Corsair vengeance rgb 2666 mhz 2x8gb ger blå skärm.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrtälje
Registrerad
Mar 2004

Corsair vengeance rgb 2666 mhz 2x8gb ger blå skärm.

Hej.

Ofta näŕ jag startar datorn och när windows ska börja ladda så blir det blå skärm.
Datorn startar om och samma sak händer igen. Ca 5- 7 gånger innan man kommer in i windows.
Spela på datorn går kanon.
Provade idag att stoppa i andra minnen med samma hastighet 2666 mhz 2x4 gb. Dessa fungerade utan problem.
Stoppar i ett av corsair minnena och fungerar kanon.
Tar ut det och stoppar i andra corsair minnet.
Då kom blå skärm direkt. Antar att det är minnet som är fel på? Går det isåfall på garanti?
Datorn består av: Asus rog strix b350-i gaming. Ryzen 1700. Corsair vengeance rgb 2666 mhz 2x8 gb.
850w nättagg. Ssd diskar m2 samsung 970 500gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bäckefors
Registrerad
Mar 2012

Corsair har livstdis garanti på sin minnen om du köpte minnena nya, har du kvitto så kontakta butken där du köpte dem.

Gigabyte Z170X-Gaming 7 | Intel Core i7 6700K | Corsair Hydro Series H150i med 6st LL120 RGB| Corsair Vengeance RGB DDR4 32Gb 3000MHz | Gigabyte GTX 1080 Xtreme Gaming 8Gb | Corsair Force MP500 240 Gb m.2, 2 x Corsair Force LE200 480Gb | Corsair Obsidian 500D RGB SE med 1st LL120 & 2st LL140 RGB fläktar | Corsair RM850i | Asus ROG Swift PG279Q+Asus PB277Q | Corsair Commander PRO | Corsair Void PRO Wireless SE | Corsair ST100 | Corsair K95 RGB Platinum | Corsair M65 RGB Elite

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrtälje
Registrerad
Mar 2004

Jag köpte minnena beganat. Har funkat kanon i ett halv år. Och har inte överklockat.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrtälje
Registrerad
Mar 2004

Jag har idag även kört prime95. Fick stå länge.
Och alla 16 gb användes. Allt var ok. Väldigt konstigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Okt 2013

Har du den senaste biosen installerad?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrtälje
Registrerad
Mar 2004

Japp. Det har jag. Problemet är bara när jag startar datorn. När den väl är igång så funkar det hur bra som helst.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrtälje
Registrerad
Mar 2004

idag läste jag en annan tråd på nätet. och när man uppdaterar bios så ändras Global C-state Control till enable. Jag disable denna funktion och datorn blev helt annorlunda. inga blåskärmar när man startar datorn.