Hur mycket skulle det kosta att köra moped?

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av snajk:

Här i Göteborg har folk generellt lampor i alla fall när de cyklar i mörkret. Delvis för att minska risken att bli påkörd förstås men polisen gör också punktinsatser mot cyklister emellanåt där de står i någon vältrafikerad korsning och kollar lampor, reflexer men också allmän körduglighet (vet inte om de kollar ringklockor också) och ingen vill ju ha böter.

Modern cykelbelysning som drivs med dynamo har numera både varselljus på dagen och stoppljus så de lyser när man står stilla tex i korsningar, det finns även en del med bromsljus och några har hastighetsstyrd form på ljusbilden.
Det har även kommit en par modeller med radar som håller koll på omgivande trafik.
Själv så tycker jag att man bör ha en dynamodriven grundbelysning dels för att den är otroligt driftsäker men även för att nästan inga batteribelysningar klarar stvzo kraven utan de är för det mesta väldigt bländande vid bruk i trafik, lamporna har ju ofta en ljusbild som passar MTB dvs de ger väldigt mycket ljus uppåt för att man tex ska kunna undvika grenar när man är i skogen men det passar väldigt illa ute i trafiken med den ljusbilden.

Blinkande lampor ger hög synlighet dagtid men är tämligen jobbiga att lysa upp vägen med när det är mörkt.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.