Adaptive OC - Får ej ner spänningen vid idle?

Permalänk
Medlem

Adaptive OC - Får ej ner spänningen vid idle?

Jag skulle uppskatta lite hjälp från någon med mer erfarenhet av adaptiv överklockning

Vilka inställningar jag än väljer i BIOS ligger spänningen hela tiden kvar på högsta nivå. Vid minskad belastning ska väl processorn klocka ner sig och spänningen minska? Är inte det hela poängen med adaptiv överklockning, jämfört med manuell dito?

Asus Prime Z370-P
Intel i5 8600k

IntelSpeedStep enabled
SVID enabled

Permalänk
Medlem

Efter att ha fått gråa hår och provat alla tänkbara inställningar i BIOS låg lösningen i vanliga Windows...snark

Ändra från "Hög prestanda" till "Balanserat", så går frekvensen och spänningen ned vid minskad belastning. Justera inställningarna för "Balanserat" om det behövs för ändamålet.

Permalänk
Medlem

din bild fungerar inte men gissar att det är detta du syftar på.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rouge of Darkness:

din bild fungerar inte men gissar att det är detta du syftar på.

Ja tack, man kan också välja huvudinställningen "balanserat" istället. Huvudsaken är att minimum är lägre än 100 % så att processorn kan klocka ner sig.

Det visade sig vara kort livslängd på den bildtjänst jag använde?

Permalänk
Medlem

Testade oxå adaptive med max 1.3 men vid load går den upp till 1.325. Så det var ju ingen idé. Lägre idle med högre load.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Knotvillage:

Testade oxå adaptive med max 1.3 men vid load går den upp till 1.325. Så det var ju ingen idé. Lägre idle med högre load.

Det funkar fint för mig, gränsen överskrids inte vid full belastning.

Set IA AC Load Line to 0.01
Set IA DC Load Line to 0.01

Setting these values keeps the Adaptive Mode voltage closer to the user-applied value when the processor is under full load.

Här är en mer utförlig genomgång:
https://edgeup.asus.com/2017/kaby-lake-overclocking-guide/3/]

Permalänk
Medlem

Helt galet vad nytt chassi och adaptive voltage har gjort. 12 grader på den varmaste kärnan. Förmodligen drog H700 det tyngsta lasset.

Verkar dock inte låsa sig ändå. Visar olika siffror i HWinfo och cpuid.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Knotvillage:

Visar olika siffror i HWinfo och cpuid.

Så dina två program visar olika siffror jämfört med varandra? Eller jämfört med dina inställningar?

Läste du hela guiden jag länkade till? Delen om adaptiv klockning?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

[quote postid="17847239" userid="22411" name="gz"]
Så dina två program visar olika siffror jämfört med varandra? Eller jämfört med dina inställningar?

Läste du hela guiden jag länkade till? Delen om adaptiv klockning?

Skickades från m.sweclockers.com

Får ERROR 404 på den.

Permalänk
Medlem

https://edgeup.asus.com/2017/kaby-lake-overclocking-guide/3/

Jag gjorde steg 1-5 och valde en låg spänning och tyst dator som prio. 4848 MHz (48 x 101) med AVX offset 0 och 1.25 V.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Nu funkade länken. Tack. Ska ändra turbo voltage till 0.1 sen höja b
Vcore istället.

Skickades från m.sweclockers.com