installera windows 2 gånger från ett minne

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2019

installera windows 2 gånger från ett minne

hej!
jag ska hjälpa en kompis att installera ett windows utan produkt nyckel (oaktiverat windows) men jag har inget USB minne med 8gb ledigt. kan jag ta min gamla windows USB och använda den igen? fungerar det? kommer det finnas en "har inte någon produktnyckel" knapp där också? kommer jag kunna ladda ner det från samma USB minne på en annan dator? det köpte jag från NetOnNet för 1300kr (då var det både USB minnet och en produkt nyckel).

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007

@Jesper_TJ: Ja du kan använda det hur många gånger som helst och på hur många datorer du vill, så länge du inte matar in produktnyckeln under eller efter installationen.

Du kan även ladda ner nyare version till ditt usb minne, så man slipper en massa uppdateringar direkt efter installationen.
Jag förutsätter att du har produktnyckel på en "lapp" vid sidan om och inte lagrad endast på usb minnet.

Pengarna du betalade hos NoN är endast för produktnyckeln, sen får man med ett usb med windows för att slippa behöva ladda ner det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Sep 2007

@Jesper_TJ: https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10
Den nedre blå knappen laddar ned verktyget som laddar ned Win 10 och låter dig välja mellan DVD, USB mm som man installerar datorn med. Läsa och välja hur ni vill göra.

När ni installerar så skipar ni steget där den frågar efter nyckel och göra det när ni känner för det.