i5-3570K kommer inte upp i stockfrekvens

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2019

i5-3570K kommer inte upp i stockfrekvens

Min 3570K är inställd på 34 i multiplier då stockfrekvensen är 3,4GHz men det är som att den inte tar. Något automatnedklockar till 26 och jag har ingen aning vad det är.
Energialternativen i Windows är ok högprestanda
BIOS senaste fw
Moderkortet är Gigabyte Z77P-D3

Bilder:
ibb.co/GMTr4vL

ibb.co/vzJcHZJ

ibb.co/0yDGNKc

Trädvy Permalänk
Festpilot, Antiallo
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Magmask:

Min 3570K är inställd på 34 i multiplier då stockfrekvensen är 3,4GHz men det är som att den inte tar. Något automatnedklockar till 26 och jag har ingen aning vad det är.
Energialternativen i Windows är ok högprestanda
BIOS senaste fw
Moderkortet är Gigabyte Z77P-D3

Bilder:
ibb.co/GMTr4vL

ibb.co/vzJcHZJ

ibb.co/0yDGNKc

Kör en "load optimised defaults" på moderkortet så ska du se att det löser sig.

Skickades från m.sweclockers.com

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Skribent, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Officiella Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2019

@DavidtheDoom: Tack för tipset dessvärre ingen skillnad. Vad tror du om att resetta cmos?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Sep 2008

Är det under load eller idle i windows? är det bara standard frekvens så är det Intel Speedstep som klockar ner när du inte gör något......Men lite mer info hade ju inte skadat.

HAF 932 | Intel Original kylare | Asus P8Z77-V LX | Intel i5 3570K 3.4GHZ | Corsair Vengence 1600mhz 12 gb DDR3 | Nvidia GTX 970 4GB | Intel 330 120gb SSD

Trädvy Permalänk
Festpilot, Antiallo
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Magmask:

@DavidtheDoom: Tack för tipset dessvärre ingen skillnad. Vad tror du om att resetta cmos?

Load defaults och att nollställa bios är exakt samma sak. Inte så att du manuellt försöker ställa in frekvenser?

Lastar du datorn med last när du tittar på frekvenserna?

Skickades från m.sweclockers.com

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Skribent, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Officiella Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006

@Magmask: Du visar inte hur det ser ut och vilka inställningar du har under Advanced CPU Core Features, bara Advanced Frequency Settings.

Acer Predator Helios 300

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2019

@ggustavsson: Ahh du har rätt. Ni får ursäkta det var ett tag sedan jag höll på med sånt här. Tacksam för all hjälp.
Nedan ett screenshot på Intel XTU-panelen efter genomförd benchmark. Fortfarande 2,6GHz suck...
Samt Biosbilden ggustavsson ville se

https://ibb.co/nBfT2QL
https://ibb.co/NFqCV7r

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jul 2009

Ta ut batteriet ur moderkortet någon minut och sätt.in det igen. Det borde ej vara 26x på varje kärnantal. Avinstallera XTU

IVY 152 - i7 7700hq - gtx 1060 - 120hz - 480gb SSD

4770k 4.4ghz - gtx 980ti 1500mhz OC

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kryptan/Lund
Registrerad
Nov 2004

Gör som @henkrik92 sade. Samt ta ut strömsladden först.

I bios är det bäst att ställa in alla värden manuellt. Auto ska funka, men gör det inte alltid.
Så läs på hur det ska vara. Ofta hittar du rätt värden i en överklockningsguide. Ja, även värden som inte har med öveklockning att göra visas då.

CPU: I7 2600k @ 4.4ghz med Noctua NH-D14 GPU: GTX 1070 med Accelero Xtreme III @2 120mm cf-v12hp hydro dynamic @skitsnabbt. MODERKORT: Gigabyte GA-Z77X-UD3H. RAM: 16GB DDR3 PC19200/2400MHz@2133MHz. HÅRDDISK: Samsung 850 EVO 250GB SSD, Intel SSD 320 Series 160GB , 4 Mekaniska. MONITOR:1 Samsung S27A950D 3D" MONITOR:2 Samsung 2693HM 25,5" MONITOR/Tv:3 LG 47lv355n-ZB 47". Nätagg: Corsair Newton R2 1000W. Allt i ett Cooler Master CM Storm Stryker.

Trädvy Permalänk
Festpilot, Antiallo
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Magmask:

@ggustavsson: Ahh du har rätt. Ni får ursäkta det var ett tag sedan jag höll på med sånt här. Tacksam för all hjälp.
Nedan ett screenshot på Intel XTU-panelen efter genomförd benchmark. Fortfarande 2,6GHz suck...
Samt Biosbilden ggustavsson ville se

https://ibb.co/nBfT2QL
https://ibb.co/NFqCV7r

Det står att Intel turbo boost är avstängd dessutom.

Jag har haft liknande problem vid överklockning där nya värden inte tas i Windows 10.

Detta löser jag med en hård avstängning i Windows, dvs shift+shut down.
Skickades från m.sweclockers.com

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Skribent, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Officiella Discord-server |
Forumregler