kort har två biosar. Om du gör det ändå, var extra noga med att göra din research.

Permalänk
Medlem

Mitt ASUS 1080 klarar inte original fläktkurvan och problem uppstår, https://www.sweclockers.com/forum/trad/1505078-asus-strix-gtx...

Så om du får samma problem så klara inte fläktarna lägre RPM.

Permalänk
Medlem

Okej, tack för alla svar. Kanske jag får nöja mig med 27%.