Hittar inte alla nätverks enheter ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Maj 2002

Hittar inte alla nätverks enheter ?

Hej!

Har stött på lite patrull gällande en laptop som är i nätverket
När man går in under nätverket så hittar jag endast 1 enhet där när jag söker

Men tar jag en annan dator o söker igenom då så hittas alla enheter ?

Nån miss med nån inställning?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Aug 2004

Brukar ha samma (eller liknande) problem. Min dator syns inte i nätvärket, men skriver man in det manuellt så kommer man in. Har tyvärr ingen lösning, men hookar på tråden lite..

Senast redigerad av Loxus, 2004-08-02 klockan 13:13

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Ansluter du laptopen trådlöst men den andra datorn är ordentligt ansluten via kabel ?
Då hade jag gissat på att wifi går via gästnätverk elelr att brandväggen klassificerar det som ett publikt nätverk.
Kan även vara så att du har nån sen win uppdatering som stängt av SMB.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Maj 2002
Skrivet av mrqaffe:

Ansluter du laptopen trådlöst men den andra datorn är ordentligt ansluten via kabel ?
Då hade jag gissat på att wifi går via gästnätverk elelr att brandväggen klassificerar det som ett publikt nätverk.
Kan även vara så att du har nån sen win uppdatering som stängt av SMB.

Hej Kör både trådat o trådlöst jag kör inget gästnätverk

Hur kollar man om windows har stängt av smb ?

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005

Som mrqaffe skriver så gillar Windows att mecka med olika inställningar vid uppdateringar och jag som kör blandade nätverk råkar ut för att enheter kommer och går lite hursomhelst. Nu senast försvann några Server 2012 från W10 men jag har inte alltid tid att felsöka allt Microsoft hittar på och det fungerar fortfarande om man skriver sökvägen manuellt, så därför vet jag inte orsaken i nuläget.

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P20 Pro

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005

@Lansen: https://support.microsoft.com/sv-se/help/2696547/detect-enabl...

SMB1 tror jag stängts av pga säkerhetsproblem, i någon patch, men det kan vara en orsak till dina problem, lite beroende på vad du kör. Är väl t o m avstängt som standard i W10?

Googla annars "network discovery" eller liknande för ditt OS och testa de tipsen där.

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P20 Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Maj 2002

@MultiMan:

Hej
tar en titt

kör windows 10 på alla enheter

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Sep 2003

Man brukar få kryssa i smb/cifs i listan för windows program i lägg till ta bort program.
Sök på kontrollpanelen, sen program - program och funktioner. I vänstra hörnet finns det "aktivera eller inaktivera Windows-funktioner. Klicka där sen skrolla ner och kryssa i SMB 1.0/CIFS file sharing support. Starta om så ska det fungera.