Går inte att ladda urladdad POwerbank

Permalänk
Medlem

Går inte att ladda urladdad POwerbank

Halloj

Hittade min powerbank som efter ungefär 1 år har legat urladdad. Chansade på att den skulle gå att ladda men det gick inte. Finns det någon trick på att få igång en powerbank som legat urladdad ett tag? Har bara läst att det är rätt kört men någon skriver att det skulle gå, men inte beskrivit hur i så fall.

Några tips?

Permalänk
Medlem

Nej, släng denna i batteriåtervinningen, det du kan prova är att ha det inkopplad något dygn eller 2 då somliga kan ha uppväckningsprocess om batteriet inte är för djupt urladdad.

När det har urladdat så mycket att det inte vill ladda upp sig ens med eventuell inbyggd uppväckningsprocess så har spänningsnivån på batteriet gått under nivån där batteriet börja skadas kemiskt och skulle man kringgå uppladdningsspärren i det läget så kan batterierna bli instabila och i värsta fallet slå eld precis när som helst - från minuter till åratal efter...

det är därför dessa spärrar finns överhuvudtaget när det gäller LiIon/LiPol-batterier

Permalänk
Medlem

Aj då. Har redan haft den i laddaren över 24h. Men jaja då åker den i återvinningen då

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

En god regel är att aldrig urladda batterierna helt utan lämna 10-20% kvar om man nu tänker förlägga batterierna en längre tid - då kan man köpt sig 1 år extra lagringstid i jämförelse med att urladda till stopp.

Skall man långtidsförvara utan användning så är halvladdad status bäst - dvs. runt 50%, men beror också väldigt mycket på batterikvaliteten och tillverkare då en del har ganska kort kalender-hållbarhet vare sig man använder dessa eller om de ligger på långförvaring hela tiden.