Samtal via Facebook Messenger, ljudproblem

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2016

Samtal via Facebook Messenger, ljudproblem

Undrar om någon mer fb-bevandrad än jag har ett svar på ett problem?

Använder egentligen inte fb, men fick skapa ett konto så att jag o mina bandkompisar kan ha en sluten grupp för att snacka musik. Därför är bara mina 5 bandkompisar 'Vänner'.

Min ena dotter befinner sig just nu i Tokyo o vi upptäckte snart att jag kunde chatta med henne via Messenger, trots att vi inte formaliserat varandra som 'Vänner'. Dottern påtalade då att hon kunde prata med andra via samma tjänst.

Sitter själv vid fet stationär dator o hon hade sin SmartPhone. Klickade på telefonsymbolen o fick en popup-ruta. Kopplade in en mic till ljudkortet. Resultatet blev att hon hörde mig men jag hörde inte något hon sa. Blev en märklig dialog där en kunde pratat o den andre fick skriva.

Enda varianten jag felsökte på var att jag var den som startade första samtalet. Lät henne starta nästa men ingen skillnad.

Någon som direkt förstår vad som kan vara fel här?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2004

Vad jag tolkade dig som, så ligger problemet hos henne och inte hos dig. Du kan ju inte höra vad hon säger, så då är det något fuffens med hennes enhet eller nått sånt. Om hon använder en telefon med Android eller iOS, så är det högst troligt Messenger-appen som är problemet, vilket inte förvånar mig.

Jag skulle rekommendera Discord eller Skype, men främst Wire, om ni vill ha ett krypterat samtal, om ni inte vill att någon annan ska lyssna på vad ni säger (förutom de i eran närhet, om ni lyssnar på varann genom högtalaren).

Bytte "förvånade" till "förvånar"

Citera mig om du önskar ett snabbare svar.
Om mig