Ersättare för Philips Fidelio X2?

Permalänk

Ersättare för Philips Fidelio X2?

Jag har haft i snart 2½ år Philips Fidelio X2 men kabeln till högra luren har glappat och jag har nu tappat ljudet helt där. Då Garantin bara var 12 månader och dom lurarna inte tillverkas längre undrar jag vad ni som har lite mer erfarenhet av andra lurar skulle rekommendera. X2:erna var dom bästa jag haft, man blev bortskämd när man köpte dom så nu måste man ju ha med lika bra ljud och lika bekväma att ha på sig, å gärna inte så långt ifrån i prisklass Är lite smått desperat nu, kan inte bara lyssna på ett öra!

Permalänk

Dessa skulle jag rekommendera

https://www.massdrop.com/buy/massdrop-sennheiser-hd6xx - först

https://www.massdrop.com/buy/akg-k7xx-massdrop-first-edition-... - näst först

https://www.massdrop.com/buy/massdrop-x-hifiman-he4xx-planar-... - osäker men många gillar den

Dessa är gjorda av olika tillverkare men har gjorts om av massdrop och gett de lite "tweaks" men är så gott som samma.

https://headphone.guru/phillips-fidelio-x2/ - Den här bloggaren har gjort en recension av X2'n och jämför med de två översta ifall du vill ha hur de liknar och skiljer sig från X2'n.

Visa signatur

In the beginning the universe was created.

This has made a lot of people very angry, and has been widely regarded as a bad move.
- Douglas Adam

Permalänk

@Teh_Auwlboy: Satt nyss å kika på HD600, lite mer än vad jag gav för mina lurar men de kan inte hjälpas. Massdrop, okey gör dom om lurar med sina egna tweaks? Är de nog mycket för att vara värt att vänta och beställa hos dom, istället för att åka till min närmsta ljudbutik? Hur långt tid brukar leveransen ta? Ser att man bara kan ta "vanliga" leveransen när man bor i Sverige.

Permalänk

Har inte beställt från massdrop men polare har gjort det utan större problem. Dock måste man vänta ganska länge om man har otur. Sidan är mest värd ifall det är billigare än övriga återförsäljare annars tror jag deras "tweaks" inte är avgörande för ljudet mer än att de använder 3,5 mm istället för 5 osv.

Visa signatur

In the beginning the universe was created.

This has made a lot of people very angry, and has been widely regarded as a bad move.
- Douglas Adam

Permalänk
Medlem

@mavericko: Jag har själv haft Philips Fidelio X2 i ca 3 år och lyckades reklamera pga av ett glapp i ena sidan. Med pengarna köpte jag först Corsair HS70 Wireless (1100kr) för att den hade en öppen konstruktion precis som Philipsen vilket är det viktigaste för att den ska låta bra, sedan ville jag också testa på trådlösa hörlurar. Men den lämnade jag tillbaka eftersom den inte var den mest praktiska och tyckte att ljudet var lite "platt".

Hörlurarna jag använder idag är ett par Sennheiser HD 599 för 1290 kr (1500 kr ordinarie), en sak som är bättre jämfört med X2 är att volymen är högre. Dock så saknar jag min X2 ändå. Den hade en mer naturlig bas, hd 599 har en hel del bass enligt recensioner och det är inget som du kommer klaga på. Ljudet är helt ok, inget som jag kan klaga på och det jag älskar med dessa hörlurar är hur lite den väger och öronkuddarna är lika sköna som X2.
Det sista jag vill nämna är att rtings är ultimata sidan om du vill jämföra och läsa recensioner om hörlurar.