Hjälp med första dator köp!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2019

Hjälp med första dator köp!

Så nu är det äntligen dags att köpa min, ja, första Sationära dator. Jag har alltid spelat spel men har mest hållit mig till konsoler pga att har aldrig haft råd till en redig dator till nu! Problemet är den eftersom jag är helt lost när det kommer till kompotter m.m. så tänkte jag höra vad folk rekommenderar! Så om någon orkar detta skitet så kommer här info om vad jag ska använda den till och hur mycket jag vill lägg m.m.:

Vad vill jag använda den stationära datorn till?:
Jo, främst för program så som PS och 3D program. Sedan även att den ska vara en "gaming" dator för att jag sa helt enkelt spela spel, allt ifrån enklare spel till mer krävande spel som ex. Far Cry. (Tänkte ha minst 2 externa minnen, eller vad man ska kalla det, för att hålla isär spelen och arbetsprogrammen).

Hur mycket vill jag lägga?:
Well jag har sagt runt 20 k då jag känner att det är bättre att skaffa rediga grejer än att snåla. I (ca) 20 k tänkte jag att man även får in datorskärm och ett tangentbord men som sagt kan böja mig för lite högre pris. (kanske inte 6 k till men ni fattar).

Bygga själv eller köpa komplett?:
Ja, detta är även en bra fråga för mig själv då jag som sagt har 0 erfarenhet av att bygga en dator. Om det är så att bygga är bäst (vilket jag tror?) så har jag folk som kan hjälpa mig med det. Men om någon här vet om det finns sidor som bygger ihop komponenterna till dig så hit me up! Det enda jag har gjort när det kommer till att kolla dator är att hitta ett chassi: https://www.inet.se/produkt/6903040/kolink-levante-rgb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Cyberspace
Registrerad
Aug 2018
Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2014

https://komponentkoll.se/bygg/zELhW/
22000Kr från inet om du bygger själv.
Chassi kan du nog välja själv vad du vill ha.

Intel 9900K, Aorus master, g.skill 3200mhz 16gb,Lian li dynamic,Corsair h150i,ssd 970 1TB, ssd2 970 500Gb, 1080 TI gigabyte