Vilket moderkort? Andra förslag?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ängelholm, Skåne
Registrerad
Jul 2008

Vilket moderkort? Andra förslag?

Så, efter åtta år har turen kommit till att bygga en ny (ish) dator. Sedan tidigare har jag chassi, nätaggregat (ett på 750W, från Corsair), hårddiskar och SSD. Givetvis har jag även skärm(ar), mus och tangentbord. Så nu ska jag ha moderkort, CPU, RAM-minne och grafikkort (är på tiden att mitt 750Ti får gå i pension).

Processorn kommer med största sannolikhet bli en 2600X, så har kollat på två moderkort - MSI B450M Gaming Plus och MSI B450M Bazooka V2. Har haft MSI-kort i datorn dessa år och känner att jag litar på det varumärket. Vilken av dessa bör jag köra på? De ligger på ca. 1000kr båda två. Ska INTE överklocka någonting, det har jag inte tålamodet till och känner inte heller något behov utav det. Datorn i sig ska användas till en viss del spel - några timmar i veckan, däremot en större del mediakonsumption, surfning och dylikt.

Grafikkort har jag spikat till ett RX 590 FATBOY från XFX och RAM-minnet får Corsair stå för, 16GB (2x8) 3000MHz till mängden och hastighet. Detta borde väl inte heller vara några problem för det PSU som jag har?

Vill hålla dessa fyra komponenter till ca. 6000kr, då min budget är väldigt begränsad. Några tips/förslag i övrigt?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Cyberspace
Registrerad
Aug 2018

Tror inte det spelar så stor roll vilket av MSI korten du väljer, men det finns små skillnader som ger för och nackdelar med båda. Du kan jämföra specifikationerna:
https://www.inet.se/jamfor?compare=1901358&compare=1901236

Annars är väl Gigabyte Aorus ett bra alternativ.
https://www.inet.se/produkt/1901249/gigabyte-b450-aorus-m

Nerd is the new Cool