Utländska butiker för att slippa miljöskatt?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Dr.Mabuse:

Respekterar man inte åsikts- och yttrandefriheten i ett land så kan man väl ta sitt pick och pack flytta till en diktatur i stället?

Åsikt är ju en sak, men handling är något helt annat! Och jag skrev att han inte skulle ta de personligt eftersom jag ändå utryckte vad jag själv tycker. Eller hur?
Men en sak skulle iaf bli jäkligt dåligt om alla, oavsett land åkte utomlands och handlade sina saker så skulle de landet där handeln upphörde väldigt snabbt gå åt skogen. Inte bara staten utan för folket också.

Rättstavning
Visa signatur

🖥Phanteks Enthoo Evolv iTX . Phanteks AMP 650W. AMD R5 3600X. msi B450I GAMING PLUS AC. 32gB HyperX Fury RGB 3200MHz. msi RX 5700 XT GAMING. 1TB Kingston A2000.
AOC G2460FQ. Logitech G903. Logitech G840 XL. Logitech G513. Logitech PRO Gaming Headset. Luxorparts Headphone Stand. LG BP50NB40.

Permalänk
Inaktiv

Orka bry sig om var det är mest skatt eller inte, man handlar från där man får mest för pengarna.
Det är då enbart att jämföra kostnaderna för olika saker och lägga till en bekvämlighet att handla från en välkänd butik som man vet är enkel att kommunicera med. Ska jag handlat whatever på prisjakt så väljer jag då inte alltid den billigaste butiken. Troligen gör väldigt många som mig, vilket leder till att mindre aktörer har det supertufft att konkurrera när inte alltid ens lägre priser räcker.

Vill man slippa skatter i sverige så skaffa ett företag och drar av sakerna, ni kan då i företaget sälja er egen tjänst för att få inflöde. Självklart får man sedan ej använda prylen privat, men vem har tid med ett privatliv idag?

Permalänk
Medlem

Känns inte som att någon som driver företag och betalar miljoner i skatt skulle bry sig om 4% mer skatt för en dator heller.
Dessutom så älskar företag att köpa datorer till företaget.

Permalänk
Avstängd

Nu var det ju inte skatten i sig som är felet, utan på vilket sätt skattepengarna används i Sverige.

Visa signatur

Daisy, Daisy...
Three is a magic number
Yes it is, it's a magic number

Permalänk

Handlar utomlands om det går och gynnar mig själv som konsument.
Är det samma priser så handlar jag här men kan jag som konsument tjäna 100Kr på att köpa en vara i tyskland så gör jag det.
Nån hundring hit och dit blir en hel del pengar på ett år.
Varför handlar så många på amazon ebay osv och gynnar inte den svenska näthandeln jo pga priset.
Sen att vi betalar sjukt mycket skatt här i sverige är sjukt.
Tycker också att om man är egen företagare så borde skatterna vara annorlunda.
Tjänar man tex upp till 1miljon 35% skatt osv osv med ett maxtak som idag.
Småföretag borde gynnas mer av skatterna.
Och vanliga arbetare ska inte behöva betala mer än 25% skatt upp till 500000Kr.
De är blodsugare staten bara avbetalar den j----a statsskulden, och skjuta in pengar där när det inte behövs istället för att få de vanliga normala knegarna att må lite bättre med bättre löner.

Visa signatur

Intel 9900K, Aorus master, g.skill 3200mhz 16gb,Lian li dynamic,Corsair Masterliquid ML360R RGB,ssd 970 1TB, ssd2 970 500Gb, 1080 TI gigabyte. Corsair 850W Vit.

Permalänk
Medlem
Skrivet av HC-8315:

@hybris6: Så du gynnar hellre ett annat land som med all sannolikhet har sina egna interna bekymmer som deras egna befolkning stör sig på. Att handla i Sverige gynnar ju inte bara staten, de handlar ju även om folket i vårt land. Jag kan väl anse att om man inte finner sig i hur et land fungerar och vill undvika då skatter framförallt så kan man ta sitt pick och pack och flytta till ett annat land. Ta de inte personligt, men jag ser så på saken.

Jag är inte övertygad om att Sverige, i någon värdefull mening, är betjänt av mera pengar. Vissa gillar inte kursen vi är inne på, helt enkelt. Någon myntade uttrycket "gjutjärnshögern", det betyder människor som av ideologiska skäl väljer att forma sin konsumption/produktion så att så lite pengar som möjligt går till staten (t.ex. att köpa en begagnad gjutjärnspanna på en secondhandbutik, håller i evighet och ger otroligt lite pengar till staten). De skulle säga att det är de, och inte systemlojala Svenska medborgare, som verkar för Sveriges väl. Det är möjligt/sannolikt så att TS inte har just dessa bevekelsegrunder, han verkar vara en företagare och jag förstår att dessa har helt egna skäl.

För egen del har jag inga som helst problem att betala skatt av princip, tvärtom. Däremot vill jag inte finansiera skit. Om vi ska gå full off-topic, för att ta exempel, publicservice-skatt, press-stöd, stöd till politiska och ideologiska organisationer, för att inte tala om olika former av kulturstöd, påverkansoperationer och annat. Varför kan man inte bara ha en baseline av vägar, säkerhet och annat, och sedan låta dem som vill pröjsa för feministisk djurporr göra det själva? True story - 150k SEK utgick för att sätta upp en konstutställning i Jönköping, där en av bilderna t.ex. visar en kvinna som håller i en erigerad hästpenis. Varför kan man inte istället ge 150k till, säg, att Jönköpings äldre får duscha två gånger i veckan istället för en? Eller kanske, till att utreda någon av de 13 våldtäktsutredningar som läggs ner varje dag för att man saknar resurser att ens utreda? Sånt vill jag GÄRNA finansiera.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Dr.Mabuse:

Vi har ju fått ett mångkulturellt samhälle.

Svårt med ironi i skrift... du borde satt dit en smiley!

Permalänk
Hedersmedlem

Jag har haft koll på denna tråd och gett den en chans för att TS skulle kunna få sakliga svar på de funderingar han hade, vilket han har fått.

Diskussionen har gått över till politik i allmänhet och vissa otrevligheter har kommit som det proverbiella brevet på posten. Erfarenheten säger att det inte kommer att gå uppåt härifrån och därför tar vi och låser här.