Tips på mikrofon + stativ

Permalänk
Medlem

Tips på mikrofon + stativ

Igår gav min Antlion Audio ModMic upp så nu letar jag efter nytt.
Jag vill helst ha en mikrofon med stativ någonstans mellan 500 - 1500kr då inkluderat med stativ.
USB hade varit smidigt så jag slipper köpa ännu mer kringutrustning.

Jag har läst lite här och var att man helst ska ha ett stativ för att undvika att tangenttryckningar hörs allt för mycket. Något i stil med detta tänkte jag på då: https://www.conrad.se/p/bordsstativ-foer-mikrofon-tie-studio-flexible-mic-stand-38-58-1398620

Hur vet jag vilka mikrofoner som passar till stativet?

Vad använder ni för något?

Permalänk

@Gilded: En AT2020 USB med armen du länka lär funka bra ihop.

Permalänk
Medlem

@InternetAthiest: Tror du att ett stativ som man skruvar på bordet är nog för att få bort tangentbordsljud eller behöver man ett golvstativ?

Permalänk

@Gilded: Själva knappljudet får du bort genom distans mellan mikrofonen och tangentbordet, vibrationerna som uppstår från knapptryckandet är så små att skrivbordet dämpar dem d.v.s spelar ingen roll ifall det är ett golvstativ eller ett stativ som är fäst i bordet.

Permalänk

Kan ju oxå tillägga att min kusin hade sin snowball precis nere vid tangentbordet (MX Brown) på en 3d skriven skiva och när vi skrev ut ett fäste för att ha mikrofonen på underdelen av hans skärm så förbättrade det inte knappandet för det.

Permalänk
Medlem

Mitt förslag på mick:
https://www.thomann.de/intl/the_tbone_sc440_usb.htm?ref=searc...

Ang. knappljud så kommer säkert en del att fortplantas i bordet och mickstativet men om micken har shockmount så skulle jag inte tro att det innebär några större problem.