Datorn hårdrebootar vid grafisk belastning.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2006

Datorn hårdrebootar vid grafisk belastning.

CPU-Stresstest går fint. Allt rullar på precis som vanligt. Men vid boot av spel(även 2D) eller GPU-stresstest så slocknar burken helt och startar om sig självt. Ingen BSOD eller liknande. Bör jag närma mig sanningen att grafikkortet tagit sitt sista andetag? Det är för övrigt ett EVGA 980 GTX Ti med några år på nacken, ej överklockat.

Mvh,
WW

|| i7 5820K @ 4400Mhz || 32GB Corsair 2400Mhz CL14 || EVGA GTX 980 Ti || X99 SLI PLUS || Samsung 850 EVO 500GB || Acer Predator XB271HU G-Sync IPS || W10 64bit ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

Kan vara PSU.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Sep 2007

Vad är hela namnet och ca ålder (ny, jätte gammal) på nätagget?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2006

Börjar misstänka det också. Vissa saker går bra. Tex kan jag spela WoW utan problem. Spelmotorer(unity, unreal, osv) samt andra 3D-program (maya, 3dsmax) går fint också.

|| i7 5820K @ 4400Mhz || 32GB Corsair 2400Mhz CL14 || EVGA GTX 980 Ti || X99 SLI PLUS || Samsung 850 EVO 500GB || Acer Predator XB271HU G-Sync IPS || W10 64bit ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2006
Skrivet av panpo98:

Vad är hela namnet och ca ålder (ny, jätte gammal) på nätagget?

Corsair HX1000W.. ålder är en hel del år.. 5 plus minst.

|| i7 5820K @ 4400Mhz || 32GB Corsair 2400Mhz CL14 || EVGA GTX 980 Ti || X99 SLI PLUS || Samsung 850 EVO 500GB || Acer Predator XB271HU G-Sync IPS || W10 64bit ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2007

Jag hade ungefär samma problem (med samma kort:) med lite konstiga sudden reboots och det visade sig vara min bios som var nån sorts förstastegsuppdatering mot Spectre som var buggig och gjorde att det startade om. Jag var på väg att riva ut både psu och grafikkort när en enkel bios-uppdatering löste det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2006

Hitta en psu på kontoret. Dock gammalt och bara 650w. Då kunde jag köra gpu-stress i 30-60 sekunder innan det sa *plopp* och starta om. Med gamla psu var det antingen direkt eller efter 2-3 sekunder. Efter några omstarter gick proppen i rummet så antar att psun på kontoret inte var helt reko heller.. Eller så är något riktigt galet i datorn. Tankar?

Skickades från m.sweclockers.com

Bör tillägga att jag uppdaterade bios också.

|| i7 5820K @ 4400Mhz || 32GB Corsair 2400Mhz CL14 || EVGA GTX 980 Ti || X99 SLI PLUS || Samsung 850 EVO 500GB || Acer Predator XB271HU G-Sync IPS || W10 64bit ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2006

Testade att köra mitt 980ti i arbetsdatorn och då gick proppen, försök nummer två så ville datorn inte boota. Bytte tillbaka till arbetsdatorns vanliga kort och då gick den igång igen utan problem. Så all in all, lutar åt att mitt 980ti gått i graven.

Vilken tur att priserna på nya grafikkort är på en all-time low nu.. </sarkasm>

|| i7 5820K @ 4400Mhz || 32GB Corsair 2400Mhz CL14 || EVGA GTX 980 Ti || X99 SLI PLUS || Samsung 850 EVO 500GB || Acer Predator XB271HU G-Sync IPS || W10 64bit ||