Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2014

Asus RTX 2070 tappar bild

Hej,

Detta började för några veckor sedan med att bilden försvann på båda skärmarna.
Det var inte som att grafikkort tappade kontakt med skärmen utan den ena blev blå och den andra svart.
Bilden kom dock tillbaka efter några sekunder så jag tänkte inte mer på det.

Detta återkom igen för några dagar sedan, men denna gången släppte det inte.
Jag startade om datorn, men Windows kunde inte starta längre: CRITICAL_PROCESS_DIED
Försökte starta datorn in felsäkert läge för att felsöka, men det gick inte heller.

Efter att ha installerat om Windows 10 helt och hållet så kommer jag in i Windows igen.
Dock ungefär 5 sekunder efter jag loggat in så blir skärmen blå vilket håller i sig i ca 10 sek innan bilden kommer igen.
Efter ett tag blir skärmen svart och kan hålla i sig i upp till en minut. Detta upprepas sedan.

Det fungerar om man går in i Enhetshanteraren och inaktiverar grafikkortet, även om DP-kabeln sitter kvar mellan kortet och skärmen.

Jag har gjort följande:
1. Installerat om Windows.
2. Rensat drivrutiner med DDU och installerat nya (Nvidia 419.35).
3. Testat olika versioner av drivrutiner.
4. Testat köra en skärm åt gången, både med DisplayPort och HDMI.
5. Uppdaterat BIOS.
6. Testat ta ut ett RAM-minne i taget.
7. Kollat disken med CHKDSK i Windows.

Windows 10 Home 10.0.17763 build 17763
RTX 2070 ROG Strix Gaming OC
Gigabyte Z170-Gaming K3
Intel i5-7600K CPU @ 3.80GHz,
BIOS-version och -datum F23f, 2018-03-09

Beror detta på grafikkortet?

Mvh

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2019

@Raimuz:

Är BIOS settings default?

i5-9600K 4.6ghz MCE +Noctua DH-15
ASUS ROG Strix Z390-F Gaming
ASUS ROG Strix RTX2060 OC Gaming 6GB (1940/14402)
G.Skill Ripjaws V 3200Mhz 16gb XMP II
ASUS MG248QR, Corsair 570X RGB+6 fläktar, Corsair HX850w

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2014

@gamingturken:

Hej,

Jag var precis in i BIOS och kollade detta. Allt ska vara på default.
Jag valde alternativet "Load Optimized Deafaults" en gång för att vara säker.

Problemet kvarstår tyvärr.

Tack för svaret!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2019

@Raimuz:

Okej. Tråkigt när det blir så här.

I ditt fall hade jag gjort något av dessa två saker.

- Testat kortet i en annan dator
- Ta loss batteriet i moderkortet, starta upp och stäng av, dra ur strömkabeln till PSU'n och vänta 10-15 min. Sätt tillbaka batteriet och starta upp datorn.

Om inget av dessa funkar har jag slut på tips och hade nog till slut skyllt på grafikkortet.

i5-9600K 4.6ghz MCE +Noctua DH-15
ASUS ROG Strix Z390-F Gaming
ASUS ROG Strix RTX2060 OC Gaming 6GB (1940/14402)
G.Skill Ripjaws V 3200Mhz 16gb XMP II
ASUS MG248QR, Corsair 570X RGB+6 fläktar, Corsair HX850w

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2014

@gamingturken:

Hej,

Har testat med ett annat grafikkort i samma dator nu och problemet upphörde.
Ska reklamera det defekta kortet.

Tack för hjälpen!