Forumdelen sponsras av

Hackar på 144 Hz-skärmen när 60 Hz-skärmen visar video

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Höganäs
Registrerad
Aug 2002

Hackar på 144 Hz-skärmen när 60 Hz-skärmen visar video

(Är osäker vad problemet egentligen är så visste inte riktigt vart jag skulle placera, en mod kan flytta om tråden inte passar här)

Är så jag nyligen införskaffade Asus MG278Q (DP anslutning) sedan ett par månader tillbaka men kopplade inte in min gamla skärm (som andra/utvidgad) pga lathet. Nu efterhand jag har kopplat in den och spelat så har jag märkt av att så fort något spelas upp eller visuellt uppdateras på andra skärmen (twitch, youtube) så hackar det fram i spel. Jag finner det avslappnande att ha någon stream eller video som bryter av lite i lirandet lite, men hackandet gör det intill ospelbart.

Jag har gjort en längre uteslutningsmetod för att säkerställa på vad det kan vara mjukvarumässigt men inget ger mig en klar indikator, googla jag så får jag fram trådar gällande samma problematik men med enstaka svar som inte är en egentlig lösning.

Någon här som har upplevt detsamma? Min nuvarande/primära är som skrivet ovan och min äldre är en Asus <modellnamn glömd>1080p 60Hz kopplat med DVI.

Förtydligade rubriken från "144/60hz stuttering"/Thomas Y

PS3 Slim 320GB (1TB) | Wii U Premium | Xbox 360 250GB | X1 1TB | PS4 (4TB, Nyko Data Bank) | iPhone SE 32GB Black | Huawei T3 MediaPad 10" | New 3DS XL + KatsuKity's Capture Card | PS Vita 32GB | Ryzen 1700, 16GB DDR4 3000Mhz, 240GBx2 SSD, GTX 1660 Ti, 3TB, A320M-DS2 | Windows 10 Home 64-bit | Apple Macbook Pro 13" Mid-2013 |Asus MG278Q + Asus 1080p 60Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tranemo
Registrerad
Feb 2014

Samma symptom hemma, förmedlar att de har med Windows grafiska acceleration o göra, prova att dra ner skärmen till 120hz.

Skickades från m.sweclockers.com

Brukisen.. C2Q Q9400 | Gigabyte GT 1030 | 12 GB DDR3
När tiden finns där.. i7 4770k | MSI GTX 1070 | 16 GB DDR3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Höganäs
Registrerad
Aug 2002

(Tackar mod för förtydliggande av rubrik)

Skrivet av gylldevik:

Samma symptom hemma, förmedlar att de har med Windows grafiska acceleration o göra, prova att dra ner skärmen till 120hz.

Skickades från m.sweclockers.com

Provade med 120Hz också, det var en av "lösningarna" som beskrevs men det blev ändå inte av med hackandet.

Men jag hittade nyss något som verkar ha fixat eller gått runt problemet, jag hade precis en längre runda i BF1 för att testa och hade inget av det som...orsakade problemet i sig (hur man nu ska beskriva det, hackandet är bara ett symptom). Iaf det här fick jag göra:

1. Nvidias kontrolpanel > Bildskärm > "Ställ in skrivbordets storlek och position" > Utför skalning på > Välj GPU, gör samma sak för den andra skärmen.
2. In i Google Chrome > Inställningar > Avancerade inställningar > System > Stäng av maskinvaruacceleration (välj att starta om chrome).

PS3 Slim 320GB (1TB) | Wii U Premium | Xbox 360 250GB | X1 1TB | PS4 (4TB, Nyko Data Bank) | iPhone SE 32GB Black | Huawei T3 MediaPad 10" | New 3DS XL + KatsuKity's Capture Card | PS Vita 32GB | Ryzen 1700, 16GB DDR4 3000Mhz, 240GBx2 SSD, GTX 1660 Ti, 3TB, A320M-DS2 | Windows 10 Home 64-bit | Apple Macbook Pro 13" Mid-2013 |Asus MG278Q + Asus 1080p 60Hz

Trädvy Permalänk
Entusiast
Testpilot
Plats
Chalmers
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Ohem:

Ryzen 1700, 16GB DDR4 3000Mhz, 240GBx2 SSD, GTX 980, 3TB, A320M-DS2 | Windows 10 Home 64-bit | Apple Macbook Pro 13" Mid-2013

Nu består trådens värde även när du byter signatur.

Skrivet med hjälp av Better SweClockers

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Höganäs
Registrerad
Aug 2002

@Alling: Mänskligt att fela.

PS3 Slim 320GB (1TB) | Wii U Premium | Xbox 360 250GB | X1 1TB | PS4 (4TB, Nyko Data Bank) | iPhone SE 32GB Black | Huawei T3 MediaPad 10" | New 3DS XL + KatsuKity's Capture Card | PS Vita 32GB | Ryzen 1700, 16GB DDR4 3000Mhz, 240GBx2 SSD, GTX 1660 Ti, 3TB, A320M-DS2 | Windows 10 Home 64-bit | Apple Macbook Pro 13" Mid-2013 |Asus MG278Q + Asus 1080p 60Hz

Trädvy Permalänk
Entusiast
Testpilot
Plats
Chalmers
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Ohem:

@Alling: Mänskligt att fela.

Naturligtvis. Hade inga avsedda undertoner i mitt inlägg. Faktum är att jag har en schysst knapp som citerar signaturen och lägger till valfri kommentar (den ovan som standard) med bara ett klick.

Skrivet med hjälp av Better SweClockers