Hjälp med att få ihop fläktsystem

Permalänk
Medlem

Hjälp med att få ihop fläktsystem

Hej!

Jag ska köpa ett chassi som har plats för 6 stycken 120mm fläktar, och har tänkt köpa 6 stycken av corsairs fläktar. Jag har kollat på denna modell:

https://www.inet.se/produkt/5320423/corsair-ll-series-ll120-r...

Men nu undrar jag, hur fungerar det när man ska få RGBn på fläktarna att fungera? Jag har kollat på en Corsair Commander Pro:

https://www.inet.se/produkt/6902363/corsair-commander-pro

Den har plats för 6 stycken fläktar, men hur kopplar man in RGBn? Den har bara två "led" intag, så behöver jag någonting utöver en Commander Pro för att få hela grejen att funka? Tacksam för hjälp med detta!

Permalänk
Redaktion
Praktikant ✨

Eftersom du ändå ska köpa sex fläktar så finns det flerpack som inkluderar en LED-hubb för belysningen.
https://www.inet.se/produkt/5320421/corsair-ll-series-ll120-rgb-svart-3-pack-med-kontroller

Om du vill ha möjlighet att styra fläkthastigheten kan du komplettera med Commander Pro. I annat fall medföljer allt i paketet ovan för att styra själva belysningen på fläktarna.

Permalänk
Medlem

@Razmion: Precis som Jonas skrev så får du med en LED-kontroller med 3-pack. https://www.inet.se/produkt/5320421/corsair-ll-series-ll120-r...

Denna kan du sedan koppla in i en av LED-portarna på din commander pro. Jag kör själv med liknande config fast 6 st HD 120 istället för statiskt tryck. Programmet, Corsair iCue, är rätt lätt att använda för att ställa in både fläktkurvor och belysning så kan definitivt rekommendera det.

Visa signatur

5800x | RTX 3090 | Crosshair VIII Hero | Dominator Platinum @3800 | O11 PCMR | PG348Q | 3x360 Custom

Permalänk
Medlem

Okej tack! Jättebra svar! Jag kör på en commander pro och två sådana paket.