Guide: Så lägger du upp bilder på SweClockers

Permalänk
Hedersmedlem

Guide: Så lägger du upp bilder på SweClockers

Då och då dyker det upp folk på forumet som behöver hjälp med något, men behöver lägga upp en bild. Bilder kan vara guld värda, både för att förklara problem och förklara lösningar. Hur bilder läggs upp är dock inte självklart om man inte gjort det tidigare.

Därför har jag slängt ihop en kort liten guide i hur man använder Imgur för att lägga upp bilder och sedan lägger in dessa i SweClockers forum.

Guiden finns både i videoforma, och i textformat beroende på vad du känner är enklast.

  1. Se till att du har en bild någonstans på din dator.

  2. Gå till https://imgur.com

  3. Klicka på New post längst upp till höger.

  4. Lägg upp din bild, antingen genom att klicka på Browse för att bläddra fram bilden i fråga, eller genom att dra och släppa den från Utforskaren på din dator.

  5. Sätt muspekaren över bilden, och sedan över nedåtpilen till höger om texten Copy, och välj Get share links.

  6. Under texten BBCode (Forums) finns den magiska texten du behöver för att lägga in bilden på SweClockers forum. Klicka på Copy till höger om denna.

  7. Klistra in koden i ditt foruminlägg. Bilden dyker upp där du klistrar in den i din text.

Överkurs för den som vill veta mer

Det går att använda andra bilduppladdningstjänster än Imgur, till exempel forumbilder.se eller tinypic.com. Oavsett vilken tjänst du använder finns det två sätt att göra på.

Antingen har sajten en funktion för att generera BBcode (som i guiden med Imgur ovan) som man kan använda. Den genererar all kod du behöver så att du bara klistrar in den direkt i inlägget utan att använda knappen Länka bild.

Om tjänsten inte har en sådan funktion, eller om du vill länka en bild du hittat någon annanstans, kan du istället ta fram adressen till själva bilden. Den får du i de allra flesta webbläsare fram genom att högerklicka på bilden och välja Kopiera bildadress. Sedan kan du använda knappen Länka bild och mata in bildens URL, eller skriva så här om du hellre använder BBCode:

[img]http://www.example.com/bild.jpg[/img]

Det är superviktigt att du inte tar fram adressen för själva sidan där bilden ligger, utan adressen till själva bilden, annars blir det bara så här:

Till sist, om man vill vara lite extra snitsig så kan man även lägga på en bildtext. Då får man knacka lite kod själv (går inte att klicka sig fram till!) och skriver man så här:

[img src=http://www.example.com/bild.jpg]Skriv bildtexten här[/img]

Resultatet blir så här:

Titta vilken snitsig bildtext till den snitsiga bilden!

Till sist: Använd helst en bilduppladdningstjänst snarare än att ta en bildadress direkt från Internet någonstans. Varje gång någon läser ditt foruminlägg så hämtas bilden från servern dit adressen går. Det är inte alla webbsiter som uppskattar att man använder deras bilder och deras bildservrar här på forumet. Vart en bildadress går kan ändras i efterhand av siten du länkar till, eller så kan bilden tas ner. Don't be that guy, använd en bilduppladdningstjänst som tillåter forumbilder.