Vad är ditt favoritdjur? (Och utan att något tar illa upp, vad ogillar du?)

Permalänk
Medlem

Vad är ditt favoritdjur? (Och utan att något tar illa upp, vad ogillar du?)

Vad är ditt favoritdjur och som rubriken, utan att folk tar illa upp. Vad ogillar du för djur?

Mina "favoriter" är kattdjur (täcker allt från bondkatter till tigrar). Fåglar (Svartvita flugsnappare, Kajor och Skator i synnerhet). Rådjur och älgar är fina. Bor i skogskant, ser rådjur någon gång om året och knappt aldrig älg. Gillar varg med även om jag skulle dö av skräck att vara nära en.

Gillar djur generellt.

De jag inte är överdrivet förtjust i är, insekter (kanon när man bor i skogskant mot åker!). Spindlar (*ryser på bara tanken*) och hundar.

Fattar inte "grejen" med hundar. Jag skulle flippa att ha en hund vars hela liv hänger på mig, *du är mitt allt* typ. Om man nu lyckats "fostra hunden" så den inte äter upp en istället. Därav att jag gillar katter där man får jobba hårt för att de en ska titta på en. Umgås de med en då är man "THE CHOSEN ONE!".

Insekter behövs och gör mänskligheten gott men gör det en bit från mig tack! Samma med spindlar men de kan hålla sig ännu längre bort från mig.

Permalänk
Medlem

Fladdermöss. Fantastiska små djur! De bjuder dessutom på underhållning bättre än något annat djur: sök upp i stort sett valfri fladdermusvideo och titta på den upp-och-ned så kommer du att förstå.

Ogillar: insekter över lag. De gör sig bra som fladdermusmat, men i övrigt får de gärna hålla sig borta från mig.

Permalänk
Medlem

Tycker om Katt djur och har en liten bondkatt själv. Han heter Lucifer och är helt svart.

Annars tycker jag att apor är sjukt intressanta, antagligen för att de är besläktade med oss människor. Kan starkt rekommendera att titta på "Jane" dokumentären.

https://www.imdb.com/title/tt7207238/
https://en.wikipedia.org/wiki/Jane_Goodall

Har också lite intresse för fåglar men det är begränsat. Jag jobbar på en skola och gjorde ett litet projekt med att sätta in en kamera i en fågelholk för ett par år sedan. Den rullar på live på youtube just nu och det är fågelungar snart.
Om jag skulle göra den idag hade jag använt en annan kamera och byggt fågelholken lite annorlunda

https://www.youtube.com/watch?v=Paj3HsChHvs

Permalänk
Medlem

Purr!

(dvs katter)

Gillar faktiskt spindlar. Inte för att jag trivs med att ha en massa kravlandes på mig, men det gör de ju i regel inte heller, de håller sig undan. Samtidigt reducerar de prevalensen av ett par andra djur jag ogillar, som till skillnad från spindlarna själva är sjukt dryga (flugor etc.). Och I brist på andra husdjur blir det lite ensamt utan Kenta uppe i hörnet i badrummet, Maj-Britt i hallen och Albin i sovrummet, och samtliga klarar sig utan att man behöver tömma deras kattlådor hela tiden

Permalänk
Medlem

Kor.
De ger gott (oftast) kött och mjölk som kan användas i många olika kombinationer.

Permalänk
Permalänk
Medlem

Sjökor, alla dagar i veckan. Världens bästa djur.

Ogillar pudlar, gillar alla andra hundar, men pudlar väcker någon slags dold ilska inom mig...

Permalänk
Medlem

Tycker om hundar, då jag tycker man kan ha fantastiskt band mellan hund och ägare. Framförallt kul i sammanhang när de arbetar skulle väl som tidigare svar säga att jag inte har mycket över för insekter, men då kanske just den delen som sticker/biter/har vanor som inte är så trevliga (tex älgflugor och folk som fått ägg med hullingar insprutade i ögonen av dem).

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Favoritdjur: Snöleopard, gillar de flesta katter, men just snöleoparden är top of the line.
Hatar fjärilar, ogillar alla ludna saker som flyger, ger mig alltid en rysning, men just fjärilar har jag extra svårt för av någon anledning!

Permalänk
Medlem

Gillar Valar - sort spelar ingen större roll men ju större desto bättre.

Gillar inte katter - tycker de är lite dryga och väldigt själviska.

Hatar spindlar - ren fobi och inte logiskt. De är ju ganska vettiga djur, men fan vad jag får panik.

Permalänk
Medlem

Gillar kattdjur. Allt från tiger till bondkatt.
Gillar också apor. Dom är roliga.
Hatar fåglar.

Permalänk
Avstängd

Gillar djur som går att grilla!

Hundar har jag svårt för; binder upp en totalt plus att de luktar fantastiskt illa när de blir våta. Går ju i och för sig att grilla dessa också men det gör man ju inte i Sverige (officiellt)

Permalänk
Avstängd

Gillar: Fåglar
Ogillar på riktigt: Allt som skadar fåglar!!

Gillar nog de flesta djur, en del är bara litet svårare att förstå, som fästingar och springmaskar tex. (och dedär jädra småaporna de hade flockar i burar tapetserad med varnings skyltar långt bort från publiken på zoo på 70-80 talet... fyfan att ramla in i den, jag skulle hellre bada naken med hammarhajar! De ger mig seriöst fortfarande mardrömmar... ha ha ha )

Jag gillar faktiskt insekter, de är väldigt intressanta att studera när man väl lärt känna dem och utan dem skulle inte vårt ekosystem fungera som det skall.
(Visste ni förresten att getingar och bålgetingar finns med bland våra viktigaste polinerare, de är till och med i många fall ännumer viktiga för blommorna (och i slutänden vår skörd av frukt och bär) än bin och humlor fastän många inte tror det.)
Dessutom har de viktiga funktioner tex i processen att bryta ned ruttnande material i naturen till närande jord åt träd och andra växter.

Ärligt talat så tycker jag att katter är ganska tråkiga djur, men många vill ju ha det så.
De är dessutom totalt värdelösa på att fånga råttor.
Hundar är väl rätt ok, snälla men rätt dumma djur, men skulle nog inte vilja ha en som inte fyllde någon som helst praktisk funktion dock. Hundar är dock bra råttfångare, mycket bättre än katter i realiteten. (Dock inte lika bra som hermeliner)
Ok om man får en blöt puss av ett får (Getter brukar mer ha baktanken att försöka äta upp min näsa av någon anledning... ), men att bli slickad i ansiktet av en hund eller katt är ju mer än vidrigt med tanke på vad de äter och vad de gillar att nosa på! ha ha!
Får och getter är nog mitt favoritdjur bland tamdjur annars när det gäller däggdjur, faktiskt och de enda jag faktiskt också haft som sällskapsdjur man pysslat och gått ut med och så förr, de verkar i allafall avsevärt mer intelligenta än katter och hundar baserat på min reella erfarenhet.

Gillar också Älgar och hjortar väldigt mycket, älgar går faktiskt att få väldigt tama, dock är de enstöringar men de kan i gengäld binda starka band till ett fåtal personer, tex skötaren.
(Hjortar är däremot väldigt svåra att få tama om de inte är framavlade särskilt för det och uppfödda i en liten hage, jag vet för jag har själv försökt, det tog ett år innan han ens lita på mig och kom nära... Men det är fantastiskt när man lyckas med vilda djur, eller djur i stora hägn. )

Inget går upp mot att leve ute i skogen, hade alla gånger gjort det om man kunnat, synd man inte kan göra det hela tiden bara i vårt moderna samhälle.

(Trampade in i en björnlega här långt ute i skogen för inte så länge sedan by the way, men björnen blev betydligt mer rädd, själv tyckte jag det var roligt... Han var vist också ute för att reka bär och svampområden såg det ut som... ha ha Björn och varg är ofarliga i vårt land så länge man inte gör dumma saker eller har otur och bokstavligen råkar trampa i ett björnide, hunden drar med sig en björn som den har lyckats reta upp ordentligt och söker skydd bakom husse, osv... )

Permalänk
Medlem

Pandan är helt klart mitt favoritdjur. Jag tror det började med gosedjuren man fick som liten men som senare utvecklades till något mer på grund utav deras situation.

Djur jag tycker mindre om är fiskmåsen och insekter som letar sig in i lägenheten.

Permalänk
Medlem

Gillar: Människor
Ogillar: Människor ¯\_(ツ)_/¯

Permalänk
Medlem

Gillar: Röd panda
Ogillar: Apor av alla de sorter

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Lätt varaner. I stort sett minidrakar som dessutom är skitsmarta. Älskar dem. Bortsett från dem så gillar jag agamer, pytonormar och kattar. Gillar inte hundar eller hästar av nån anledning som jag inte kan sätta fingret på.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Bästa husdjuret:

Luktar inte.
Ger inga allergier.
Äter en gång i veckan.
Skiter en gång i veckan.
Behöver inte rastas när det är 2 grader och ösregn.
Ger fullständigt fan i om du åker bort en helg.
Håller svärmor borta.

Permalänk
Medlem

Gillar: Koala, Panda, Quokka, Pingviner, Kattbjörn, Tvättbjörn, Snöleopard, Sengångare, alla typer av kattdjur birma, ragdoll, leopard, gepard, lejon, panter, Lo

Ogillar: Ormar, Spindlar, Skorpioner, Myggor, Flugor, De flesta hundar Chihuahua och såna småhundar kan va ok men hundar som Pitbull/Amstaff, Dobermans, Shäfrar, Rottweiler etc gillar jag inte, "kamphundar"?.

Permalänk
Medlem

Jag är en man som gillar mus

Permalänk
Hedersmedlem

Gillar hundar och ogillar skadedjuret utekatt.

Permalänk
Medlem

Mitt favoritdjur förutom det uppenbara (katt) måste nog vara cuttlefish:

De sanna mästarna av kamouflage, trodde du bläckfiskar var duktiga? Pfft...
De kan ändra form och färg, inklusive bli lysande.
Inte nog med det, de kan bilda trippiga, rörliga mönster.
De kan hypnotisera sina byten.
W-formade pupiller.
Tre hjärtan.
(Relativt) smarta.

Här är en timmes lång dokumentär om man har tråkigt: https://www.youtube.com/watch?v=8ruiudiWcpw

Djur jag ogillar?
Fästingar ligger ganska högt på den listan.

Skrivet av Crazy Ferret:

Fladdermöss. Fantastiska små djur! De bjuder dessutom på underhållning bättre än något annat djur: sök upp i stort sett valfri fladdermusvideo och titta på den upp-och-ned så kommer du att förstå.

Den bästa fladdermusvideon har inte ens en fladdermus i sig... https://imgur.com/gallery/mJ9Q6m5

Permalänk
Rekordmedlem

Man kan ju fråga sig hur man ska tolka frågan, Krabba är nog det djur som smakat bäst av de jag ätit men katt är trevligt som husdjur.
Nått som är vidrigt att äta är galtar (okastrerad grishane) och jag ogillar de farliga djur vi har medfödda reflexer att undvika, dvs vissa insekter, spindlar och reptiler, farliga däggdjur är inte lika motbjudande.

Permalänk
Medlem

Jag gillar människan. Trots sina brister och snedsteg är det den klart intressantaste arten på jorden.

Har dock inget över för katter. Rätt surt att jag tvingas leva med två.

Spindlar ger jag inte mycket för heller.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Man kan ju fråga sig hur man ska tolka frågan, Krabba är nog det djur som smakat bäst av de jag ätit men katt är trevligt som husdjur.
Nått som är vidrigt att äta är galtar (okastrerad grishane) och jag ogillar de farliga djur vi har medfödda reflexer att undvika, dvs vissa insekter, spindlar och reptiler, farliga däggdjur är inte lika motbjudande.

Ät vad du vill du, hoppas du inte nafsar i dig ditt eget husdjur bara. Skulle kanske skrivit tydligare rubrik men.....

Vaknade imorse av att de fyra ekorrarna som frekventerar vår tomt satt och såg ledsna ut på verandaräcket över att jag glömde nämna ekorrar som ytterliggare ett av mina favoritdjur! (Ok, lite överdrift bara för att slippa säga att jag glömde nämna ekorrar igår!)

Apropå att äta djur. Under de första 15 åren vi bodde här så var det "Nestorn" i byn som höll koll på allt. Udda kuf, han berättade en gång när vi bjudit ner dem på middag att han skulle ut och fiska kräftor en gång med sina vänner men hade inget att agna burarna med, "men så kom katten och strök sig mot benen på mig när jag åt frukost. Det blev fina små kotletter av henne att agna burarna med. *HAHAHA*

Jag trodde han skämtade så jag skrattade till på ett teatraliskt sätt och så visar det sig att det var på riktigt. Jag satt och försökte låta bli att spy efteråt.