Smart lösning för foton och videos tagna med mobilen? (Samsung Galaxy S9)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2019

Smart lösning för foton och videos tagna med mobilen? (Samsung Galaxy S9)

Eftersom jag gillar att fota har jag en massa bilder och videoklipp jag vill säkerhetskopiera och se till att organisera på ett bra sätt. Mina förutsättningar:
- Samsung S9
- betalar för Dropbox och Samsung cloud
- har 100 GB på Google Foto
- ett antal externa hårddiskar av vilka vissa lite äldre
- Toshiba Portege laptop

Nu till mina bekymmer...
1. Synkning av bilder från mobilen till någon av molntjänsterna: innebär detta att om jag tar bort bilderna från mobilen så försvinner de även från de olika molntjänsterna? Om jag bara vill frigöra utrymme på mobilen vill jag ju inte att bilderna försvinner i mina "backuper"...
2. När jag kopplat min externa hårddisk mot datorn har det hänt att datorn inte "orkar" ladda upp mapparna. Vad kan jag göra åt detta? Ingen mening att köpa en ännu större extern hårddisk om datorn inte kan hantera den...
3. Slutligen... finns det något script, program eller liknande som kunde organisera mina foton så att de hamnar i mappar efter datum då de togs? Så att jag slapp flytta och kopiera manuellt (en hel del mappar och bilder).... Samt... finns det ett sätt som dessutom varnar om samma foto redan finns (även om det inte skulle ha ett identiskt namn utan bara "känna igen" bilden)?

Ett stort tack om någon kan bistå med sin kunskap och vill hjälpa mig med dessa frågor!

Trädvy Permalänk
På semester 🏝
Emil Åkered
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2003

Ska försöka svara!

1) Det är oftast en inställningsfråga beroende på molntjänst. Med Google vet jag du kan stänga av alla sådana funktioner, antar samma går för Samsung och Dropbox.

2) Antagligen är det så att datorn tar tid på sig att göra thumbs etc. Det är inte mycket att göra åt, utan behöver ta den tid det tar. Borde vara engångsgrej per katalog dock! Om du som du säger har bilderna delade i flera kataloger bör det bli enklare.

3) Ingen direkt koll här, men molntjänsterna kanske kan hjälpa till med något liknande också?

På semester till mitten av augusti. Glad sommar!
▪ Nöje #1 -> i5-8400 - Z370M-ITX/ac - GTX 1070 - 16 GB DDR4
▪ Nöje #2 -> R5 3600 - Prime B450-Plus - GTX 1080 Ti - 16 GB DDR4
▪ Mobilt -> Surface Pro 4 - m3-6Y30 - 4 GB DDR3
▪ Konsol -> Playstation 4 Pro - Playstation Vita

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falkenberg
Registrerad
Nov 2007

Med Google foto ska inte bilderna försvinna även om man tar bort dom från mobilen. T ex jag var tvungen att lämna min telefon för garanti och då återställde dom telefon, så allt försvann från telefon. Men bilderna var kvar på google foto. Sen tror jag inte att man har något begränsad utrymme så länge bilderna är max 16 mp.

Intel i7 7700K, XFX Radeon P390, 16 gb, EVGA G2 750w | Intel i7 2600K, Radeon 6870, 16 gb, EVGA G2 750w | Laptop Asus FX502VM, i5 7300HQ, Nvidia 1060, 8 gb